Close

Logo

Det er 669 brukere på siden. 41 brukere er logget inn. Tirsdag 01.12.2015 kl 12:07

TB: Farlige sikkerhetsstigbøyler!

Sikkerheten først! Spesielt når man driver med hest er det viktig å sette sikkerheten foran alt annet. Det er store dyr vi holder på med, og uansett hvor flinke vi er til å passe på det med sikkerheten, kommer folk likevel til skade.
 
Dette temaet kan man snakke/skrive/diskutere om i det vide og brede, så jeg har plukket ut en liten del jeg selv har erfaringer med, og gjerne vil dele med dere, og enda bedre om dere også deler deres meninger. 

Hvem, hva, hvor?

Det er uten tvil lett å bli forvirret når man skal finne ut hvilket utstyr man skal ha tak i når det er sikkerheten man legger vekt på. Ikke kun fordi det lages mye forskjellig etter hva man har behov for, men også fordi det er så mange individuelle meninger. Når det gjelder hesteutstyr, er det heller ikke veldig mange som har råd til å prøve seg frem til hva som passer best. Heldigvis er det jo regler for hva man kan ri med på stevner og ikke, så har man hvertfall en liten retningslinje å gå etter.

 


Stigbøylenes land

Jeg har ikke en gang styr på hvor mange forskjellige typer sikkerhetsstigbøyler som finnes i dag, eller om det virkelig er så mange som det virker. Selv har jeg erfart at det er få av dem du snakker med som har nøyaktig samme mening om absolutt alle typene. Og det er jo faktisk et noe undervurdert tema, dette med stigbøyler, for det kan jo faktisk være ganske avgjørende i mange situasjoner. Både den ene og den andre veien.

Dere lurer kanskje litt på hva som fikk meg til å ta opp dette temaet? Vel, for de som ikke vet det, så rir jeg og interesserer meg mest for feltritt. Når man er ute i terrenget, er det jo ikke akkurat som å være på en søndagstur vil jeg si, det kan være både blod, svette og tårer. Heldigvis er det svette det går mest i.

På treninger har man jo god tid, og kan virkelig tenke skikkelig over det man driver med, mens på stevne kan det være noe litt annet. Ofte kan man spørre rytterne hva de tenkte på de forskjellige stedene i løypa, og de kan ikke svare på det. Adrenalinet står jo på for fullt! Og det sier seg vel også selv at det kan bli noen uventede situasjoner og bevegelser. Som resultat av dette, har jeg på to feltritt stevner endt opp med å ri med kun en stigbøyle, og det ødelegger litt av konstrasjonen min hvertfall!

 


Mine erfaringer

De farlige sikkerhetsstigbøylene jeg sikter til, er altså de med strikk!

I fjor, under vår første CNC100, mistet jeg strikken på venstre stigbøyle allerede ved hinder 6B. Det var 21 hinder, 2 av dem var abc, og 3 av dem var ab. Heldigvis var ikke hinder 7 alt for tett på, så jeg rakk å finne igjen stigbøylen, og stod i lett sete resten av banen, så det skapte faktisk ikke for store problemer for oss. Men det kunne jo utviklet seg til å bli en farlig situasjon!
PS! Den var hel, og satt skikkelig fast da vi startet, det sjekket jeg.

Senest i dag skulle jeg nok en gang oppleve at strikken sviktet meg under utholdenhetsprøven, som det så fint heter. I det vi sprang over hinder 5, hadde jeg plutselig kun støtte på det venstre ben. Og ja, jeg bytter ut strikkene når de blir slitt. Denne gangen var vi ikke like heldige som sist. Det var nemlig kronglete(for dere som ikke skjønner ordet: svingete, kuppert osv) til både hinder 6 og 7AB. Jeg var millimeteren unna å dette av, og hestene er jo ganske tente under terrengrittet, så det er jo ikke bare bare å styre og ordne med alt mulig annet i tillegg. Heldigvis klarte jeg å holde meg på denne gangen også, men har altså besluttet meg for å kjøpe nye stigbøyler, da jeg ikke tar sjansen på at vi er like heldige neste gang!

