Close

Logo

Det er 821 brukere på siden. 19 brukere er logget inn. Fredag 27.11.2015 kl 14:40

TB~ Stol aldri på noen.

Denne temabloggen har nå ligget å murret i lange tider nå, men jeg har aldri fått fullført den ferdig i hodet, og jeg har vært redd for at den ikke kommer ut på den måten jeg ønsker å få den frem på. Men nå har jeg bestemt meg, og jeg skriver derfor bloggen i håp om at den blir vellykket. Så da starter vi!

Når man skal kjøpe seg hest så er det mange ting man skal tenke på, og det finnes mange gode blogger om hvordan fremgangsmåten er.
Du skal prøveri helst flere hester før du endelig bestemmer deg, du skal ha veterinærattest og hesten skal være sånn som du ønsker med en solid kontrakt som en garanti.

Men først av alt skal man ikke stole på noen, før du har fått håndfaste bevis på at hesten er den selger beskriver den som, det skal ikke være noe som helst kluss og du skal være like fornøyd som selger med å ha hentet hesten din hjem, ferdig betalt.

Ha med deg hestekyndige mennesker, gjerne flere som har kunnskap om forskjellige ting innen hest. Du kan være en dyktig rytter og hestekjenner, men øynene kan gjøre seg uenig med hjernen og overstyre deg selv helt sånn at du ikke finner feil og mangler på hesten, den er jo bare såå pen og helt perfekt. 

 


Ikke la deg snakke rundt.

Ikke alle hestemennesker som selger hester er ærlige, derfor burde du ta alt med en klype salt og tro det du selv finner ut. Dog finnes det mange hesteselgere som er ærlige, men det er ikke uforskammet å tvile. 

Selv om selger roser hesten opp i skyene og virker som en meget erfaren person, så er det ikke alltid det stemmer med virkeligheten. En sterk og fremtredende person kan ofre virke fornuftig og det kan høres ut som personen vet alt..

Er du lett å snakke rundt eller lett å overkjøre, ha med deg en person som er flink til å tale for seg, flink til å diskutere og lytte.
Noen mennesker gjør det slik at du ikke kan komme med et kvekk, de bare prater i vei. Så ha med deg noen som ikke lar seg overkjøre!

Er du ung og skal kjøpe hest? Ta gjerne med deg foreldrene dine, men vit det at foreldre burde ikke forhandle med selger om det er DU som skal kjøpe hesten. I alle fall ikke om mamma/pappa ikke er hestekyndige, det er lett å gå fem på for en som ikke kan så mye om hest. Når man er uerfaren sluker man all info man får og tror jo det stemmer ofte.

Du skal kjøpe hesten, du skal snakke, og om du ikke kan/ønsker, så gjør som sagt at du lar en som har taleferdigheter og hestekunskap ta seg av jobben. 


Ingen ben ingen hest (ingen hov, ingen hest)

Om du vil gå videre.

Er du i tvil da kjøper du ikke, da venter du og tenker nøye gjennom. Har du tenkt, kjør på, få veterinær på hesten, undersøk den i hue og ræva, fra topp til tå og fra innsiden til utsiden. Du har som regel bare en sjanse til å gjøre det rette, det er et levende vesen vi snakker om.

Selgeren forteller kanskje at hesten nettopp har gått gjennom en vet.sjekk, og foreldrene tenker kanskje "jammen da er det jo ikke nødvendig med en ny, selger snakker jo sant" og du får se papirene der det står at hesten er fri for feil og mangler.. Nederst med liten skrift står det kanskje at det kun var en visuell sjekk?

Bruk din egen veterinær, det er aldri godt å vite hva folk kan få seg til å gjøre.. Forfalskede papirer eller en hyggelig prat med en veterinærvenn som skylder en tjeneste, det er fort gjort!

Jeg vil anbefale alle til å ta røntgenbilder av bena til hesten som skal kjøpes, knær, sener, koder, haser og alt. Det er bedre at du bruker litt penger på det, enn å sitte igjen med en hest du ikke kan bruke. 


Du skal kjøpe.

Ja da er det bare å hive seg ut i det, skriv en god kontrakt der alle rygger er frie hvis det skulle være noe. Det er bedre å bruke litt tid sammen på å lage en kontrakt begge er enige i, enn at noen blir grinete i ettertid av et enkel kontrakt som ikke har gått grundig gjennom alt som kanskje måtte dukke opp.

Sørg for at datoen du skal hente hesten er nøye satt, du SKAL hente hesten den dagen, og det burde la seg gjøre.
Det finnes ikke noe mer kjedelig når datoen bare blir utsatt gang på gang...

Ha med deg hestekyndige folk denne gangen også som kan hjelpe deg den siste biten på veien til å bli hesteeier.
Både når det gjelder lasting og nok en gang prating.
Påse at det som kanskje fulgte med hesten er med, og at hesten fortsatt er "den du prøvde" og at den er frisk.

Da kan dere laste på og kjøre hesten hjem!:)  


Til skrekk og advarsel.

Her kommer min historie, og jeg håper dere som leser kan lære noe av mine feil. Jeg har i alle fall lært selv..

I Mars/April 2010 dro jeg og mamma for å se på hest til meg.
Mamma hadde snakket med selger og vi hadde avtalt tid vi skulle komme. Vi kjørte og kjørte, til slutt kom vi frem og så masse fine hester der en av dem kanskje var hesten som skulle være med hjem.

Jeg hadde sett for meg å prøve og se på de unge hestene, men da selger så meg og mamma så trodde vel personen at jeg bare var en lita jente som skulle få hest av mamma..
Så hun plukket heller ut en høydrektig merr som så noe sliten ut.
Den skulle jeg prøve, til tross for at jeg prøvde å si jeg ønsket meg en litt yngre hest.

Vel jeg prøvde hoppa og ja, jeg likte henne. Men jeg var i tvil. Var dette drømmehesten min? Noe sa ja, annet sa nei.
Mamma likte hesten veldig godt og hun kan ikke noe spes om hest, og er jo egentlig redd dem. Så at hesten så snill ut og at selger hadde masse erfaring virket det som, var vel god grunn nok.

