Close

Logo

Det er 596 brukere på siden. 16 brukere er logget inn. Tordag 26.11.2015 kl 11:31

Dyretolkning av Natasja og Mira!

Da har jeg også hatt dyretolk på jentene mine. Dette viste seg å være interessant.
<3

Natasja!

Spørsmålene er skrevet i fet skrift, hestens svar i vanlig skrift og mine kommentarer som er under hvert avsnitt er skrevet i fet og kursiv skrift.

Trives du på stallen med de andre hestene ?
Det er en veldig trivelig stall med snille folk og dyr. De andre hestene er greie mot meg. Ingen som jager, sparker eller biter. Føler meg ofte sulten, kunne tenkt meg litt mer grovfôr. Jeg liker veldig godt passen jeg har fått inne, snille naboer og en rolig og fin boks med godt lys. Der kan jeg slappe av. Ute trives jeg også. Husk at vanne mitt må byttes hver dag og skrubbe bøtta/vannkaret. Jeg må drikke mer men orker ikke det når det smaker vondt av vannet. Ellers lever jeg som plomme i egget her. Trivelig og fint sted, men jeg må til tider sette ned foten og si at jeg er sjef. (Ser ei med flate ører som jager litt på de andre. Kan til og med sette ned foten for sin eier og bukke eller løpe ut osv) Dette gjør jeg kun pga stahet hvorfor skal jeg la alle bestemme over meg hele tiden, innimellom må jeg jo få gjøre som jeg selv vil også.
Er glad for at alle folk og dyr er greie mot deg. At du er sulten stemmer ikke, da dere får fri tilgang på for ute, og du får masse inne! Er glad du liker boksen din, og naboene dine. Skal huske å skrubbe karet, det er jeg for dårlig til. Den du ser er nok en på stallen. Natasja er aldri sur som regel. Mer pyse. Det er godt du står på ditt, Natasja!
 
Er utstyret ditt godt å ha på? Er det noe du vil jeg skal skifte ut eller få bedre tilpasset til deg?
Salen eller dekkenet presser veldig i manke område, kjenner ett press på skuldre og manke. Vil prøve å løpe fra presse innimellom men det virker ikke (tror mest det er salen som klemmer). Det er der hele tiden. Ikke godt. Bittet mitt liker jeg. Det er rolig og stabilt. Hvis skoene mine kan kalles utstyr så klemmer de litt i bakkant. De må vies ut litt. Blir som å gå med for trange sko, blir ømt i lengden. Men vi venner oss til det hoven former seg etter skoen, men det fungerer ikke i lengden.
Ikke bra salen klemmer. Men den er litt for bred i  bommen for deg. Så vi skal få saltilpasser på deg, og få en godt tilpasset sal til deg. Godt å høre bittet ditt er godt likt av deg. Skal snakke med skoeren om skoene dine.
 
Hvorfor hender det at du bøller deg så iblant? Da tenker jeg på når du løper ut, steiler, bukker o.l. Har du noen plager som fører til at dette skjer?
Dette er presse fra salen og de egne meningene som spiller inn. Det står det litt om over her. Trenger å løpe litt også kan ikke bare være snill og grei. Jeg vil ikke bli herjet med derfor jeg må si i fra innimellom. Det trenger både du og jeg. Vi må løpe litt. Jeg skal bare sjekke om du er flink nok til å hanskes med meg. Du må da tåle litt hopp og sprett, ellers kan du ikke ri meg. Jeg gjør sånt og sånn er jeg. 
Som sagt, skal alt med salen sjekkes. Ja, du har MYE egne meninger og vet godt hva du vil. Jeg skal kanskje la deg få løpe fra deg mer, og leke deg litt mer. Vi prøver jo å ha to økter i uka løs på banen hvor du kan sprette så mye du vil. Du er alltid snill, og jeg skal tåle dine hopp og sprett.
 