MEN, et lite dilemma, eller ganske stort dilemma faktisk, er jo som følger: Hvilke stigbøyler burde jeg velge for at de skal løsne hvis jeg faller av, men som ikke løsner mens jeg sitter på? Skrekken over alle skrekker er jo nettopp det å bli hengende fast i stigbøylen, hvertfall for meg.

Har du noen gode tanker, erfaringer eller meninger om stigbøyler som er sikre uten å bli for sikre, og dermed usikre? Haha, følg med på den setningen du! Gjerne med erfaringer fra ridning i terrenget. 

 

Hvis dere legger til godviljen kan dere se strikken er vekk på bildet: 

Hinderet lengst til høyre er 7A, og det jeg hopper er 7B, og det er nedover bakke til 7A.

0.0326
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0026
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Cathrin

  23:53 - 02.04.12
  Jeg mister aldri mine stigbøyler og de ligger ikke noe annerledes :p Det heter ikke islandsheststigbøyler, men australske sikkerhetsstigbøyler. Som salgt, "vi" bruker dem bare fordi vi liker comfort og sikkerhet. Vi kan godt ri med vanlige, men de er ikke like behagelige eller kule :p
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Cecilie86

  22:50 - 02.04.12
  Fillern, jeg som har hatt den oppfatning at stigbøyler med strikk har vært bra, siden de faktisk løser seg ut. Mitt store mareritt er også å bli hengende etter hesten... Og disse som er av metall hele veien med en mekanisme som skal læse seg ut er jeg litt skeptisk til, siden disse mekanismene er litt "Hardere" enn de med strikk (virker det som på meg), men det er mulig det bare er innbilning fra min side. Jeg har inne noen spesielle erfaringer å komme med, men lykke til med nye stigbøyler!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • TezzJeanet

  21:34 - 02.04.12
  Så forresten at noen anbefalte islandshestbøyler, sånne med bøy på ell hva man skal si... Det må du ikke finne på å kjøpe! Brukte det et par ganger fordi jeg lånte av søstern og jeg mista stigbøylene hele tia, noe jeg ikke gjør til vanlig! Er en grunn til at det heter islandsheststigbøyler da de sitter litt annerledes på hesten enn hva vi gjør =)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • TezzJeanet

  21:31 - 02.04.12
  Har aldri brukt de med strikk jeg, bruker helt vanlige stigbøyler og har ikke hengt fast en eneste gang!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • TRIXI

  20:18 - 02.04.12
  Jeg har altid trodd at de stigbøylene med strikk på utsiden (får kjøpt dem på hooks, horze osv. ) er trygge. Men jeg har blitt hengende etter ponnien min 3 ganger. Da har altså IKKE strikken løsnet, så jeg har hatt motsatt problem enn deg. Den ene gangen jeg ble hengt etter måtte jeg på sykehus og legene trodde jeg hadde fått indre blødninger og sprekt milten. Heldigvis var det ikke så ille som dem trodde. Etter den siste gangen her har jeg aaldri brukt de stigbøylene. Derfor har jeg kjøpt disse: http://www.google.no/imgres?q=sikkerhetsstigb%C3%B8yler&um=1&hl=no&sa=N&biw=1280&bih=577&tbm=isch&tbnid=5yKcDIabWn2myM:&imgrefurl=http://www.brumby.no/productdetails.php%3Fproduct%3D824&docid=dGkO7A74fNMJrM&itg=1&imgurl=http://www.brumby.no/shop123varer/bilder/image_824.jpg&w=640&h=483&ei=H-15T-KmD8nmtQbF4_2JBA&zoom=1&iact=hc&vpx=943&vpy=264&dur=171&hovh=195&hovw=258&tx=165&ty=164&sig=112983736306169208229&page=2&tbnh=125&tbnw=162&start=21&ndsp=27&ved=1t:429,r:20,s:21
  De er litt dyrere, men man får det man betaler for.
  Jeg vil absolutt anbefale disse, og er kjempe gode å bruke dem i sprang/feltritt, da de er ganske brede der hvor du har foten din og får bedre støtte når du står i lett sete. Bra blogg! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • karinah