Vi fikk ikke prøve noen flere hester, og jeg var visst ikke erfaren nok til å takle en større hest, eller yngre. For ja, du vet alt om meg ved å se på meg en gang.

Mamma tok seg av snakkinga for det meste, for jeg var jo ikke noe å snakke med. Jeg fikk presset inn noen spørsmål, men fikk i grunn ikke noen gode svar..

Jeg var jo glad, jeg skulle jo få min egen hest, men burde stått frem og sagt hva jeg mente, selv om jeg måtte avbrutt selger. 

April kom og vi var å så på hesten en gang til, jeg fikk mer sansen for hesten, og var vel i grunn enig i å kjøpe.
Selger hadde også sagt at det var mulig å ta med hoppa hjem for å la henne følle hjemme.. Men der skiftet man visst mening.

Selger sa til mamma at hun nettopp hadde hatt veterinær på hesten og at hun var godt fulgt opp med hovsmed og annet stell.
Mamma trodde på dette og jeg føyde meg innunder henne, vi skulle ikke ta noen vet.sjekk..  


Månedene gikk og Danica fikk føll, en kontrakt ble underskrevet og ordnet med av mamma og selger, også med min underskrift. 
I kontrakten stod det at hesten var fulgt opp med hovsmed og nødvendig stell, at hun var uten feil og mangler og helt frisk. 

Vi besøkte henne en gang etter at hun fikk føllet sitt og da så hun ikke veldig fin ut. Men det kan man jo ikke forvente noe annet etter å ha gått med føll, eller?

Det gikk noen mnd til og en uke før vi skulle hente henne dro vi på besøk. Men denne gangen hadde jeg med meg en hestekyndig dame, ved navn Jane. Hun stusset litt på at jeg kjøpte meg en tynn, umuskulert og rett og slett stygg hest. Og ja, jeg var enig. Danica så ikke ut i måneskinn. Tynn, helt uten muskler og lurvete som bare det.

Vi ble mer eller mindre tvunget til å ri henne, og latet som ingen ting.
Jeg gadd ikke lage oppstyr og tenkte heller på at Danica kom til å få det fint hos meg, og det skulle hun få også. 


Dagen gikk og jeg var kjempespent på å få Danica hjem. Jeg kunne nesten ikke vente!
Så kom det en utsettelse, og enda en.. "Jentungen måtte jo klare å vente, og hun måtte da forstå....."

Vi fikk omsider hentet Danica, og det ble en lang kjøretur att og frem.
Sammen med Mamma, Steinar og Jane hentet vi henne. Jane var så snill å kjøre henger for oss:)

Danica gikk villig på hengeren og til tross for føllet som ropte på henne stod hun nesten å nøt at det var rolig. Det var som om hun sa "åja, ta meg vekk og la nå ikke føllet se meg, jeg er sliiiiiiiten" for det var hun.
Hun stod helt rolig på hengeren og da hun kom ut og sammen med de nye kameratene bare blomstret hun opp! Hun så helt annerledes ut.

Jeg var strålende fornøyd, for hvem er ikke det som nybakt hesteeier?

Men alt skulle ikke bli en dans på roser..  


Danica nedbarbert med hovne ben.

Ting har bare ballet seg på etter det. Først med at Danica ikke kunne det hun ble sagt at hun kunne. Så med kollikk ut av det blå, så med elendige høver som resultat av dårlig stell tidligere.. 
Deretter var hun ikke frisk, hun hadde litt vondt i bena sine og hun var litt halt. Hun var også slapp og vommete..
Hun ble hardt angrepet av hjortelus og vi måtte barbere ned hele hesten. Da fikk vi oss en skikkelig overraskelse.. Stokk hovne ben, arr i fleng og mugg, sår og skorper.. 

Vi behandlet så godt vi kunne, hevelsene gikk ned men sårene var der. 

Høsten 2011 bar det til Jarlsberg Hesteklinikk med Danica, vi skulle finne ut hva som feilet henne, og jeg hadde en lang liste. 
Hvorfor var hun hoven? Hvorfor var hun dårlig i magen, hvorfor ditten og hvorfor datten.. 

Danica ble bøyd opp i alle 4 bena og hun var en halv grad halt gjevnt over. Derfor ville veterinæren sjekke henne grundigere og vi tok røntgen av henne, noe som skulle komme til å gi oss alle et sjokk.
Dyrlegen fant spatt i begge bakbena som hadde vært der over lengre tid, altså lenger enn jeg hadde hatt henne og hun måtte sprøytes i framkneet.

Nå visste jeg i det minste hva som var galt med henne.

Hun hadde også ringfot, men virket som en veldig grei hest. Dyrlegen spurte meg hva jeg skulle bruke henne til, og jeg svarte tur/hobbyhest og da sa han at det gikk bra. Ellers hadde ikke Danica levd nå, om jeg hadde drevet med annen ridning..

Danica fikk nok en gang kollikk, og vi måtte punge ut akkurat som forige gang på en søndag 1 år og en uke senere..

Om jeg ville avlive, tanken har streifa meg mang en gang, men Danica er en fighter og senest i går var hun som en unghest igjen, hoppet og spratt rundt som en annen 3 åring, og det har hun ikke gjort før.. Så hva kan jeg si? Hun liker livet sitt.. 


Jeg elsker hesten min.

Ja, jeg gjør det og jeg vil ikke bytte henne ut. Hun blir her, og når hun ikke har livsgnist eller kan få et verdig liv, så skal hun avlives her hjemme på gården, og også gravlegges her.. 

Danica betyr alt for meg, men hadde jeg gjort et annet valg den gang så hadde jeg nok ikke hatt så mye problemer med meg selv eller hesten.
Det er ikke bare bare når hest ikke er gøy lenger, men jeg er for glad i hesten min til å gi opp og få meg en bedre hest som mange vil jeg skal. Danica og jeg har ikke gått gjennom alt dette bare for å sitte igjen med ikke noen ting nå.

