Close

Logo

Det er 1049 brukere på siden. 14 brukere er logget inn. Tordag 03.09.2015 kl 14:45

TB: Aldersgrense på å ha egen hest?

Jeg får stadig flere spørsmål om jeg ikke er for ung til å ha egne hester. Jeg har tenkt på det en god del og svarer alltid "nei".. 
Er det en aldersgrense på å ha egen hest? Er det alder det skal stå på?

Jeg mener at alderen ikke har så mye å si. F.eks du er 11 år da, du har gått på rideskole siden du var 6 og har hatt et par förhester. Nå har du lyst til å kjøpe din egen hest og føler du er klar til det og at du får nok hjelp til det om det er noe du lurer på osv. Kan du ikke kjøpe deg hest nå fordi du er for ung?

 


Jeg er 15 år. Jeg kjøpte min egen hest da jeg var 14 og før det har jeg gått på rideskole og hatt to förhester. Kan jeg ikke ha hest for det? Jeg har god hjelp fra både besteforeldre, onkel og søskenbarn som har hest fra før og som kan hjelpe meg med ting jeg trenger. De er alltid på gården og er der om jeg trenger noe. 
Illustrasjonsbilde

Alder?Kunnskap?Erfaring?

Jeg mener at det ikke er alder som har noenting å si. Okei, jeg skjønner det om du er veldig ung og ikke kan noe som helst i det hele tatt. Men har igrunn alderen noenting å si om du kan litt fra før, har plass og prøvd litt forskjellig fra før og folk som kan hjelpe deg? Kan du ikke ha hest fordi du er for "ung" da? 

I mine øyne står det kunnskap og erfaring i fokus. Du lærer mens du har hest, det er et ansvar som du må være klar for. Jeg skjønner folk som kanskje ikke vil sette bort, evt selge hester til de som er veldig unge og kanskje ikke har ridd så lenge, men de er jo ikke mindre verdt da på en måte? 

De kan fortsatt ta vare på hestene og alt mulig som de som er eldre kan. Ofte er det bra å kunne lære det mens du enda er yngre og da kan du ha flere fordeler med å kunne mye osv. 


Konklusjon

Er min første temablogg og veit den kanskje er litt usaklig, skrevet rart o.l men jeg synes det er litt viktig. Det er jo ikke alderen dette skal stå på? Om du er 12 år og vil ha hest så er ikke det ulovlig fordi du er 12? 
Men skal du ha hest må du huske på det er et stort ansvar, derfor er det fint om du kan få hjelp desto yngre du er og om du ikke kan så mye. Men fortsatt ingen regler på at du ikke kan ha hest. Veldig mange som slenger sånne kommentarer om at man ikke kan ha hest fordi man er for ung. Det mener ikke jeg. Det å ha en hest skal ikke være basert på alder, men på erfaringer, kunnskap og omsorg. 
Jeg har ingen fasit svar... Ville bare få ut noen meninger Smile
0.0179
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0041
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • StallLunne

  21:40 - 20.02.12
  Enig med deg, kunnskap, erfaring og omsorg må være viktigst! Man er ikke nødvendigvis skikket til å ha hest fordi man er over tjue, men om man er ung er det enda viktig å ha mange rundt seg til å hjelpe seg og ta viktige avgjørelser det ikke er så lett å ta alene :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0061
 • bosse

  21:01 - 12.02.12
  Det med alder på hesteeier kommer også an på foreldrene. Dersom man har foreldre uten kunnskap om hest bør man nok ikke ha egen hest før man er ganske stor. Det er tross alt et krevende dyr, ikke minst økonomisk. Og man må noen ganger ta avgjørelser som krever en viss modenhet. Men har man foreldre som tar ansvar og kan hjelpe til er det jo ikke noe i veien for å få hest når man er ganske ung.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0036
 • BolmsetAsk