  19:00 - 02.04.12
  DU har skrevet en veldig bra blogg her altså! Jeg har vel ingen spessielle stigbøyler å anbefale, siden dette aldri har skjedd med meg. Jeg bruker helt vanlige, og jeg har også et par sikkerhetsstigbøyler. Lykke til med å finne noen sikre ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • IdaHexe

  17:50 - 02.04.12
  Skummelt altså.. Marerittet mitt er óg å bli hengende etter, men jeg har vanlige plast stigbøyler. Jeg håper bare at sikkerheten der stigbøylene er festet under salen funker..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • chanelmiin

  16:22 - 02.04.12
  Veldig bra blogg må jeg si, og jeg elsker slike blogger som dette som virkelig tør å kritisere produkter som er så "elsket" i hestesporten. Alt som har ordet "sikkerhet" i seg, er liksom en Guds gave til verden, men er den like sikker som man skal ha det til? Riktig svar er nei i de aller fleste tilfeller, og det er jo derfor disse nymotens oppblåsbare vestene som liksom skulle være så mye bedre ikke er lov å bruke alene lenger, rett og slett fordi de viste seg å være farligere enn det mange trodde. :) Ingen, superbra blogg. Jeg har aldri brukt strikk-stigbøyler for jeg har hørt ganske så mange "skrekkhistorier" om dem, og er en big fan av Prestige-stigbøylene. Fantastisk feste, og ganske store, slik at man bare glir ut av dem om man faller av.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • KjerstiJadd

  15:48 - 02.04.12
  Fin blogg! Du reflekterer over hvor mye sikkerhet det faktisk er i denne typen sikkerhetsstigbøyle og gir folk noe å tenke på rundt det. Selv liker jeg ikke stigbøylene med slik strikk. For det første føler jeg ikke at jeg får nok støtte i de, jeg tør ikke å slappe helt av, og for det andre kan skolisser, selv om de aller helst ikke skal henge utenfor skoen, hekte seg fast der strikken festes. Jeg er mest bekvem med helt vanlige stigbøyler eller islandsstigbøylen som faktisk skal være en sikkerhetsstigbøyle. Man kan såklart sette seg fast i de, men det er de eneste stigbøylene jeg tør å stole hundre prosent på og som ikke har en sikkerhetsmekanisme som slår ut når den ikke skal. Men en annen detalj å huske på for sikkerheten, er å aldri låse fast stigbøylereimene. På festet til de på salen er det en liten "klaff" som det sies at skal vippes opp, men hvis den er nede vil stigbøylereima skli ut om du blir hengende fast i stigbøylen og ikke har sikkerhetsstigbøyler ; )
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • linaoghestene

  14:38 - 02.04.12
  Sier det samme som KristinER,men går det ikke ant å søke på om det finnes sterkere strikk ?
  Eller prøve med 2 strikk samtidig?
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • KristinER

  14:02 - 02.04.12
  Bruker bare stigbøylene med strikk i trening hjemme jeg.. Aldri opplevd at strikket faller av, men jeg red monteløp med en hest engang, som hadde disse stigbøylene.. Da gikk stigbøylen av midt i svingen.. Det gikk bra, og jeg fikk stoppa hesten. Men det kunne gått ille.. Men den stigbøylen hadde mest sannsynlig vært utsatt for slag elr fall i bakken, som har gjort at den var svak på ett punkt. Nå er ikke denne stigbøylen godkjent i monteløp lenger da..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Cathrin

  13:11 - 02.04.12
  Æsj hater de strikkstigbøylene, nettopp fordi strikken faller av når det er mest upraktisk D: Jeg rir med australske sikkerhetsstigbøyler, og det er de flest islandshestfolk rir med (fordi vi liker comfort). De klarer man visst ikke å hekte foten fast i, men jeg har ikke prøvd å få det til så jeg har ingen erfaring med akkurat det. Selvutløsende stigbøyler hadde jeg nok styrt unna selv, for de kan jo også løsne når de ikke skal, f.eks om du havner i uballanse over et hinder.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • -Sandra-