Hva tenker du om Ida?
Ei trivelig jente som tåler en trøkk. Ei som alltid er der når du trenger henne som mest. Hun stiller alltid opp og svikter ikke. Jeg vet jeg betyr mye for henne og hun betyr mye for meg. Vi er liksom ett, vi er ment. Det er oss to og sånn er det. Vi kjenner hverandre veldig godt. Vi er så like. Vi lar oss ikke pille på nesa, men samtidig er vi greie. Takk for at du lytter til meg. Jeg liker veldig godt å få nye ting. Det vet du også. Kommer stadig med noe nytt og fint. Liker best fargen blå jeg. 
Gud, Natasja! Jeg sitter igjen med tårer i øynene. Alt jeg vil være for deg, er en god eier, og at du syns jeg alltid stiller opp og ikke svikter, betyr virkelig mye at du sier. Du betyr ikke mye for meg - du betyr alt for meg, og jeg blir glad for å høre at jeg betyr så mye for deg. Ja, vi er ment for hverandre, og sammen om alt. Det er og vil alltid være du og jeg. Flere nye ting kommer du til å få til evig tid. Jeg eeeelsker å shoppe til dere. Så bra du liker blå, du har mye blått og rosa :)
 
 Vil du fortelle litt om fortida di?
Jeg har aldri hatt det vondt. Jeg har hatt steder hvor jeg kunne hatt det bedre, men jeg har ikke blitt plaget noe. Jeg sto på ett sted som unghest, ett litt mørkt og trist sted. Alle merket det skjedde mye rundt der og folk ble sure av det. Jeg måtte flytte fort fra mammaen min pga dette. Det var så lite trivelig der så er egentlig glad for at jeg måtte dra. Maten der smakte også ganske surt. Ville heller ha melk enn det der. Hadde da mye diare og hadde smerter i magen. Derfor tåler jeg ikke våt rundball nå, da blir jeg syk. Men tåler tørr rundball. Våt rundball minner meg om den sure smaken. Æsj! Det var ekkel mat!
Bra å høre du ikke har hatt det vondt. Stedet ditt som unghest hørtes ikke trivelig ut, og det var dumt du ble skilt fra moren din slik. Du har hatt våt rundball, og aldri blitt syk. Men du skal ikke få det fast. Du går på tørr rundball nå, og det skal du for alltid. Maten hørtes ikke god ut.
 
Jeg vil også veldig gjerne at du formidler dette til henne:
Min kjære, gode og kloke venn! Du aner ikke hvor glad jeg er i deg. Du er min store stjerne og min beste venn! Og uten deg, er det ingen meg! Takk for alt du gir meg, hele tida! Og selv om vi er uenige, og ''krangler'' om man kan kalle det det, mener jeg det ikke vondt. Jeg elsker deg uendelig høyt, og du er den beste som finnes i denne verden! Jeg vil aldri gi deg fra meg, uansett hva som skjer! Vi hører sammen, og jeg vet det var ment å bli sånn! Sammen skal vi komme langt! Elsker deg, verdens beste!

(Det siste her var det jeg som ba dyretolken om å formidle til Natasja!)


Herligste Mira <3

Mira!

Spørsmålene er skrevet i fet skrift, hestens svar i vanlig skrift og mine kommentarer som er under hvert avsnitt er skrevet i fet og kursiv skrift.

Har du det greit på stallen med de andre hestene?
Jeg trives her. Kunne kanskje vært litt mer «islandshest miljø» her så jeg virkelig hadde fått vist meg fram fra den siden. Jeg trives med de andre hestene her. Det er en trivelig og fin stall. Det er lyst og fint og menneskene her er så greie. Jeg får ofte en klapp når noen går forbi. Det er deilig. Elsker kos mer enn noe annet.
Godt å høre at du trives. Du går jo med en isis-blanding, er det ikke bra nok? :/ Står jo ingen rene her, vennen! Godt du trives og liker stallen og menneskene. Kosejenta mi <3
 
