Close

Logo

Det er 1286 brukere på siden. 30 brukere er logget inn. Lørdag 25.04.2015 kl 16:23

QB: Hvorfor står ikke hesten min rolig under påstigning?


Hente hesten inn

Jeg går ut fra stallen som ligger på låven og bort til beitet hvor hestene står. Jeg kommer bort, det samme gjør Prins. Han kommer bort til grinda. Jeg hekter på leietauet, tar han med ut og går inn i stallen. På turen inn går han ved meg og jeg koser med han på halsen i det vi går inn. Når vi kommer inn går vi inn i boksen og jeg binder han i den ene stolpen ved boksdøra hans. Så fort jeg får bindt han der blir han stressa, går litt til siden også bæsjer han. 

Hvorfor gjør han det?

Børsting

Når jeg børster Prins og han står nogen lunde rolig. Hender han beveger seg så vidt, men står som oftest rolig mens jeg børster han. Så fort han blir stressa så bæsjer han. Så børsting går greit! :)

Sale på

Etter jeg har børstet går jeg bort til "salrommet" for å hente salen, så henger jeg den over veggen hans, deretter henter jeg også hodelaget og litt diverse. 

Med en gang jeg kommer inn med salen til Prins blir han litt rar. Så fort jeg tar den opp så prøver han å bite. Jeg bare fortsetter og så fort jeg skal stramme den så kommer han med hodet bak for å bite meg hver gang jeg skal stramme et hakk opp. 


Vondt? Passer ikke utstyret?

Dette spørsmålet har jeg stilt meg selv mange ganger, men hva skal jeg gjøre med det? Hvem skal jeg spørre?

Selve oppstigningen

Når jeg prøvered Prins fikk jeg beskjed om at han til tider kunne stå litt urolig under oppstigning, men jeg tenkte ikke noe mer på det når jeg var der. De holdt han jo så han sto jo stille der. 

Problemet så jeg selv først når jeg kom hjem med han. De første dagene sto han helt urolig og var nesten umulig å komme opp. Heldigvis var onkel der og han holdte Prins mens jeg gikk opp og det fungerte greit. 

Så var det en periode igjen hvor han sto stille noen ganger, helt aleine. Kjempe flink og fikk masse ros.

Men så igjen begynte det og sånn har det vært. Han begynte å stå utrolig nok en gang, har prøvd masse forskjellig. Jeg har gått på kasser, planker, til og med traktorstigen og masse annet rart som jeg fant. Det har gått greit nok, men han bare vrenger seg vekk.

Det han gjør når jeg skal opp er rett og slett å rygge. Så fort jeg går imot han så rygger han og viker unna. Det er umulig å komme seg opp så lenge ingen holder han.

Camilla(ojinta) har hjulpet meg med å holde han i det siste, men jeg kan jo ikke alltid ha noen til å holde meg. Må jo kunne ri ut aleine uten at noen må holde han når jeg skal opp.. 


Hva er det? og Hva skal jeg gjøre? Hva hadde du gjort?


0.0275
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0067
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Tinkern93

  18:58 - 11.01.12
  Begynn med å få tak i noen som har peiling på hestekropper (kiropraktor, veterinær, equiterapeut, hestemassør)!! Det kan virke som om det sitter noe i kroppen hans, og det er også mulig at salen ikke passer. Ellers så ga jeg noen råd på den bloggen som Camilla skrev, om de kanskje kan hjelpe? :) Lykke til!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0078
 • SolveigErica

  18:43 - 11.01.12
  det kan hande at salen ikke passer optimalt. Det kan forklare at han blir litt sur på boksen når du kommer med salen. Han er vandt til at når du binder han slik, kommer du med salen etterpå. Bindingen er forbundet med noe vondt. Når du går opp kan det hende at det gjør enda vondere. Hvis han er helt fin å ri, kan det hende det bare gjør vondt når du legger på/strammer salen og stiger på. Det er nok det som har skjedd med forhesten min også. Hun har nok hatt en for trang sal, og viker nå unna når jeg kommer med den nye, selvom den ikke gjør vondt. Det kan også hende at han ikke har så god balanse. Derfor går han når du stiger på, fordi det er enklere. Sjekk at han har alle fire beina godt plantet i bakken med god avstand fra hverandre. Uansett ville jeg hatt noen til å sjekke salen hans. Søk på nettet eller spør andre på stallen etter hvor du skal ringe for å få tak i saltilpasser. Masse lykke til! Håper du får hesten din til å stå rolig! :-D -SolveigErica
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0040
0.0183

 • annamyklin

  Tusen takk for alle de koselige kommentarene <3 Holder forresten på med "en dag i stallen"-film, men tar nok noen dager før den er ferdigredigert Ö

 • Mariaoguno

  Tenkte å lage "bli med meg i stallen" video eller i bilder, følg med :D

 • BLevi

  Tenker jeg skal begynne å legge ut link til hvert innlegg på hjemmesiden min her inne på :) Følg med :D

 • FarmenSita

  Rønking av høver i dag! Super nervøs :(

 • StallDotcom

  Ny blogg ute, en bb fra føll til 2 år m godkjent mønstringsløp!

 • R-Bellboy95

  Ny bildeblogg ute, ta en titt og se på de flotte ponnitrav-ekvipasjene som lekte seg i løpsbanen i 2014! :)

 • Stormgutten

  I morgen reiser vi med Rognfaks til Bjerke, håper det går like bra som de 3 siste startene som har vært 1 plass til Rognfaks, ønsk oss lykke til! :D

 • domino

  I dag har jeg og Gonzo ett års jubilum! <3

 • Trav-jenta

  I dag er kameraet med i stallen, og det er klart for lunsjtrav på Jarlsberg med Talk That Talk og rutineløp på kvelden!

 • sergeant pepper

  Her skjer det lite, gitt...

 • bollemalin

  Gratulerer med dagen, Arnie <3

 • andreaemilie

  frøya og linnstjernen ut på Jarlsberg travbane ! Gleder meg til og se, ettersom at treningen går super bra og hestene er i god form!

 • GKR

  Et år har gått siden jeg tok farvel med verdens beste Mai. Stort savn <3

 • ABY

  Er på skoletur i noen dager, stille ifra min side da :)

 • Carolinee

  Elano er hjemme igjen fra beite, og vi er igang med treningen igjen!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • cartonnier

  Bildeblogger ute herfra &#128516;

 • Sanne&Goddess

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • miahest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaR

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0609

0.0471

7.4278
i 0.1780
a 0.4086