Close

Logo

Det er 665 brukere på siden. 1 bruker er logget inn. Onsdag 02.12.2015 kl 06:09

Vår tid på Stall Verdens Ende

Husker det som det var igår faktisk..

Jeg hadde akkurat påbegynt min tid som lærling innen hestefaget, på Stall Revold på Raufoss, der Fellido stod. Etter en stund følte jeg ikke at jeg lærte så mye, hadde heller ingen trener å ri for, derfor bestemte jeg meg for å lete etter ny lærlingplass!

Fellido og Cella nedover beitet på Revold

Bygget med leilighetene, ridehallen og privatstallen! verandaene på de to leilighetene.

Stall Verdens Ende

Jeg kom over hjemmesiden til SVE (stall verdens ende), og syns det så utrolig fint ut der. Monica som drev stallen virket også som en flink trener og lærer.
Jeg tenkte over det å flytte så langt som ned til Tjøme, som er 3,5 time herfra.. Men, så kom jeg på at jeg kunne jo få med meg en venninne og flytte sammen med! Den utvalgte ble Martine, som jeg hadde gått sammen med på Valle vgs.. Hun var mer enn villig til å være med.

Jeg ringte til Monica for en prat, og etter en endt samtale var det bestemt at jeg og Martine skulle komme ned for å se på stallen å møte Monica og alle på Verdens Ende!

Vi fikk en omvisning rundt hele anlegget, som bestod av en rideskolestall med masse rideskolehester + noen private, en knallfin privatstall med lysekrone i taket og alt, med inngang rett inn i en ridehall på 20x60! Videre fra ridehallen gikk vi opp mot tribunen i 2 etg, der lå det to leiligheter, den ene var til utleie for lærlinger, og DER, DER skulle jeg og Martine BO!

For vi fikk nemlig læreplass der begge to.


Så bodde vi plutselig på Tjøme da...

Før vi viste ordet av det, skulle jeg og Martine flytte sammen til Stall Verdens Ende, på Tjøme.
Vi var på IKEA for å handle masse til leiligheten, og var nede flere turer for å innrede og gjøre alt klart. Siste turen ble i slutten av Mars 2010, da ble hestene våre også med, vi gledet oss masse! Begge hestene fikk en fin boks hver i den fine privatstallen, og så ut til at begge trivdes godt!

Husker så godt første dagen, jeg og Martine red litt dressur i hallen. Da var det også mange andre litt yngre jenter der, de hadde litt fôrhester i rideskolen osv.. Kan si vi var spent!

Vår første jobbdag var 1 april 2010!

Fellido og jeg i stallgangen

Dagene på SVE...

Vi kom fort inn i alle rutiner, ting gikk faktisk veldig bra! Fellido og jeg startet å hoppe fast for Monica hver uke, noe som gikk bedre og bedre. Vi ble også kjent med mange, alle på stallen og mange rundt i Tjøme.

Vi jobbet annenhver helg, og jobbet man-fre i uken. Ukedagene gikk ut på å fôre, slippe ut, møkke og gjøre alt som skal gjøres i en stall, i både privatstallen og rideskolestallen.
Vi gjorde klart til rideskole, hadde terapiridning, red våre egne hester og rideskolehester.

Tiden fløy, og plutselig var det vår!
Etter hvert trivdes ikke Martine så godt av personlige grunner, så hun bestemte seg for å ta med seg hesten sin å flytte hjem til Toten igjen.
Jeg kan innrømme at der og da ble jeg veldig fra meg, visste ikke helt hva jeg skulle gjøre der helt alene! Men jeg ble så godt kjent med alle på stallen og andre at det gikk veldig fint. Etter hvert ble jeg vandt med å bo der alene.
Joy, en skolehest

Stevnekompiser!

Etterhvert ble det også stevner i Vestfold! Ble litt kjent rundt på stevneplassene også var vi igang. Vi var så heldige å få stå på med Helene og Purre på stevnene, noe som var utrolig koselig!
Stevnekompisene i øs-pøs regnvær på Holmestrand!

Sommeren kom..

sammen med rideleir og alle barna!

Det ble en hektisk sommer med masse folk på rideleir, laaange dager, men også mye morro!
Det var 8 uker med rideleir iløpet av sommerferien, det kom folk med egne hester og folk som ville låne fra rideskolen.