Er utstyret som det skal? Er det noe av utstyret du vil jeg skal skifte ut eller få bedre tilpasset til deg?
Utstyret mitt ligger veldig bra. Treningen vår liker jeg. Vi finner på litt forskjellig greier. Varierer veldig. Kunne kanskje vært litt flinkere til å bruke gangartene mine litt mer, kanskje jeg da også får roet meg ned litt. Bruk meg til det jeg er avlet for. Jeg kjenner ikke noe ubehag eller noe fra utstyre. Liker ikke dekken så godt, det stikker og klør. Jeg har får mye pels til den slags greier. Liker meg bedre uten noe, og heller med masse pels.
Godt alt ligger fint og at du liker treningen. Og variasjonen ja. Skal bruke gangartene mer ja, i det siste har det blitt mindre. Haha, ja, vet du hater deggen, vennen, og det skal du fortsatt slippe å gå med. Pelsen din er tjukk og god.
 
Hvorfor stresser du deg opp, og blir så uendelig gira når vi er ute og rir/trener? Er det noe jeg gjør feil, eller noe jeg kan gjøre med det?
Jeg gjør det rett og slett fordi det er så deilig å komme seg ut. Ut å virkelig bruke kroppen. Jeg liker veldig godt å komme litt opp i fart, hater sakte trening. Blir liksom ikke sliten av det, man skal bli sliten etter en trenings økt... Man skal kjenne det i musklene at man har gjort noe. Da må det gå litt fort. Ikke dra i meg når jeg blir gira, snakk rolig med meg. Blir bare mer stressa av å kjenne bittet stramme i munnen, det er ikke noe godt. Man kan bruke så mildt bitt man vil men det gjør vondt uansett når noen drar. Longer meg mer, la meg strekke på kroppen. Slipp meg løs på banen å la meg løpe vilt rundt. Det er herlig.
Godt du liker å bruke kroppen og komme i fart. Ja, det merkes at du liker det sakte. Skal ikke dra deg nei, prøver så godt jeg kan å ikke gjøre det heller. Skal longere deg mer, det har jeg vært for dårlig til. 
 
Hva tenker du om Ida?
Hun er nok litt nervøs når jeg tar av, jeg skal prøve å skjerpe meg men jeg vil så indelig løpe. Hun er flink til å dele ting med meg, bare gråte rundt halsen min når ting ikke går som det skal da bare står jeg helt i ro og lytter til det hun har å si. Det er igrunn ganske deilig. Bare stå der å trøste. Det er jeg god på. Hun ender ofte opp med ett smil når vi er ferdig å snakke. Ida er flink til å pusse og stelle med meg.
Nervøs pleier jeg ikke bli, da jeg er så vant med det nå. Ja, vi har hatt mye samtaler bare vi to, hvor jeg har grått rundt halsen din. Du er verdens beste lytter, Mira. Du hører liksom etter, og har ikke hastverk. Jeg må bare smile av deg. Elsker å pusle med dere vet du.
 
 Vil du fortelle litt om fortida di?
(Her sa hun ikke noe!)

 
Vil også VELDIG gjerne at du formidler noen ord til henne også:
Herlige, lille deg! Du er vel den herligste, søteste og snilleste ponnien i hele verden! Jeg vil si tusen takk for alt det gode du gir, og all den fine trøsten når livet ikke går sin vei. Vi diskuterer på tur, fordi du er så ivrig, og jeg blir frustrert og skjønner ikke hvorfor, men vi har fine turer der du er mye roligere også! Du har vært en herlig læremester, og jeg kan ikke tenke meg noen annen tølter enn deg! Du er god NOK, husk på det! Jeg elsker deg for den DU er, og ingen andre!

(Det siste her formidlet tolken til Mira for meg!)


Konklusjon!

Alt i alt var jeg superfornøyd med svarene. Og mye av det stemte, i følge meg i allefall. Bare det med at Natasja føler seg sulten, det er litt rart. For de har som sagt fri tilgang og kan ete så mye de vil.