Danica har nådd sin grense med sykdom og blir det noe mer nå, så skal hun ikke kjempe mer. Hun begynner å dra på åra og mer smerte er ikke retferdig, hun har sin begrensning hun også, men den har ikke vært der enda.

Så jeg ønsker at alle skal være utrolig forsiktig når de kjøper seg hest. Det er ikke alle mennesker som er like ærlige, dessverre. 
I denne saken er det svikt fra alle parter, men jeg har lært og håper andre kan lære av mine feil. 

Jeg har gjort alt i min makt for at Danica skal ha det bra, og når jeg ser tilbake på tiden vår, så vet jeg at jeg har gjort et hesteliv til noe bedre. Ved å se inn i Danica sine øyne kan jeg også bekrefte det.
Det er ikke ofte jeg sier eller føler dette- men det er gjensidig kjærlighet. Det kan ingen ta fra oss..

Denne bloggen ble noe lenger enn jeg hadde planlagt og jeg hadde egentlig ikke tenkt til å skrive min historie, men jeg gjør det fordi jeg føler at det må ut for at jeg skal finne ro i meg selv. 

Så spør, snakk, undersøk og tvil! Ikke ta den første og beste. 


0.0613
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0026
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • gurotheas

  08:56 - 14.04.12
  Ja det er mye å passe på når en skal kjøpe hest, og mye som kan gå galt! For å forsvare selgeren litt, så fikk du i allefall en snill hest du ikke har hatt skremmende opplevelser med. Menge førstegangs hesteeiere får seg noen skrekkopplevelser som de kunne ha vært foruten med en trygg og stødig eldre hest. Når det er sagt, er det jo klart at det må være en dialog mellom selger og kjøper, og alle kort må på bordet! Og ta for all del med en hestekyndig medhjelper eller to! Men å finne drømmehesten; ung eller gammel er sannelig ikke lett..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Ylva-99

  16:25 - 05.04.12
  Forresten, veldig fine bilder !
  Klem Ylva ♥3
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Ylva-99

  16:24 - 05.04.12
  Kjempebra TB!! Viktig tema du tar opp!!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • buffyluff

  12:09 - 16.03.12
  Jeg synes det er flott at du har gitt denne hesten en ny sjanse på livet! ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Tinapijah

  16:14 - 14.03.12
  Bra du er glad i hesten din og har beholdt den. Synd du ikke hadde med hestekyndig person den dagen du så henne. Lett å bli lurt når folk må bli kvitt dem :(
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Kaaro

  11:57 - 14.03.12
  Trist at du har hatt en slik opplevelse, men godt hun kom til deg da... Mange ville nok ikke legge så mye energi i en såpass gammel hest...

  Men jeg er ikke enig med deg... Jeg mener det er kjøpers plikt å undersøke å se om den vil ha hesten... Skal jeg selge hesten min, er jeg jo ikke intressert i å schanne beina, lunger, kropp, oppbøying av føtter, og ellers andre prøver og helseattester...

  Hvis noen vil kjøpe hesten min, så blir det på de premisser at jeg selger det de ser, det man prøver og det man vurderer om man VIL kjøpe... Hvis du som kjøper ønsker alle disse tester, så er man helt velkommen til å ta dem, men det får bli på egen utgift, som om du skulle kjøpt en brukt bil eller en hund..

  Jeg som selger vet jo ikke mere en det du kan undersøke, i 95% av tilfellene kan man prøve hesten, dra hjem å diskutere, se på antellative hester før man bestemmer seg for kjøp av hest. Jeg har selv ei venninne som kjøpte hest for ca 200.000kr, import fra Danmark, den flotte hesten, men etter den kom har det rydd på med skader.. Så er han nesten ikke ridbar, nesten som man kan misstenke at han var dopet når hun sjekket han ut...

  Hun valgte han ut fra hjertet og at hun syntes han var vakker, sto til hennes forventninger når det gjalt ridningen mens hun var der...

  Å kjøpe en hest er en sjanse å ta og hun burde ha brukt litt penger på en vetrinær, hun er instruktør og utdannet på starum, så hun er ikke lett å lure for å si det slik...

  Det er ingen selgere som tvinger deg å kjøpe en hest, det er helt og holdent kjøpers marked, så der må man ta saken i egene hender..

  Men som du nevner, en hestehandel kan gå begge veier , og selger kan ha uærlige hensikter... Jeg er skeptisk til annonser der det står : selges med fult utstyr ved hurtig avgjørelse, utstyret verd minst 10.000kr eller, selges med 5000kr i reduksjon med hurtig avgjørelse.. Ei anna venninne av meg formiddler Islandshester, når hun har bestemt seg for å bli kvitt en, så legger hun den ut for "5000kr i reduksjon ved hurtig avgjørelse" da har hun kommet så langt at hun er bestemt på å få den avgårde i full fart...
  Hun er ingen "hestehandler" og har helt ærlige hensikter som du og jeg som kjøper....
  Hun sier at vil kjøper ta 100 tester, så får den det, men den de får med hesten er en helseattest der det står navn, reg. chipnummer, og at den er klinisk frisk i øyeblikket...

  Det er selvfølgelig viktig å ha med deg noen som kan med hester og ikke foreldre som forsnakker seg langt ut i skogen, for det er mye en hesteselger kan snappe opp ved kjøp av hesten... "hva kan man få for denne, når kjøper bare babbler, slik jeg oppdager de ikke kan en døyt om hest?"

  Når det kommer til en rettsak ved hestekjøp er ikke en kjøpekontrakt verd papiret det er skrevet på engang, så det er lurt å ha med seg 2 vitner tilstede under kontraktskrivingen...

