Close

Logo

Det er 629 brukere på siden. 43 brukere er logget inn. Søndag 29.11.2015 kl 20:29

Qb: Hva hadde du gjort?

Hesten min er til salgs.. Hvorfor? Det er det jeg skal forklare her. 
Nb, om det er noen skrivefeil osv kan det være pga jeg måtte skrive denne litt fort da jeg hadde skrevet den så klikket dataen slik at alt ble borte, kjedelig..


Prins er verdens vakreste hest i mine øyne.
Jeg er utrolig glad i han og var så stolt oktober 2010 når han ble min.
Dessverre så merket jeg fort at han var helt anderledes enn de sa han var. Han var livredd traktorer og kastet seg rundt for å stikke hver gang vi møtte på de, sto aldri rolig når jeg skulle stige opp og hoppet foran busser. Trygt? Ikke akkurat.. 

Jeg som rir på tur og bruker hesten til alt mulig trenger en stødig og trygg hest som jeg kan føle meg trygg på. Så lenge man ikke føler seg trygg på hesten er det heller ikke noe gøy å ri den.

Jeg har tenkt lenge på om jeg og Prins egentlig kommer til å klare å bli et team? Jeg har nå bestemt meg for å vurdere å selge. 

Utenom at jeg skal selge har jeg fått en del tips om å sette han bort til noen andre som kan lære han opp igjen osv. 

Men jeg vet ikke om det går? OM jeg bruker masse penger på å sette han bort og la noen andre prøve er det heller ikke gøy å tenke tilbake å bare ha brukt penger på noe som ikke har gjort noen forandringer! 

Hva skal jeg gjøre?
Det er til nå bare to som har ringt og pratet med meg om han så han blir nok ikke solgt på lenge.

Selvfølgelig hender det jeg og Prins har oppturer og det er derfor jeg holder motet oppe! Han er jo verdens fineste og har jo egentlig absolutt ikke lyst til å selge han. 

Men hva skal jeg gjøre da? Han var seriøst super fin når jeg red han aleine her en dag, helt utrolig. Hadde det gjort seg å flyttet han et sted og prøvd han ut der aleine og fått hjelp av en instruktør eller noen som kan litt mer enn meg? 

Skriv ned ALT dere kommer på.. 

0.0245
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0074
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • inacharlie

  19:36 - 11.01.12
  Det er ikke noe gøy situasjon du er i, vet akkuratt hvordan du har det! Har selv en hest som er livredd traktorer (og forsåvidt alt som heter trafikk da han ble påkjørt i 2011, så sånnsett er det ikke rart han er redd). MEN, hesten min er veldig psykisk sterk, og takler ekle og skumle situasjoner veldig godt. Han hopper heller bort fra trafikken enn mot når han blir redd, men han klarer også å stå helt i ro som oftest. Og det er jo ikke bare ekkelt for hesten heller, for rytter er det jo skremmende (kjenner den følelsen!!). Det jeg vil annbefale er å ha med en person som er med deg på tur og holder han GODT når en traktor kjører forbi. For deres egen sikkerhet, så kom dere litt bort, i tilfelle han hopper ut i veien, men fortsatt sånn at han kan se traktoren. ALLTID la han se traktoren, ikke snu rumpa til, da blir bare alt verre. Du kan også leie han masse på tur og forbi traktorer, man har mye mer kontroll på bakken enn på ryggen! Alltid stå 4-5 meter fra traktoren som kjører forbi (iallefall om du har muligheten) og la han stå og se på den. Spørr noen som har traktor om du kan la han gå bort og snuse på traktoren når den står i ro og evt. når han er trygg på det, la han snuse på den når den er "på", men ikke triller, så lydene er der. Og igjen når det funker og han er trygg på det, be noen om å kjøre en traktor litt frem og tilbake og la han bli vandt til det. Det krever masse tolmodighet og det skjer ikke på en dag, det skjer som oftest over ganske lang tid. Og du må ALDRI være redd, da bør du ha noen med deg som ikke er redd som evt. kan holde hesten eller holde med deg. Hesten merker jo det veldig fort og blir selv redde om vi er det. Men har virkelig tro på at det vil ordne seg, men det krever masse jobb ☺ Den hesten min som er påkjørt tåler nå fint biler som kjører forbi og han står i ro når traktorer kjører forbi så lenge han har plass og ikke får de "innpå" seg og at han ser de! Og selvsagt at jeg er rolig og ikke er stressa. Masse lykke til da :-D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • idakj97