  11:13 - 02.04.12
  Jeg rir med strikk på siden av bøylen, men jeg har aldri opplevd at de ryker eller detter av, så jeg vet ikke. Jeg har ingen erfaring innen dette, vet heller ikke hvem stigbøyler som detter med strikken av når du kommer til å fallet av. Lykke til med å finne det ut ! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • katarina96

  10:54 - 02.04.12
  lykke til med å finne en du liker, jeg har ingenå anbefale!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • iki9000

  10:13 - 02.04.12
  oj, dette kunne endt skikkelig ille! Håper du finner den rette stigbøylen ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Margrethenk

  09:58 - 02.04.12
  Har ingen å ambefale, bruka sjølv dei med strikk. Hadde eg hatt egen hest, hadde eg brukt dei som ser ut som normale men løysast ut.
  Har sjølv opplevd at strikken har løsna, og siden eg ''stolte'' på stigbøylen datt eg av...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • sande

  09:46 - 02.04.12
  Sprenger stigbøylene ;D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • SuperUne

  08:49 - 02.04.12
  Du er god, jeg har hatt strikk alle årene jeg red svarten, dvs seks år, og kun EN gang måtte strikken byttes fordi vi satt fast i en busk! :p
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • SuperUne

  08:49 - 02.04.12
  Du er god, jeg har hatt strikk alle årene jeg red svarten, dvs seks år, og kun EN gang måtte strikken byttes fordi vi satt fast i en busk! :p
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Tvillingmamma80

  06:41 - 02.04.12
  http://www.rytterbua.no/contents/no/d47.html Her er det noen stigbøyler som er hele, men som bryter av når du trenger det. Har ridd med dem, men aldri trengt dem så vet ikke hvor lett de bryter etc. Men jeg har samme erfaring som deg med de du nevner og jeg rir kun tur (rolig tempo) og dressur på bane. Jeg innbiller meg at når strikken blir gammel blir den dum. Og man vet jo ikke om den man kjøper er gammel eller ikke så det blir vannskelig å gjøre noe med. Veldig bra blogg!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Charliie

  00:50 - 02.04.12
  Anbefaler en stigbøyle som ser ut som en normal stigbøyle, men den løses ut om du skulle falle av og foten settes fast og trykkes mot siden. Da er den en helt stigbøyle (ingen strikker som kan falle av!), men samtidig hindrer den at du setter deg fast i stigbøylen om du faller av :) Vet ikke helt hva de forskjellige merkene av denne type stigbøyle heter, men det er lett å finne ut av om du søker rundt på sider som hooks osv :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Kristiin

  00:38 - 02.04.12
  Skummelt! Men hvordan inni søren får du til at strikken løsner? Jeg har brukt strikk i 2 år og har kun byttet den ene da den ble dratt av på tur i sommer da vi kom borti et tre på tur. Jeg har iallfall aldri opplevd at en strikk har falt av mens jeg fremdeles har sitti på ryggen. Det er jo en jungel av sikkerhetsstigbøyler der ute, men jeg anbefaler også Sprenger Bow Balance. Jeg har kun prøvd de da jeg ikke gidder å bruke såpass mye penger på stigbøyler, men de er iallfall gode å ri med. Hvis ikke er det disse "islandsheststigbøylene" som har en bue på utsiden, brukte slike en god stund før jeg begynte å bruke strikk. Nå bruker jeg kun de med strikk på tur og når vi hopper da, ved dressur har jeg vanlige i stål :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Charlotte94

  00:32 - 02.04.12
  Høres skummelt ut! Jeg har Sprenger Bow Balance: http://www.skoies.no/sprenger-bow-balance-p-1227-c-400.aspx. Liker de veldig godt, og har ikke blitt hengende de gangene jeg har falt av! Har ingen erfaring fra terrenget, så jeg vet ikke.. Disse her er i alle fall gode å ri med, og skal visst være sikre :) Jeg har ikke falt av så mye med de, men de har som sagt "virket" hver gang!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Siven