  Det er en grunn for at "hestehandel"er under et negativt begrep....
  Men det er bare min mening etter å ha kjøpt og solgt mange hester igjennom 21 år med hest :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Torine

  10:05 - 14.03.12
  Huff, du har litt hell i uhell at du er så glad i hesten, men at du ble rundtlurt :-( Helt latterlig at voksne gjør slikt! Er forsåvidt veldig glad for at ting ble slik, for du kan jo tenke deg hesten i dag som hun ikke hadde kommet til deg... Når jeg kjøpte Torine for 10år siden, var pappa med meg, vi hadde ingen særlig erfaring annet enn at jeg hadde ridd på avdankede travere. Men jeg falt pladask for Torine, ingen vetundersøkelse ble tenkt på eller noe, men gammeleieren var så ærlig som hun kunne være. Hun fortalte alt om hesten, hvordan hun hadde vært med henne de mnd hun hadde eid henne, Torine bet henne, sparket og hadde jaget henne ut av luftegården. Og nå ville hun ikke ha henne lenger.. Jeg prøvde hesten, og jeg falt helt pladask for den lille frøkna ☺ Endte med at vi kjøpte henne, men gammeleieren advarte meg og sa hun var redd hun skulle bli vondt mot meg og. Men Torine ble aldri det, det er ei dame med bein i nesa som kjefter på meg, men vi har en helt anna kjemi enn de hadde, og jeg har også hørt at hun ikke hadde det så bra der.. Så det er som oftest årsaker til ting ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • x-Mari-x

  07:35 - 14.03.12
  Litt av en historie, ja. det er virkelig godt gjort av deg å jobbe så hard for Danica. Godt blogg!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Lillenette

  22:34 - 13.03.12
  Føler med deg:( grusomt at noen hestefolk bryr seg så lite om hestene sine at de ødelegger de for så å selge de til noen andre som da må ta byrden:( Godt å høre at du har gitt henne et flott liv;) Det er sånn gode hesteeiere skal være
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Charlottej

  21:19 - 13.03.12
  Veldig bra blogg! Men jeg syns også det er viktig at selger er fornøyd med kjøper. Selv solgte jeg hesten min til ei jente som virket utrolig erfaren og det virket at hun hadde ganske likt hestehold som meg, noe jeg var ute etter i kjøper. Jeg gikk med på at hun kunne betale deler av beløpet da hun hentet hesten, og resten på nyåret. Jeg stolte på henne, selv om jeg ikke kjente henne. På nyåret kom ikke pengene inn, og jeg måtte tilslutt si at jeg kom å hentet hesten om hun ikke betalte innen en ny dato jeg ga henne. Og utifra alle oppdateringer jeg fikk om hvordan de hadde det ilag virket det ikke som om at hun var særlig erfaren, og hun hadde langt fra det samme hesteholdet jeg hadde. Så hun lygde om 90% av det hun sa om seg selv, og jeg angrer sterkt på salget - da jeg er i tvil om hesten har det så bra som jeg håpte. Synes du skriver en utrolig bra blogg, og jeg er enig i alt du skriver! ☺ Men jeg syns at hesteselger skal være fornøyd med kjøperen også! ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • heg

  21:03 - 13.03.12
  Veldig bra blogg! Og gratulerer med førsteside. Vel fortjent.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Mimisin

  20:51 - 13.03.12
  Uff. dette var jo ikke akkurat noen solskinnshistorie. Men, bra det ordnet seg til slutt. Det er jo godt at denne hesten endte opp hos deg. Kanskje det er en mening med dette? Du har sikkert lært mye av dette.
  Selv kjøpte jeg den første hesten jeg så på uten å prøveri. Jeg bare VISSTE at dette var rett hest for meg. Det var akkurat som at vi var ment for hverandre. Jeg har aldri hatt hest før og hadde ikke filla peiling på hest. Jeg hadde dyrlege til å se på hesten før jeg skrev kontrakt. Heldigvis har alt stemt 100% for meg. Tror jeg hadde flaks!!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • hlynur

  20:27 - 13.03.12
  etter ¨ha sett hesten noen ganger, likte hesten så skulle jeg hente den og ha den på prøve.. leide henger, mamma og pappa tok eg fri fra jobben for å væe med og vi dro avgårde på den lange turen, 7 timer unna... ¨vi leide oss inn på et hotell og vi skulle møte eier kl 11 dagen etter. Kl 11 sto vi i stallen der men der var ingen eier, ingen hest og egentlig ingen folk.. eier ville ikke ta tlf....
  Etter ha snust litt rundt fikk jeg en melding av eier at hesten hadde plutselig blitt solgt.... så da sto vi der da.. ordentlig bom tur.
  Eier var så feig at hun ikke tok til selv om vi ringte fler ganger...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • martinemg

  19:38 - 13.03.12
  Fin blogg! Det er så dumt at folk bare ikke kan være ærlige.. Men det virker som du og hesten har det bra sammen og du har nok gjort noe veldig godt for henne :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • StjernaMor

  19:25 - 13.03.12
  Jeg har alltid sagt til selger at hesten skal vet sjekkes på selgers regning før salget. Hvis hesten er frisk betaler jeg tilbake for vet sjekken men hvis ikke blir det ikke salg. Hvis selger ikke går med på dette er det garantert noe muffens;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • HestepiaM

  18:31 - 13.03.12
  Veldig bra blogg! Er utrolig trist du måtte gå gjennom så mye sykdommer og skader med hesten din, på grunn du valgte å stole på forrige eier. Spatt er utrolig kjedelig, har selv en fjording med det. Har selv gått i den fellen med å stole på folk man ikke burde stole på. Da min første ponni ble kjøpt skulle hun være snill og grei. Hun var livredd, kjempe tynn og sparket/beit. Men igjen, utrolig flott blogg :) Det skal ikke være lett å bli hesteeier.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Inglis

  18:23 - 13.03.12
  Så bra du ville dele din dyrekjøpte erfaring med oss. Tror ikke dette kan bli skrevet nok om. Selv ser jeg nesten like mye på eieren/selgeren som hesten når jeg har kjøpt hest.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Gipsy

  16:36 - 13.03.12
  Kjempegodt skrevet ..Er så sinnsykt mye useriøst i verden ....Er veldig glad for at gampen har fått det så fint nå :) Jeg er veldig forsiktig ved kjøp av hest ,har desverre lært leksa min der jeg også :(
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • MissDaisy

