Close

Logo

Det er 509 brukere på siden. 23 brukere er logget inn. Tordag 26.11.2015 kl 13:22

QB: Hesten min er livredd vannmatter

Hva skal jeg gjøre?

Senatas er livredd vannmatter, vi hopper dem på hver eneste sprangtrening, han stopper 4 - 5 ganger så hopper han dem, MEN hvis vi skal hoppe hinderet andre veien er det stopp igjen. 

Han er like redd dem hver gang vi hopper dem, på hver eneste sprangtrening er det som han aldri har sett den, selvom vi har hoppa den tusen ganger.

Dette er noe han har reagert på før jeg fikk han også, så han har vært redd lenge! 

Han titter også litt på blått bølgehinder, og noen ganger blå hinder. Men det er ikke like ille som vannmattene..

Jeg har prøvd å gi han masse tid, tar han med å lar han stå å se på den lenge, gå rundt den bare, men jeg får han ikke over hvis jeg leier han. 

Jeg ønsker litt tips og hjelp fra dere!!!! Da dette er den eneste hinderpynten han reagerer og titter på!

Under på filmen ser dere hvordan han reagerer.


0.0351
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0025
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • katarina96

  23:24 - 10.04.12
  en ponni jeg red før var også redd for den, vi la den utover på ridebanen og red over den og lot henne stå på banen med dne et paar dager (ikke hele tiden, hun kom inn og vi red henne som vanlig, men sto på banen istedenfor på sitt eget beite.
  dette funket for oss"
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • LoneOline

  19:31 - 10.04.12
  Btw; siden jeg ser over at du har hoppa dem fler ganger, er det ikke annet å gjøre enn å bare forsette dessverre... Selv om han kan bli vant til dem på bakken er problemet fortsatt der når du skal oppå og hoppe over.. :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0031
 • LoneOline

  19:30 - 10.04.12
  Syns ikke han så livredd ut jeg siden han hoppet jo tilslutt! Flere treninger som akkurat den over (at han er redd først, men du gjør helt riktig og fortsetter helt til han hopper) tilslutt hopper han dem som ingen ting. Han er redd, noe jeg tror, er rett og slett fordi for hans øyne kan det se ut som et svart hull, og han måtte stole på deg for å tørre å hoppe over første gangen. Derfor var det ikke så ille den andre! Synes ikke det så ille ut i det hele tatt jeg;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Gunn-Irene

  19:26 - 10.04.12
  Jeg vil tippe at han reagerer sånn litt fordi han er skeptisk til den og mye fordi DU vet han kommer til å stoppe. Det er ikke så mye annet å gjøre enn det du allerede gjør, hoppe den hver eneste trening. Hopp den gjerne hver gang du rir, selvom du rir dressur, bare legg ut matta og en bom og hopp over den ett par ganger hver vei. Hopp den til han blir "lei" den. Vær også veldig obs på å sette hinderet så lavt at hesten lett kan hoppe det stillestående, da kan du trykke han over uansett om han stopper foran. Hesten min er/var litt var på den "flyvende muren" vi har (plastmatte fra hööks som lett blafrer i vinden). Hun har veldig lyst til å vike for den, men jeg setter den på 60 cm, sånn at jeg kan trykke henne over uansett som hun stopper. Det går bedre og bedre, fordi hun vet hun ikke kommer seg unna uansett. Da er det ikke så mye vits i å vike lenger, hun må jo hoppe uansett! :) Ellers kan du jo løshoppe over den eller legge den i luftegården hans, om han faktisk er redd den. Han kan jo ha "lært" at han får lov å stoppe også, og derfor fortsetter med det.. Men ros han uansett alle gangene han hopper over. Er dessverre ingen mirakelkur for vannmatter, man må bare trene ;) Lykke til videre!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • annafk

  17:58 - 10.04.12
  hehehehehehee.. (sorry) men hatt han irompa til mathilda "et par" ganger forå få han over både blå hinder og vannmatte før ja..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • KarolineLarssen

  16:07 - 10.04.12
  Vil anbefale miljøtrening, og bare lei han bort til matta, og la han se og snuse på den, og kanskje gå over den. Du kan også løshoppe med matta under. omså bare vannmatte gå også ann. Masse lykke til, og håper dere finner ut av det! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • -Sandra-