  23:53 - 01.04.12
  Dette er jo smak og behag, jeg foretrekker sprenger sine leddete bøyler. Se rundt på nettsider, og se hva de har og tilby så kan du undersøke mer opp om de du ser greie ut :) Du kan jo se nermere på slike som ser ut som helt vanelige bøyler men som løser ut på siden ved press? http://www.hooks.no/product.aspx?productid=510073&deptid=107&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0746

 • CamillaShirley

  Vintercup sprang Drammen. Feilfri og plassert i 1m=) Foreløbig 4.plass i cupen, så gleder meg til FINALEN! 8feil i 1.10m, men er fornøyd med runden=)

 • Karolineh98

  Tusen takk for forsideblogg! :D

 • SuperUne

  Tjardo er barbert og vi er i gang med trening igjen! Tamiro er med på turer løs når vi trener. Følg oss på instagram @bareune :3

 • Anno

  Skrevet i bloggen for første gang på et par år! Mye er annerledes her på hest.no nå =)

 • Sukkerspinn

  Oppdatering om Zalo kommer, lever han sine siste dager nå?

 • lillerose

  Ny nedtur; Arthur er kjempe halt og må sprøytes..

 • Lavageita

  Njaaa, vet ikke helt. Liker jeg det nye utseendet til hest.no? :-/

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • RagnhildE

  Min første status, som en test. Den vil slettes :)

 • snutta91

  jeg har ridd på time for Jonas Elvebakk i helgen! http://www.hest.no/blog/?blid=1163828

 • AnnikenLindbak

  Har hoppet med prinsesseponnien i dag! Supergøy og Capriola var kjempeflink :) Blogg kommer snart ;)

 • G0gg0

  Fineste Rosa har reist til de evige grønne enger <3

 • kamj

  Er ikke spesielt god på å skrive blogger, men skal prøve å få laget en oppsummeringsblogg snart :)

 • LineMS

  Endelig en liten oppdatering her i gården også.. :)

 • Carolinee

  Elano er hjemme igjen fra beite, og vi er igang med treningen igjen!

 • Cestlavie

  Anbefaler alle å skrive treningsdagbok! :-)

 • FridaN

  "Jeg vil egentlig ikke ha barfot hest uansett jeg.Er ikke så fan av det." Tilbakeblikk i bloggene! Man lærer så lenge man lever :-)

 • kerry

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Czekaj-Sedina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CelineH

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KjerstiogDuende

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Prins1

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hildepettersen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IngriixD

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneD

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • kjersti

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • anne-bellis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AnnaogMalou

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RonjaBigMacon

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sigrid001

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LiseogScott

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariaRS

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FrieserHiske

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sportsjente

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Surprise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Svanes

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EliseMaxi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idahjertetaiga

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Nina-Celine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Andreab

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ToneKristine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hetolix

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Nina-Lasse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MiZzY

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Natalie-Louise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Interna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneOgFernando

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MartineHest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -julie-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Roblin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -DressurElise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IngridS92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sarabroe

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Siljus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Golden

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariaogKajsa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marco-Sigrid

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Idaspirit

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • eirwen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Minis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • rufsesara

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Synne-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bandit214

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • robin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HoltanPrins2000

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • zharm

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • margrthe

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idapondus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marii94

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • gimaga

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EvaHV

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ola-sin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rina87

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Goliat

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Jazzie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Drifandi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • StiiNee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarenOgPemiro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lunah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AndreaNT

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • karoline1006

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Guroo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TinaCoco

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • zebbelure

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MuffiNico

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fame

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • johnsgaard

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • icamillaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LisaM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RuSvarta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Noblesse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Gordento

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kristinjt

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Santaponni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • siljejones

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ingelin96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tessa72

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • story

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LittleLady

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ikhk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • bandito97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MayogLaura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silje7

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mille9

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Miamor

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • StineCF-Prikken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Magni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Shmee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anna-3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Svartjo-Rawhide

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tonjehermansen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Armani

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SiljeL

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LTNovell

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KjerstiogSoren

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ayera

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LineogFa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kaarin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Coach

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TeamCody

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MartheKoko

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • linesjaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LauraogMay

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • christiane

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • DeeZee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0911

0.0103

21.1337
i 0.1196
a 0.2654