  16:27 - 13.03.12
  UTROLIG bra blogg!! Første gang jeg har lest en så lang blogg ferdig, så sier jo litt hvor godt jeg likte den :) Håper det går bra med deg og hesten din!! Veldig trist å høre om historien din om hestekjøp og hvor galt det kan gå! men heldigvis så føles det bedre når man får igjen takknemmeligheten og kjærligheten fra hesten:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Teitur

  16:14 - 13.03.12
  Utrolig bra blogg ! Burde nok gjort mye av dette jeg også, og tenkt mere nøye igjennom det, men heldigvis har det gått bra med meg helt til nå da. Det må være kjempekjipt å ende opp med helt feil hest!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • Sissi-piia

  16:04 - 13.03.12
  Wow, for en utrolig bra TB du har skrevet! Å for en helt utrolig historie du har fortalt oss! Jeg snes virkelig synd på Danica. Men høres ut som ho har fått et utrolig bra liv! Jeg tru hun er utrolig takknemlig! :) Klem meg og hestene ^^
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • chanelmiin

  14:29 - 13.03.12
  Wow, for en bra blogg. Du skiver veldig lett og forståelig :) Denne burde alle lese altså. Har sett så altfor mange som tror blindt på de som selger hesten, at de ikke gidder å ta en aldri så liten vetsjekk engang. Det er veldig risikofylt, men folk får da gjøre det de vil. Dumt er det. Gratulerer med velfortjent forsideplass :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • 13:01 - 13.03.12
  Utrolig bra blogg!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • MMQ

  12:05 - 13.03.12
  Kjempefin blogg og kjempesøt hest:) Så bilde av henne i en finn-anonse om ledig stallplass. Under bildet i vaskespiltet står det "stort og fint vaskespilt". Eller noe sånt. Ble litt overraska over å se samme bilde i bloggen din. Igjen: Søt hoppe og grattis med forsside:-D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • IreneU

  11:52 - 13.03.12
  Tinkerhest? Håper andre kan lære av dette. Vær forsiktig når dere kjøper disse mote-rasene (tinker, friser, barockpinto o.l.). De er så populære en periode at det avles på alt av hester, og de er overpriset som fy! Frisere og tinkere lå før i prisklasse 50 - 100 000 kr. Nå er det mange ute til 10 000 kr.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Madelen95

  11:27 - 13.03.12
  Kjempebra blogg! Synd dette med folk som lyver om hester de selger. Har selv opplevd liknende med en forhest ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • FridaN

  11:22 - 13.03.12
  Super flott blogg! Da jeg, eller mamma da, kjøpte Tyri - så var det mamma som snakket med eier, mens jeg var ute å red. Dette var da min fôrhest, og plutselig kom mamma ut og sier til Tyri "vi kommer til å få mange fine år sammen med deg". Selvfølgelig, jeg ble jeg overlykkelig og herregud - hesteeier altså! Men for en tjukk, utrent, stusselig og ikke minst feit Nordlandshest så var 30 000 litt mye, og hvertfall når vi ikke fikk med noe utstyr! Vi fikk ikke en gang med grime og leietau, INGENTING. Det var kun hesten. Så jeg angrer for at jeg ikke tok mer tak, men når man er i slik lykkerus så er det heller ikke så lett..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • SiljeDT

  10:47 - 13.03.12
  Kan bli mye tull den andre veien også, har opplevd mye rart når jeg har solgt hest... Hester som blir ødelagt og ikke betalt, og bortleide hester som blir lever tilbake på 3 føtter (men utstyret de fikk låne beholdt de!)... Mye rart der ute som ikke skulle hatt hest.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • labbegutten

  10:18 - 13.03.12
  kjempefin blogg :)har selv vært der med en hest jeg kjøpte for 6 år siden.I annonsen stod det at dette var en super ridehest og gikk stabilt i skritt,trav og galopp.men da jeg kom å så på han,så kunne jeg ikke førstå det.Han var ikke anna en bein den hesten å virket stresset.han er en traver,men har blod fra amerika som gjør at han ikke ser ut som en typisk traver.så jeg bestemte meg da for å kjøpe han.Men da jeg skulle ri på han så kunne jeg ikke se noe til at han var som di sa.han stakk med meg heile tiden å var redd og forbanna hele tiden.jeg fikk han undersøkt av equaterapaut hvor han stod ei heil uke hos ho.ho var veldig negativ i starten da det var myye med han.men på slutten så løsnet det seg.så tok æ han hjem å han var bedre,men ikke helt.fikk en tannspesialist til å se i munnen.å der hadde han 2 stoore hull!!noe han nok hadde gått lenge med :( så det ble mye fram og tilbake med kiropraktor behandling og da han sleit med et skjeivt bekken.han var etter det skadet hvert år med noe.han var halt for snart 3 år siden.å dyrlegen trodde ikke han kom til å bli frisk.men etter andre sprøyting tok jeg av han skoen å lot han få ferie den sommeren.på høsten ble han bøyd igjen og hadde 0 på alle bein.samtidig trodde hovslageren at han har hovsenebensbetennelse.å det gjorde jo ikke saken bedre,det ville han jo aldri bli frisk av.å fikk nu besjed om det ikke var noe håp.men han har ikke vært halt etter han ble sprøytet å bruker han til lange turer å endel dressurarbeid med både skritt trav og galopp.har ikke sett noe til den skaden så tviler litt på det.hadde han og til rønken,men dyrlegen var redd han så vi ble bare sent hjem med at jeg hadde en gal hest.jaja ungen min på snart 6 leier han inn og ut av gjerde å rir alene på han så kan ikke se at han er farlig.det jeg gjorde feil var at jeg bare kjøpte han å ikke hadde noe sjekk på han.dum som jeg var så gikk jeg bare etter det som stod i annonsen.at dette ville bli en super ridehest.så er supert at du vil skrive om dine erfaringer å at andre ikke gjør det samme.har alldri hatt det så tungt med hest som med denne.men samtidig lært sååå enormt mye.klem
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • AppleJack