  15:45 - 10.04.12
  Jeg signerer de som skriver under her, sikkert lurt med miljøtrening med han, og eller pytte vannmatten i boksen eller i luftegården der han føler seg trygg på ;) Lykke til!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • VildeAkeela

  15:01 - 10.04.12
  Sikkert lurt med litt miljøtrening med han. Som mange andre har foreslått, legg matta inni boksen med foret hans oppå eller noe. Når han er trygg på dette kan du prøve å ta den med inn i ridehuset og leie han over. Det viktigste er at du ikke presser han, men la han finne ut selv at den ikke er skummel. Håper dere finner ut av det, masse lykke til! :))
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • chanelmiin

  11:17 - 10.04.12
  ja,jeg signerer rett og slett det de andre har sagt om å legge den i boksen eller i paddocken der hesten er trygg :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • ksund

  08:40 - 10.04.12
  Legg matta inn i boksen, og legg foret oppå den igjen:) Har sett dette på en stor sprangstall! Og det virket! :) Lykketil!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • knasd

  00:20 - 10.04.12
  Hvis du har mulighet til å legge vannamtten i paddocken hans, er dette en kjempe god trening! Gjerne legg høyet hans også oppå vannmatta slik at han må bort til den for å spise! Bare et lite tips, håper problemet løser seg! Klem knasd:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • sheri

  00:07 - 10.04.12
  Slik er ponnien min og, og jeg lar henne bare se og snuse litt på det før vi hopper, så passer jeg på å ha MYE skjenkler på, heeeele rideveien til hinderet og etter hinderet! :) Det hjelper hvertfall på mi, og nå trenger vi heller ikke å se på vannmatta før vi hopper den :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Wacin

  00:07 - 10.04.12
  skjønner hva du sliter med. Har aldri hatt problemet selv, men har sett andre som har hatt det. Om du har mulighet til å bruke vannmatten og har ridebanen for deg selv en dag vill jeg ha satset på miljøtrening. det jeg hadde gjort var å Ta på hesten grime og leietau og la den snuse på den å gå over den noen ganger og kanskje etterhvert sette opp et lavt hinder og putte vannmatten under og la hesten gå over noen ganger til du ser den er trygg på det. Og så er det viktig og oppmuntre og rose underveis :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • eeirinn

  23:59 - 09.04.12
  Hadde hatt miljøtrening med han, vist du har mulighet til å bruke den vann matten, gjor det med hesten min og han er ikek serlig redd for hinder fyll. men han ble veeeldig trygg etter ca 20 min med leing over den og hadde den på ryggen dro den etter meg mens eg leide han. det hjelper på tilliten også :) Stå på!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Saprangjenta

  23:58 - 09.04.12
  Uff da :/ du kan jo bakke trene med den, og løfte den legge den over han osv... og gå over den om du får han over da :P og rose masse (gjerne med godbit) når han gjør fremskritt :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Linoo

  23:57 - 09.04.12
  Nå føler jeg med deg, da den forrige hesten jeg trente var slik. Å gå bort ti den funker sjeldent. Vær streng og fortell at han virkelig skal over, det er alt som har funket for denhesten. Jeg vet ikke helt hvordan du er i ridningen din heller jeg da? ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0037
 • Elwira

  23:54 - 09.04.12
  ville leid ham bort til dem og la han snuse på dem. så gi han godteri. Så repetere det i ti minutter (gi han ros for hver gang). Så kan du begynne å rusle i vannmattene og leie han over. husk godteri er et veldig godt og effektivt hjelpemiddel!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
0.0552

 • Calippos

  Vil si tusen takk for den fine responsen å bloggen min om angst. Gir en liten tåre i øyekroken med så fin tilbakemelding på noe så personlig

 • Riverina

  Vi venter og venter og venter på føllet. 12 dager over termin nå.. Nå kan det ikke være lenge igjen!

 • Hanna1408

  Vi har kjøpt Matador nå også forresten så nå er jeg ponnieier og har vært det hele sommeren

 • Tone92

  Vi har i dag testet boots, som gikk strålende! Blogg om dette og Simple System kommer etterhvert som tiden strekker til :-)

 • Karolineh98

  Tusen takk for forsideblogg! :D

 • hesteline

  Tulla jeg da.Vandaal ville ikke være hamaring,så han kommer tilbake til meg. og denne gangen for å bli, da linehjerte ikke tåler å sende hn bort igjen

 • Galdur

  Om noen kan forklare meg det nye hest.no-oppsettet hadde det vært topp! Finner ingen slette-/endrefunksjon på blogginnlegg.