Dagen min bestod da av bl.a dekke på frokost, fôre hester, hjelpe til i stallen, hadde noe knøttetimer innimellom, litt teori, ri min egen hest og kveldsaktiviteter. På kveldsaktivitetene fant vi alltid på noe gøy! Gymkhana, shettisgalopp, bade i sjøen og masse tull og morro både med og uten hester!
Gruppebilde var et must!

To nye lærlinger?

Etterhvert ville Monica gjerne ha inn nye lærlinger, siden Martine sluttet. Plutselig, når rideleiren var så og si over (var igjen en uke med leir) startet to nye lærlinger i August 2010!

Det var ei jente fra Kløfta som het Kine og ei fra Bergen ( NEI OPS, AUSTEVOLL! viktig viktig! Litt intern, hehe) som het Siren. Disse to jentene kom jeg godt overens med, vi hadde UTROLIG mye morro sammen!
Da var vi plutselig 3 lærlinger sammen på SVE, noe jeg merket var veldig godt. Vi var et team, et godt team!
Ble utrolig glad i disse to jentene <3
Kine og Siren på en liten 'stallfest' ;-)

JULESHOW

Vi var så heldige å få være med på Juleshowet på SVE 2010. Jeg og Fellido skulle ha litt sprangoppvisnig sammen med Helene og Purre, jeg og Kine skulle ha miniski-oppvisning, vi var også med på dressurkvadrilje!

Må bare legge til at den treningen til meg og Kine til miniski-oppvisning kan jeg le lenge på!! Noe så utrolig morsomt, vi sku ivei å prøve.. Jeg gikk på snørra så det sagt etter, gang på gang, vi lo mer og mer!
Tilslutt fant jeg en metode på det, og vi var ganske flinke under selve showet må jeg si, hehe.
Jeg og Fellido over 145 cm på showet!

Kine, Ternar og jeg i farta!

Time to say good bye..

Så var min tid på SVE over.. Jeg tok med hele flyttelasset, kattepusen Mikke som jeg hadde skaffet meg som selskap i leiligheten og hesten og vendte snuta mot Toten, rettere sagt Gjøvik igjen..

Kjenner jeg får helt klump i halsen av å skrive den delen her.. Savner SVE, Monica, Siren, Kine, alle de gode folka jeg ble kjent med helt utrolig! Og en spesiell person må få en liten plass her, 'mammatove' en helt unik dame på stallen som har hesten sin Jenni. Hun tok oss lærlinger utrolig godt imot, og ble lett kjent med denne RÅKULE dama! Tove var alltid så koselig og grei, stilte opp hvis det var noe, og LÅVEFESTER, det kunne vi å få til ;-)

Åh, det er så mye mer.. Jeg kunne skrevet i evighet! Gjengen på stallen, sammen hadde vi sinnsykt mye morro, både i stallen og på festligheter. Minner dør aldri :-)
'mammatove' og Jenni!

SVE, en stall å anbefale!

Vil anbefale SVE på alle mulige måter. Teamet som jobber der gjør alt for å tilrettelegge for deg, du får absolutt det du betaler for når det gjelder rideleir, treningsleir, drop-in time, sprang-dressurtime, whatever!

Vil også gi en stor takk til Monica. Jeg og Fellido hadde aldri vært på det nivået vi er på nå hvis det ikke var for henne! Hun hjalp meg og backet oss opp, og vi kom oss på et helt annet nivå enn vi var før vi kom til SVE. Monica er en flink instruktør som kan sakene sine!

Nok en gang, savner alle der nede veldig mye, hele stedet! Men livet går videre, det er et kapittel av livet mitt med hest, som aldri vil glemmes!
Monica

0.0175
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0025
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Mathildesv

  11:43 - 17.10.11
  Høres ut som om du hvertfald hadde det bra. Og på Verdens ende var jo bare stallmiljøet og folka helt herlige. Blei litt tomt når du og Fellido dro da :/ Men tenker dere har det bra der dere er nå også :) Helt enig at Tove bare er en helt herlig person, er jo mammaen i stallen det :) Synd jeg ikke var på juleshowet og fikk sett deg og kine ha "sandkjøring" ;P Tenker det så kult ut!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • King-Aragon