  10:17 - 13.03.12
  Tusen takk for en kjempefin blogg. Jeg har vært borte i noe av det samme og det er så dårlig gjort mot både kjøper og hest. Det værste av alt er at man tror fred og ingen fare også plutselig kommer det bare mer og mer dritt fram. Jeg Misliker sterkt mennesker som er ute etter å lure andre, ikke bare fordi det går utover den nye eieren men også pga. hestens helse. En gang til KJEMPEFIN BLOGG! super :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • WyethCanon

  10:09 - 13.03.12
  Uff, for en historie. det er så sant som du sier. mange selgere er flinke med pokerface og er flink til å lyve. Håper deree har det bra nå og at Danica er frisk og fin ☺
  Lykke til videre :)
  Klem fra Ida og Lilli ♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • enits

  10:07 - 13.03.12
  Hun var nok veldig heldig som fikk komme til deg,og det er hun nok takknemerlig for:) når jeg kjøpe meg ny hest (3mnd siden) så så jeg bare annonsen på finn,den hesten skulle jeg ha! dro opp å hilste på han(prøvde han ikke ellernoe) bare så på han å sa at han skulle jeg ha og noenuker senere trillet han inn på gårdsplassen(eiern kjørte) men jeg kunne ikke vært mer fornøyd!:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0030
 • IrishogMeg

  10:06 - 13.03.12
  Utrolig fin blogg! Kjempe søt hest du har også da :D Leit å høre om alt det vonde dere har opplevd :( Men lykke til videre, og ha masse gøy ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • malca98

  10:02 - 13.03.12
  Kjempe bra blogg! Et ekstra tips er å be om å få journalen på hesten av vetrinæren som ble brukt på hesten, da får du vite hvilken skader og evt annet som har skjedd med hesten. Det gjorde jeg og er veldig takknemmelig for det :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • tuffi

  10:01 - 13.03.12
  bra blogg! Det er veldig synd at du måtte oppleve det, men jeg syns hesten din ser veldig fin ut nå! Når jeg skulle kjøpe Frøya, så syns jeg selgeren var veldig ærlig. hun sa f. eks "begynner du å løpe med hu på vei hjem fra tur, så er det ikke sikkert du får stoppa" osv.. og jeg har hatt henne i snart 12 år. =) men naboen var ikke like heldig, hun fikk en kaldblodstraver, og selger mente han kunne hoppe 120, la innen dressur osv, og var snill som et lam... det var ihvertfall ikke sant, hesten hadde mugg, veldig mye egne meninger og naboen ble rett og slett redd for hesten, så jeg red han. og jeg digga han da.. men de sendte han tilbake, og fikk beskjed om at den ene uka de hadde hatt hesten hadde de totalt ødelagt han... Bra du skriver ne fin blogg om dette om egen opplevelse og alt man trenger å vite! lykke til videre!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • MartineogTingo

  10:00 - 13.03.12
  Dette var en virkelig fortjent forside blogg! Fantastisk velskrevet og jeg mener med at du tok med din historie i bloggen, gjorde den helhetlig og til en virkelig god blogg å lese! En veldig bra - og for ikke å si - en meget nyttig blogg! Martine
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • SuperRok96

  09:57 - 13.03.12
  Håper det går fint med dere nå, dette var ein utrulig fin blogg ☺ kjente meg på ein måte igjen i den.. pappa å stemoren min skulle prøve ein hest dei hadde funne, i beskrivelesen om hesten var alt helt super. Hun var akurrat den hesten en kunne ønske seg, men da dei såg henne var hun forferdelig.. Hun var kjempe stygg rett å slett. dei såg på hele hesten att den ikkje hadde det noe bra. Derfor bestemte pappa seg for at han skulle ha den hesten uansett, fordi pappa ville ikkje at den hesten skulle ha det noe vondt. koset hva det koste vill..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0029
 • --Katrine-

  09:52 - 13.03.12
  Da jeg skulle kjøpe min første hest i en alder av 24 år, vurderte jeg sterkt å ta med pappa for å se på den ene hesten. Han kan nada om hest, men han er stor, passe frekk og kan prate for seg. Jeg var rett og slett super skeptisk til personen som jeg hadde avtalt møte med. Heldigvis ble ikke dette noe av, og det var og er jeg veldig glad for :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • FjordingMalin

  09:44 - 13.03.12
  Super bra blogg!!! fint å vite ☺ du fortjente forside !!!!! sikelig å:) klem meg :D ♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Serina

  09:37 - 13.03.12
  Kjempebra blogg! Velfortjent forside☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Kariina

  09:25 - 13.03.12
  Fin blogg, og kjempe nydelig hest du har : ) Utrolig synd at det ble en sånn opplevelse for deg : / Det er tungt og man blir sliten. Håper hun får mange friske mnd, kos dere :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Katrine87

  09:15 - 13.03.12
  Lei historie du har :o/
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • -sofie

  09:00 - 13.03.12
  Utroilig bra blogg, og flott skrevet! Jeg klarte virkelig ikke ta øynene fra den fra start til slutt. Det er utrolig viktig som du sier, og det hørtes ut som at du gikk i alle fellene man kan gå i desverre. Men jeg håper du og Danica får en fin framtid sammen, og at det var verdt det. Flott blogg igjen, og gratulerer med forside :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • team-nodillo

  09:59 - 11.03.12
  takk for fin blogg om et vanskelig tema, kjekt å se at du og danica har det bra til slutt. Har hatt mange spørsmål til d med kjøp av hest selv, en jungel der ute har jeg forstått, og med null erfaring når det gjelder hest så er det vanskelig, men treneren ti jentene mine fant en til oss- og om tre uker er han vår. vi har fått prøvd og kost oss sammen med han, vet sjekken deltok jeg på og alt var i orden. nå bare gleder vi oss og tiden kan ikke gå fort nok. skal blogge om vår hverdag tenkte jeg. uanz så er jeg veldig glad for at det ordnet seg for dere, og håper dere får mange gode år sammen.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • team-nodillo

  09:52 - 11.03.12
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0030
 • Hanna-LA