Takk for tolkningen, og takk til de som leste! :)

- Ida, Natasja og Mira <3


0.0362
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0027
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • sigridkroken

  16:26 - 17.05.12
  så gøy å få kunne få sanne svar!:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Sissi-piia

  19:56 - 29.12.11
  Åhhh, så morsomt! :- D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Michaax3

  20:45 - 28.12.11
  så gøy !!^^ sånn skal jeg å skaffe på Micha snart ^^♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Saram

  20:19 - 28.12.11
  Så fint med dyretolk! har lyst å prøve det selv, hvem brukte du? Og måtte du betale noe for det? Svar gjerne på gjesteboka mi ! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • ingridnes

  20:16 - 28.12.11
  åå, så mye fint dem sa :)) hvilken tolk brukte du? og hva kostet det? plis svar i gb :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Karoline97

  20:16 - 28.12.11
  så gøy
  God jul videre
  Klem Gunn Karoline&Sumsum:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Gigjaxx

  19:59 - 28.12.11
  Morro med dyretolk, prøvd det mange ganger selv :D bra du følte samtalene stemte ♥ forrestem hvem dyretolk brukte du? svar i gb om du gidder :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0242

 • Astrid1995

  Vurderer å slutte på hest.no av ett par forskjellige grunner :c <3 Men ingen ting kommer til å skje idag. Får ta tiden som hjelp...

 • Vallen

  Tusentakk for over 20 000 besøkende! &#9829;

 • sprangjente-20

  Takk for nesten 10 000 besøkede, jeg sletter denne brukeren og lager en ny.

 • Sagahestene

  Takk for 100 000 besøkende!

 • inacharlie

  Sov godt verdens fineste Loranzo <3 Savnet er allerede så altfor stort....

 • Idni2004

  Om 2 dager, så har jeg vært uten Idni i 4 uker... Savner alt med han, og savner å ri...

 • RagnhildE

  Min første status, som en test. Den vil slettes :)

 • pysa

  Juster ble kåret på hingsteutstilling i helga!!! Matmor er stolt som bare det :)

 • A9ck1v

  Jeg har gjort et forsøk på å være morsom - Om jeg lykkes med det eller ikke, er opp til deg. Blogg kommer ut i kveld (:

 • Tinkii

  Imorgen skal jeg og Aragon på sprangtime igjen, det blir spennende :)

 • IrishMasty

  Idag flytter Jeanné på Stend! Blogg kommer senere :-)

 • Livee

  I dag er det presist ett år siden jeg startet å ri Longshot og ett år siden jeg sluttet med Jacky :')

 • dressurberta

  Hvil i fred kjære Felix, verden blir aldri den samme igjen </3

 • Air

  Husk å titte innom instagrammen min @skardispus <3

 • Whisper

  Har nettopp hatt tidenes beste rideøkt med Maia i dag! Lykke. :D

 • Siiliia-Lissy

  Har helt glemt å oppdatere med at oppsummeringsblogg fra stevnesesongen er ute :)

 • emblus

  Frisk hest, og snart sommer. Nu kjör vi!!

 • Ida-Léttir

  En trist/dårlig nyhet er avslørt på bloggen. Les bloggen ''Dere er fantastiske'' :)

 • Sissi-piia

  Elsker den nye hest.no designe! Men det er litt uvant da.. Men man vende seg til det! :)

 • skjoni80

  Bloggen er i midlertidig dvale, men Fáni har bursdag i 6 minutter til! :) 7 år fyller han idag den 27/5! Gratulerer med dagen til super-Fáni! :D

 • Vjbl

  10 000 besøk!! TI TUSEN hæ

 • JulianneI

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Birgittec

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Icebreakers

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • stokkarita

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • amanda96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rambi76

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lina98

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Kengis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Max-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Headder-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Kaiser-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marenklippa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Idahelenes

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Suzanne-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sombiejenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • El5e

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mariacarisma

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ramona2

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Annaa97-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -LovE-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • My-Love

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thoo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karisma77

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MaleneNordvi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ArabianDiamonds

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • NickoValtin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Iselin-93

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HeddaG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • godbiten123

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marita-Benny

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Iselin-Myrland

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneCamira

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AlmaogHelene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tinglir

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -HT-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.1239

0.0269

14.6837
i 0.2270
a 0.3635