 • Killinis

  Ny blogg om den nye superstjerna <3

 • MattiogLucas

  Magic er blitt pensjonert, så tiden min med han er dessverre over, men han fortjener det, så kun glade tanker!

 • JKD

  Klarte ikke slette denne bloggen, så den får stå som minne om tiden med Aki <3 <3 Isak har fått sin egen blogg: Isak.the.icelander

 • Villjo97

  Kaldblodspower

 • Maisen

  Jäger begynner virkelig å komme igang! Vi har startet å gallopere!

 • Marie-Sofie

  Jeg skal prøve å blogge litt igjen nå! ;)

 • Phileas2001

  Jeg ser etter helfor-hest! :) Kontakt meg på facebook om du vet om en, Victoria Rødsrud.

 • IrishMasty

  Idag flytter Jeanné på Stend! Blogg kommer senere :-)

 • ThelmaJensen

  håper dere har en fin helg<3

 • bally

  Heihei :) Hest er best

 • PonniMiks

  Hei, Jeg heter Tina Svenkerud. Min ponni Stendyssen's Sunniva er tilsalgs. Sjekk ut anonnsen.

 • princess80

  Har startet oppdrett av Amerikansk Miniatyr hest, ta gjerne en titt innom å se på di :-). Siden er under oppbygging enda,så kommer mer etter hvert ;-)

 • G0gg0

  Fineste Rosa har reist til de evige grønne enger <3

 • krissi

  Da ble det ev vel gjennomført stevne for Mandolita + to supre treningsøkter med Marwin, blogg kommer!

 • Katrine87

  Bloggen bevares som et minne <3

 • StinexxD

  Blir ikke noe oppdateringer her på en stund, da jeg for tiden bor i Mexico :-)

 • Marenogjuni

  6 måneder med Evita i dag, gud som tiden flyr! <3

 • mysann

  5 av 12 cellegiftkurer gjennomført <3 Vi nærmer oss halvveis!

 • KajaRambo

  3År med Shauns Rambo i dag <3

 • horselove123

  100 dager med go gullet :) Tiden går så fort

 • -Maria

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • siljeaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Dollyogsarah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RenateogFox

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lonemarie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • super-tiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eirin-Danilo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • odalotte

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Veroogponnier

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • katarinaogsymra

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MailenogLoup

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Emilie-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -kengala11

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Susanna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • penBrumby

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • myworld3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Phileas

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Adelemor

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maria01

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lste

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MissyOgAnniken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anna1212

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • --Ida--

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • amaliexherkules

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ingridbp

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Camilla89

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • guusen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -HeleneSinging-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • annafk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IdaOgHerman

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BrieMoor

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ellikokopelli

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EliseOgTheoball

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • andreapija

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Nymia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SNJ

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Star-Carro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Gjaafar

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Urdiis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IJ

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TonjeB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MilenaNewport

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • NELLYINEMARIE

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • cathinka-katta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RenateOgKasper

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lollyjopp

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • danagull1

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • temple-rain95

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Spesi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Henarn

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JuliKristin2002

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Madonnas

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariePimpernel

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Picachu&KarenEmilie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linda

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maarthee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Temtegutten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kiara

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TatankaVSHelene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MNO

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lousise91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linepine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • nicma

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • isabelogamigo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Nicki

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ingvild-bambi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • drage10

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lille-makk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • J0hanne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tonetrollet

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idaliten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Paii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • shenaralove

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Destiny

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Cuco

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • irmelin321

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • bellaMy89

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Natasha1994

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tinapijah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fnuggi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kaja93

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarteOgHestene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • marika

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • sara-fantasy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Maria-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • helene-1993

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • silasen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Majahps

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FallonD

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Feltrittsfreak

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Heiidi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fjalergutten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Victoria92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KatrineS

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fjellmyr

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Larissa1

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IngvildogBobo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HeddaG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Yasmin-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KultMedHest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Regiment

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Catharinaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • K-N-H-97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • OperaAnthem

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarianneCG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HestHanne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ELINKE

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marthe11

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Juliepjoos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.1570

0.0390

6.0737
i 0.1028
a 0.1597