  22:20 - 24.02.12
  Forsideblogg! =).. Kjempebra skrivd, veldig viktig tema du tar opp og som så altfor mange klarer og gjøre feil. Har dessverre opplevd mye negativt når det kommer til kjøp av hest. Har måtte avlive to hester pga kjøpsfeil, så neste hest nå skal være sjekka opp av egen vetrinær!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0031
 • Stuvill92

  21:59 - 23.02.12
  Veldig bra skrevet, Ada! Jeg kunne ikke vært mer enig!! Jeg bæsja også på leggen med Stuvill og Åsli Kongen... Men er som du sier, kan ikke gå tilbake nå etter alle de åra med kjemping og oppbygging av et fantastisk forhold! ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Tvillingmamma80

  16:19 - 23.02.12
  Tusen takk for en flott blogg. Og det er absolutt noe en trenger å vite ja. Ikke lett å handle hest nei. Man vet aldri hva man får om man ikke gjør jobben grundig. Synd det er som det er med Danicia, men så lenge ho har det bra og dere bare holder ved like er det jo verdt det :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0029
 • Ada-Marlene

  10:56 - 23.02.12
  Edit: Jeg ønsker ikke å henge ut noen, derfor nevner jeg ikke navn, selv om jeg ønsker å advare folk mot selgeren, så er det jo litt slemt, dog har jeg vært borti flere som har kjøpt hest av henne som ikke kan tro det de ser de har kjøpt.. Dessuten kan folk finne det ut selv, det er ikke vanskelig. Men dette er den advarselen jeg kan gi dere:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • Anette76

  23:05 - 22.02.12
  Utrolig bra skrevet, Ada!! Selv om jeg kjenner til historien deres fra før, får jeg en liten klump i halsen av å lese dette. Og du er så voksen og fornuftig, og det finnes ikke tvil om at Danica har det godt hos deg/ dere! Så bare stå på og nyt den tiden dere har sammen ;-) Stor klem!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0033
 • sheridan98

  21:51 - 22.02.12
  Kjempefin og viktig blogg, Ada! Synd når man må lære på den harde måten! Selv har jeg vært veldig heldig med mine hestekjøp synes jeg:) Har aldri følt meg lurt, jeg har fått det jeg har kjøpt:) Men synd ikke alle selgere er ærlige og redelige!!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • AnnaMaria

  19:53 - 22.02.12
  En bitteliten rettelse: Selvom damen stod på beitet en hel sommer så kunne hun selvfølgelig hatt skjulte skader. Men damen er enda såpass ung at de eventuelle skadene kanskje ikke ville vært like vanskelig å helbrede som med en hest som begynner å komme litt oppi årene. Litt vanskelig å forklare men håper du skjønner :p
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • AnnaMaria

  19:50 - 22.02.12
  Aller først: FOR en blogg! Ikke en vanlig temablogg hvor man kun leser om andres tanker, men her leser vi også om dine tanker. Man skal ikke stole på folk man ikke kjenner eller har hørt om, har nå jeg lært. Mitt siste hestekjøp gikk knirkefritt; Selger var ærlig om hesten og hvordan den oppførte seg, og de skjulte ingen verdens ting. Nå var jo også sannsynligheten for skader hos min mindre i og med at hun hadde stått en hel sommer og kun kost seg, men alt i alt så har jeg vært kjempeheldig! Jeg hadde også med meg Thea (TheaOgRonja) som er NOE flinkere enn meg til å prate, udersøke, sondere terrenget osv så jeg følte meg veldig trygg =) Jeg skal ikke legge skjul på at jeg tok den første og den beste- hestelesten var ikke engang lagt ut på finn.no før hun kom til meg og jeg prøvde kun henne, og henne skulle jeg ha! Haha, jeg er vel kanskje ikke akkurat den som har fulgt disse rådene til punkt å prikke, men jeg fulgte magefølelsen såpass at jeg etterhvert begynte å skjønne at disse folkene ville finne et godt hjem til dyra sine og ikke la skjul på noenting. Jeg fikk direkte vondt når jeg leste slutten her- jeg heier på dere begge! Danica har det kjempefint hos deg Ada og det er ikke vanskelig å se at dere to er som hånd i hanske. Håper inderlig dere får mange år fremover uten sykdom :') Dessuten var dette en godt skrevet blogg som mest sannsynlig kommer til å bli anbefalt på forsiden fra min side.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0030
 • Stolt-Rigel

  19:35 - 22.02.12
  Det var en litt sterk historie, du har gjort en flott gjerning for en hest som ikke hadde det bra. Det er nok en flott følelse! Danica kunne nok ikke hatt det bedre hos deg :)
  Kjempebra blogg og tema, det er ganske viktig at folk tenker på dette, og ikke bare kaster seg ut i det. Du er flink til å skrive! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
0.1769

 • VillemoLady

  Vi er i full gang til 2015´s s stevnesesong! Skal prøve å få laget blogger fra hvert stevne :)

 • Snoofte

  Uæææææ to blogger som kommer i dag. Av meget forskjellig kaliber. En materialistisk og en med et skrik om hjelp og forståelse.

 • -Mathea-

  Tusen takk for 1000 visninger!

 • LiveB

  Tilbake på KOHS. Kommer til å ta turen innom de neste dagene også. Luksus å få den Spanske rideskolen levert på døren og slippe å ta turen til Wien...

 • HesteBloggeren

  Sykt! Tusen takk for enormt gode tilbakemeldinger, og ikke minst forsideblogg! Det betyr veldig mye!

 • tryggleik

  Super ponni i dag! Nå er spanske stegene nesten helt på plass, og hansringen sitter inne nå :')

 • LinaOgHørdur

  Super hest på HrimnirCup på søndag! Stevneblogg ute :D

 • Helena&Malin

  Si ifra hvis du vet om noen som skal ta bilder på Landstevne på melsom til helgen, hadde blitt veldig glaad :))

 • Aramis

  Og hvis noen har lyst til å lage en header til meg - bare skrik ut!!!! Trenger virkelig ny header og blir bare supertakknemlig om noen har lyst;D

 • Vrinske

  Nå har himmelen fått en ny stjerne. Loretto har dratt fra meg, og det er vondt. Det er rart hvordan man kan gråte så mye, og være så tørr i øynene.