  08:10 - 17.10.11
  Flott blogg! Virker som om du har havnet på et mye bedre sted enn det jeg gjorde når jeg gikk i lære. Jeg også byttet etter første valget på grunn av jeg lærte minimalt, og lite/ingen undervisning. Men det nye stedet var egentlig enda verre, der var jeg bare en billig slave, og ville jeg ri måtte jeg ta den hesten som var minst brukt den dagen, og bare ri på egenhånd... Men men, kom meg igjennom, men føler jo at jeg sitter i igjen med null, nada, niks då ;) hehe Og Siren som du har jobbet med her, kjenner jeg! :) Hun gikk på jordbruken på Voss mens jeg jobbet der :) Utrolig kjekk jente :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • -Karin

  08:07 - 17.10.11
  Innmari fin blogg! Jeg pleier ikke lese ferdig lange blogger men denne ar veldig bra ^^ Har selv vært en del på SVE, og monica er en veldig flink lærer! Gikk fra å ha hoppet 70/80 til å hoppe 1.10 på en uke! Ja, det var virkelig værdt å dra på treningsleir der :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Natalaliee

  07:30 - 17.10.11
  Kjempe flott blogg, virker ganske fint å være lærling! I blant angrer jeg litt på at jeg velgte vg3 og ikke lærling i hestefaget, må være utrolig deilig^^ Virker i vartfall som om du har hatt en fin tid :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Tvillingmamma80

  07:04 - 17.10.11
  Utrolig herlig blogg. Og morro å være litt på hjemlige trakter da. :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • FabioLove

  02:12 - 17.10.11
  Flott blogg! Jeg har virkelig lyst til å dra tilbake til SVE, den ene sommerleiren i fjor gjorde sitt :) Får se i 2012, kanskje gampen kan bli med. SVE er et flott sted, det fikk jeg inntrykk av kjapt! Utrolig trist at du ikke er der lenger, kan tenke meg det er tungt, men gud for en opplevelse du må ha hatt!! :) Lykke til videre med Fellido, han er flott.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
0.0196

 • Maximillian

  www.martesvenkerud.blogg.no

 • Riverina

  Vi venter og venter og venter på føllet. 12 dager over termin nå.. Nå kan det ikke være lenge igjen!

 • Sata

  Vi skal ha photoshoot i morgen, så kommer en STOR bildeblogg etter den :)

 • Tone92

  Vi har i dag testet boots, som gikk strålende! Blogg om dette og Simple System kommer etterhvert som tiden strekker til :-)

 • emlepedersen

  Tusentakk for så utrolig mange visninger og fine komentarer i det siste blogginnlegget, fellido begynner allerede og bli mye bedere c:

 • Karolineh98

  Tusen takk for forsideblogg! :D

 • SallysGirl

  Temablogg om innvolsorm er ute på bloggen. Inspirasjon fra forelesing i timen. :)

 • Marianne3

  SNØ, Endelig!!

 • Anno

  Skrevet i bloggen for første gang på et par år! Mye er annerledes her på hest.no nå =)

 • MaleneOgBamse

  Skal endelig kjøpe ny hest! Er dessverre ikke så lett å finne den rette :/ Blir muligens tur til Danmark snart :)

 • Karoline Sveen

  Roadbroker gjør det ekstremt bra om dagen! 3. Plass forrige fredag og denne fredagen slår han til med en 2. Plass! For en hest <3

 • chanelmiin

  Qelly er til salgs! http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=51806561&searchclickthrough=true&searchQuery=qelly

 • pashmar

  Om to uker venter stevnedebuten for både Richenna og Prince Cotta! iik, det blir spennende, også meg i en dressursal da gitt..

 • SST

  Nytt design foregår, ordnet ferdig banner og bakgrunn! :)

 • lillerose

  Ny nedtur; Arthur er kjempe halt og må sprøytes..

 • KristineOgDaddy

  Ny header. Jeg later som om jeg kan photoshop... Den ble ikke så velykket..

 • Heffalompene

  Ny blogg om mitt 2013 år er ute. Gjerne titt innom :)

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • -Varmblodsen-

  King står nå på beite og koser seg masse med de andre hestene fra stallen :D Lite med oppdateringer her inne nå for tiden!

 • snutta91

  jeg har ridd på time for Jonas Elvebakk i helgen! http://www.hest.no/blog/?blid=1163828

 • Tinkii

  Imorgen skal jeg og Aragon på sprangtime igjen, det blir spennende :)

 • Maren&Cedrik

  Igår hadde jeg en fin økt med Cedrik for Maria! Man merker at enkelte ting er verdt og kjempe ekstra for etter slike økter! :)

 • Celsius

  Høsten er på vei og jeg sitter på nettet og handler inn Høst og Vintergarderoben til hestene. Alltid gøy med nye dekken!