  20:31 - 12.02.12
  Så lenge du har div kunnskap om hestehold og har ridd en del er det jo ikke noe problem å kjøpe hest så lenge du har erfarne personer rundt deg til hjelp, mener jeg da ☺ Men du kan ikke eie en hest om du er under 16 år, da må den jo stå i navnet til foreks foreldrene dine. Fikk hest når jeg var 15 år jeg også.. Ser nå at jeg kunne ha ventet en stund til jeg har fått litt mer erfaring, men da har jeg jo ikke hatt den erfaringen jeg sitter med i dag. En 12-åring kan jo ha mer erfaring enn en 15-åring liksom, kommer jo helt an på hvor mye du har holdt på med hest.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0038
 • Anna-F

  20:30 - 12.02.12
  Enig med Vrinske under her. Det er dessverre ikke alltid alderen det kommer an på, men erfaringen ;) Selv har jeg aldri hatt egen hest, men har ridd i 14 år. Har hest på for ca. 9 ganger, vært på flere rideleirer og ridekurs. Jeg har nok erfaring, men vil enda ikke ha ansvaret for en hest.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0039
 • TheHufsa

  20:26 - 12.02.12
  Faktisk så er det ulovlig å ha hest i ditt eget navn, dvs. du eier den fult og helt, i henhold til dyrevernsloven. Men synes ikke det er galt for personer under 16 å ha hest, så lenge man har nok erfaring og kunnskap, og får nok hjelp :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0046
 • Vrinske

  20:22 - 12.02.12
  Man har ikke lov til å eie hest (dyr generelt) hvis man er under 16 år gammel. Opp til den alderen er det foreldrene som eier hesten, så hvis ungen som har fått hovedansvaret og ikke klarer oppgaven er det foreldrene som straffes... Og når foreldrene eier hesten og ikke kan noe om hest, ja da blir det jo flotters :p Selvfølelig kan en ung jente/gutt ha nok kunnskap til å eie en hest, men personlig vet jeg at folk over 20 også kan ha aaalt for lite kunnskap til å egentlig eie hest. Det burde finnes en kunnskapstest for alle som eier hest, slik at man vet om personen er dannet til å ha hest eller ikke, synes nå jeg :) Ellers bra blogg! Fine refleksjoner du har kommet ut med :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0039
0.0334

 • R-Bellboy95

  Tusen takk for alle hyggelige kommentarene jeg har fått i det siste! :)

 • Mariaoguno

  Tenkte å lage "bli med meg i stallen" video eller i bilder, følg med :D

 • BLevi

  SOMMER

 • FarmenSita

  Rønking av høver i dag! Super nervøs :(

 • StallDotcom

  Ny blogg ute, en bb fra føll til 2 år m godkjent mønstringsløp!

 • sergeant pepper

  Miss Rebel, Daydream Believer, Stuckinamoment, Seventyseven og Timntonic skal ut og vise seg fram på Øvrevoll 17. mai, kom og se! :D

 • cartonnier

  Miss Behaven Birkedommergård er solgt :'(

 • GKR

  Masteroppgave levert! :-O Kanskje man så smått kan begynne å se etter ny hest...?

 • domino

  Igår hadde jeg og Lucky 4års jubileum, det feiret vi med en koselig tur i regnet(litt kjipt, men jaja)<3

 • Stormgutten

  I morgen reiser vi med Rognfaks til Bjerke, håper det går like bra som de 3 siste startene som har vært 1 plass til Rognfaks, ønsk oss lykke til! :D

 • annamyklin

  hadebra alle sammen :-)

 • bollemalin

  Gratulerer med dagen, Arnie <3

 • Trav-jenta

  Følg oss på facebook gjennom hverdagen som lærling( Stall Engebråthen) :D

 • andreaemilie

  frøya og linnstjernen ut på Jarlsberg travbane ! Gleder meg til og se, ettersom at treningen går super bra og hestene er i god form!

 • ABY

  Er på skoletur i noen dager, stille ifra min side da :)

 • Carolinee

  Elano er hjemme igjen fra beite, og vi er igang med treningen igjen!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • Sanne&Goddess

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaR

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • miahest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0602

0.0471

8.6867
i 0.1518
a 0.9618