  19:24 - 11.01.12
  Om du ikke får solgt han, kan du jo GÅ med han, og eventuelt gå forbi traktoren uten at den er på, så tar dere skritt for skritt, og nærmer den, helt til han "tar på den" med mulen, eller godtar den. Så kan dere trene videre sånn i trafikk og at traktor står på! Du kan jo også prøve å få et bedre forhold, ved å gjøre mer enn bare turer, der du sitter på. Gå litt sammen med han, og prøv å kos dere sammen!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Tvillingmamma80

  19:20 - 11.01.12
  Jeg ville jobbet vekk denne redslen, gjort han trygg etc. Har du ikke nok kunnskap/erfaring er det vel andvendte penger å få en som har det til å vurdere han, si hva vedkommende tror og så se om dette er no å satse på for dere. For dette er ikke umulig, men det er tidkrevende, masse tålmodighet etc. Men når du er i boks vil jeg nok tro dere har mye tettere bånd (i alle fall om du gjør mye av jobben sjøl). Masse lykke til med avgjørelsen.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • BettyLove

  19:10 - 11.01.12
  Off.. Så vanskelig situasjon dere er i .. : ( Er kajtisk litt usikker kva eg hadde gjort. Viss du er veldig glad i han, og han betyr veldig mykje for deg, så hadde eg vurdert å sent han til dei der så skulle venna han av det ! ;- ) Men det er jo domt viss det ikkje hjelper!!.. : /
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • 19:09 - 11.01.12
  Ikke en enkel situasjon, nei. Jeg personlig tror jeg ville prøvd å finne ut av ting sammen med han. Men er jo selvfølgelig ikke lett å velge da.. Lykke til! ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
0.0189

 • Mariaoguno

  Tenkte å lage "bli med meg i stallen" video eller i bilder, følg med :D

 • BLevi

  SOMMER

 • FarmenSita

  Rønking av høver i dag! Super nervøs :(

 • StallDotcom

  Ny blogg ute, en bb fra føll til 2 år m godkjent mønstringsløp!

 • R-Bellboy95

  Norge i verdenstoppen i travsport! Norskfødte og norskeide Papagayo E. travet seg til VM-gull i USA, og hans reisekompis fikk 5. plass! :D

 • sergeant pepper

  Miss Rebel, Daydream Believer, Stuckinamoment, Seventyseven og Timntonic skal ut og vise seg fram på Øvrevoll 17. mai, kom og se! :D

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • GKR

  Jippi - etter to år uten, kan jeg endelig kalle meg hesteeier igjen! Blogg ute nå :-)

 • Stormgutten

  I morgen reiser vi med Rognfaks til Bjerke, håper det går like bra som de 3 siste startene som har vært 1 plass til Rognfaks, ønsk oss lykke til! :D

 • annamyklin

  hadebra alle sammen :-)

 • bollemalin

  Gratulerer med dagen, Arnie <3

 • Trav-jenta

  Følg oss på facebook gjennom hverdagen som lærling( Stall Engebråthen) :D

 • andreaemilie

  frøya og linnstjernen ut på Jarlsberg travbane ! Gleder meg til og se, ettersom at treningen går super bra og hestene er i god form!

 • ABY

  Er på skoletur i noen dager, stille ifra min side da :)

 • Carolinee

  Elano er hjemme igjen fra beite, og vi er igang med treningen igjen!

 • domino

  Da var ett litt mer "høstlig" design på plass på bloggen! :D

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • Sanne&Goddess

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • miahest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaR

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0576

0.0462

5.7673
i 0.0640
a 0.1674