 • fridaareikvam

  Hest.no jobber bare mot meg! Jeg får ikke gjort noe annet enn å skrive tekst i bloggene mine.. Ingen bilder, ingen filmer, ingenting! Hjelp meg?

 • bally

  Heihei :) Hest er best

 • fay

  Hei sjelden innom her nå men rir en hest for ei venninne på tur en 5 år gammel vallak nwb som heter sagatuns cartwright :) stor gutt men fin type

 • Belpi

  Hatt Dimple i 1mnd i dag :)

 • Carolinewh

  Har visst glemt å informere om at jeg har bloggpause på ubestemt tid... Om jeg kommer helt tilbake er usikkert, men små oppdateringer legges nok ut!

 • MaiBrit

  Har startet litt opp igjen på bloggen :)

 • IdaHexe

  Har oppdatert profilen min.. Kommer kanskje en blogg snart. :)

 • Linnemor

  Gogo er superponni, og gjør framskritt hver eneste dag :)

 • G0gg0

  Fineste Rosa har reist til de evige grønne enger <3

 • kamj

  Er ikke spesielt god på å skrive blogger, men skal prøve å få laget en oppsummeringsblogg snart :)

 • *Marii*

  Er igang med Flakki, nyehesten. <3 Alt går så bra nå:)

 • NinaogRecco

  Er det noen som har lyst til å lage header til oss? :) Bruk bildene fra de tre siste bloggene :)

 • -Lina-

  Endelig hesteeier igjen, hils på Quapo De Tutti Z :)

 • TeamTulla

  Endelig har bloggen om stevnesesongen kommet ut, pluss en blogg om Piia-treninga. Også er vi satt opp på ventelista for start i 5års sprang under AEG!

 • LineMS

  Endelig en liten oppdatering her i gården også.. :)

 • Chrispo

  Digger det nye designet, kan ikke få takket Gry nok altså! Tusentakk, det var så fiiint <3

 • AkiLene

  Da var årets siste stevne gjennomført for vår del. 62,407% i LB4 og første uplasserte, mon tro hva 2016 bringer ? Jeg tror at vi blir overasket :-)

 • puntos

  Blogg fra gårsdagens terrengtrening er ute!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • --Andrea

  Blir nok veldig stille på bloggen nå da jeg har 0 motivasjon og Bell ikke er helt bra... Men følg meg på instagram "Norbelprinsesse" oppdateringer der

 • ludo

  Beklager for lite oppdatering. Vært på 10 klasse tur. Men pc'en må fikses litt på. Så kan ta litt tid før blogginga er helt på plass igjen :D

 • Cestlavie

  Anbefaler alle å skrive treningsdagbok! :-)

 • Palisandermi

  3 nye blogger, om min fantastiske helg ute! :D

 • kvix

  12 år med vennskap, er nå over. Min vakre og aller kjæreste edelsten er borte. Vil savne deg for alltid, prinsen min. Du var alt. Hvil i fred <3<3<3<3

 • Lunah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LiseogScott

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silje04

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • matilde-james

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • super-tiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ElinRasmussen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tiril91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bridget

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RosaBella

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FabioLove

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Riikay

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RilumBrura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lunsepuns

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CelineH

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Latoya96Alex

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hasle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • laurawalig

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Siljus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneD

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EvaM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maxii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Czak-Martine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kariina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bjorge-stjerna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karlsson

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thea-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tessa72

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JulieMyrsveen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida-justkidding

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thessie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SunnivaogExa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • J0hanne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -julie-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tarkus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MayogLaura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tommytomali

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneOgFernando

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Magni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Noblesse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneMari

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linda-Ceos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BonAmiBally

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Svartjo-Rawhide

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Synneee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Loudina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • venezia-lise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Santaponni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eiken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sivsb

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • beater

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mathildesv

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • khsk1811

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KeibaDicenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mhh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida09

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Roblin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MartheogJolly

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TarasTaiga

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tonjehermansen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Pilenda

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fiia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Liba

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Idaspirit

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RonjaBigMacon

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Minabalke

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarenOgPemiro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idaliten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mariex3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • UrsinaogTiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Navanna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rainbow-panic

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • liselottel

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • astridw

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Celinda91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • linnlangset

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Jazzie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MadeleineBB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Drifandi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Kjersti-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariogMax

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anake

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ayera

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.2155

0.0337

5.8379
i 0.0488
a 1.5331