 • Zaraa

  Nå er planen å få kjøpt Tempis til neste år, eier har i hvertfall planen om å selge han, til meg!

 • Mawwie

  Nytt innlegg: BB - Sortlilla Vinterperle ( for vi som liker litt ekstra farger :3 )

 • Aswan

  Ny hest,Nye muligheter!

 • R-Bellboy95

  Norge i verdenstoppen i travsport! Norskfødte og norskeide Papagayo E. travet seg til VM-gull i USA, og hans reisekompis fikk 5. plass! :D

 • Tuftingen

  Noen som vil lage header til meg, nå i kveld?

 • mariaweidemann

  minner om spørsmålsrunde :) http://hest.no/blog/index.html?blid=1137911

 • RagnhildE

  Min første status, som en test. Den vil slettes :)

 • Maisen

  Jäger begynner virkelig å komme igang! Vi har startet å gallopere!

 • Anette76

  Jo, vi lever.. Oppdatering ute!

 • ampiall

  jjjbj

 • Ingridpii

  Jeg trodde det skulle bli morro å blogge igjen, men i realiteten så er det dritt kjedelig. Så jeg gidder ikke.

 • A9ck1v

  Jeg har gjort et forsøk på å være morsom - Om jeg lykkes med det eller ikke, er opp til deg. Blogg kommer ut i kveld (:

 • AstroBrooke

  Jeg blogger nå nesten utelukkende på blogg.no, også om hest så klart, men også hverdag, tanker etc. truthisjustareality.blogg.no

 • Linders

  I mangel på oppdateringer her inne kan jeg trøste med at jeg har laget meg fotoside! https://www.facebook.com/lindalarsenphotography

 • Celsius

  Høsten er på vei og jeg sitter på nettet og handler inn Høst og Vintergarderoben til hestene. Alltid gøy med nye dekken!

 • malinseder

  http://www.hest.no/blog/?bid=101567 Ny blogg! :)

 • MartineVH

  Har kommet hjem fra en fantastisk måned på Island!! Kommer nok en del blogge rom Island fremover. Mer bilder og oppdateringer på martinevh.blogg.no

 • FlickaMiriam

  Hadde min første dressurtime med Ladino idag! Var helt herlig, han var toppers!! Gleder meg til vår neste time, virkelig.

 • theaponni

  Finale i dressurcupen 1.juni! HURRYYY

 • Palco

  Er i Andebu å prøver ny ponni !

 • NinaogRecco

  Er det noen som har lyst til å lage header til oss? :) Bruk bildene fra de tre siste bloggene :)

 • Quincy-9

  Er det greit å stjele andres bilder og bruke dem i kjøp/salgs annonser eller kalle dem sine "pyntebilder"? Jeg bare spør ?

 • Galanti

  Endelig er bloggen ute, fra første rideleir for ponniklubben i vestfold.

 • Madeleineskrift

  Det er liten tid til blogging om dagen, og det er lenge siden dere har hørt fra oss! Alt går veldig bra, og Fredrica er verdens beste❤️Konge hest!!

 • Tormann99

  Brimin har dratt på beite, nothing to do :(

 • Linhaug

  Blir veldig glad dersom DU kunne stemme på oss! http://plushpuppynorge.no/butikk/arets-plush-puppy-hund-2015/. Kenai er hund nr 2, Shetland Sheepdog.

 • ludo

  Beklager for lite oppdatering. Vært på 10 klasse tur. Men pc'en må fikses litt på. Så kan ta litt tid før blogginga er helt på plass igjen :D

 • krøllebloggen

  10 000 besøkende! Tusen takk til alle som er innom og leser bloggene mine, det betyr utrolig mye for meg. Dere er bare best ♥

 • Karen-Lotte

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hirdir

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Suilje

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • steffenpower

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Onlyc

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • fjordingteam

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Frida-Kirstine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HeddaG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • dalinger

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Solobabe

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Smarno

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Heste-RIkke

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • synnemaria

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Petit-Pomme

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -SunnyogEmma-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sirikatrin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • trineslindb

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EliseOgTinna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hezt

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaogDina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Siljarm-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linnhj93

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Caballos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ellennn

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FrkSvanevik

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MajaGeorgine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • linbrus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • myrann

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • PonniHope

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ellinor

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KUMA

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • dobbeltcanon

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IrishDream

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Noranus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BenedicteHest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • OttoGypsyGalant

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SunnivaWest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • katinka81

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • maritbzz

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Willow

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • DinaHest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • sarpau1

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HorzeCecilie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • marieogrikke

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • dorte99

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Johney-Five

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IngridT

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Talee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Cecilie-ZTelma

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TeamSatre

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • rinabugge

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EliseM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Shandi03

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Stuvill92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MaleneogHestene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Dustymin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KesariSpring

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -pernille-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • GryCat

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ingerid95

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ridetraver

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • kristinalland

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KristinHest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Reddik-Redjet-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tullipanne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eirin-Danilo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • silkestjerne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Helen-Kristine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Zafiralover

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Chester

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tvillingmamma80

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ida

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BenteogKissamis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • siljasblogg

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FroekenSnerta06

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • WitskeogSara

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • x-header-x

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Nullaaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tajas

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linniii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • knasd

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tintin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -PlutoSanta-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ingrid123

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SandraLinnea93

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mehorses

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hanna-LA

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tutta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tattini

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariaLotto

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FabioLove

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • nagini0

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Etanec

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • kaadnevik

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kathrine95

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AnnaOgDiggy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fossar01

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaOgRonja

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MakeItFast93

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silje-og-reka

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Shotime01

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • martinemg

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • cjustars

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hejt

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maria01

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Lone-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RedBull

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Litli-Stormur

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Iselin-93

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Stine-og-Lucky

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • julie95

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Charlotte94

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • sooidanny

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • GineOgJasmin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tomboy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.1876

0.0557

7.0187
i 0.2528
a 0.9955