Close

Logo

Det er 1203 brukere på siden. 31 brukere er logget inn. Tordag 24.04.2014 kl 09:51

Vår tid på Stall Verdens Ende

Husker det som det var igår faktisk..

Jeg hadde akkurat påbegynt min tid som lærling innen hestefaget, på Stall Revold på Raufoss, der Fellido stod. Etter en stund følte jeg ikke at jeg lærte så mye, hadde heller ingen trener å ri for, derfor bestemte jeg meg for å lete etter ny lærlingplass!

Fellido og Cella nedover beitet på Revold

Bygget med leilighetene, ridehallen og privatstallen! verandaene på de to leilighetene.

Stall Verdens Ende

Jeg kom over hjemmesiden til SVE (stall verdens ende), og syns det så utrolig fint ut der. Monica som drev stallen virket også som en flink trener og lærer.
Jeg tenkte over det å flytte så langt som ned til Tjøme, som er 3,5 time herfra.. Men, så kom jeg på at jeg kunne jo få med meg en venninne og flytte sammen med! Den utvalgte ble Martine, som jeg hadde gått sammen med på Valle vgs.. Hun var mer enn villig til å være med.

Jeg ringte til Monica for en prat, og etter en endt samtale var det bestemt at jeg og Martine skulle komme ned for å se på stallen å møte Monica og alle på Verdens Ende!

Vi fikk en omvisning rundt hele anlegget, som bestod av en rideskolestall med masse rideskolehester + noen private, en knallfin privatstall med lysekrone i taket og alt, med inngang rett inn i en ridehall på 20x60! Videre fra ridehallen gikk vi opp mot tribunen i 2 etg, der lå det to leiligheter, den ene var til utleie for lærlinger, og DER, DER skulle jeg og Martine BO!

For vi fikk nemlig læreplass der begge to.


Så bodde vi plutselig på Tjøme da...

Før vi viste ordet av det, skulle jeg og Martine flytte sammen til Stall Verdens Ende, på Tjøme.
Vi var på IKEA for å handle masse til leiligheten, og var nede flere turer for å innrede og gjøre alt klart. Siste turen ble i slutten av Mars 2010, da ble hestene våre også med, vi gledet oss masse! Begge hestene fikk en fin boks hver i den fine privatstallen, og så ut til at begge trivdes godt!

Husker så godt første dagen, jeg og Martine red litt dressur i hallen. Da var det også mange andre litt yngre jenter der, de hadde litt fôrhester i rideskolen osv.. Kan si vi var spent!

Vår første jobbdag var 1 april 2010!

Fellido og jeg i stallgangen

Dagene på SVE...

Vi kom fort inn i alle rutiner, ting gikk faktisk veldig bra! Fellido og jeg startet å hoppe fast for Monica hver uke, noe som gikk bedre og bedre. Vi ble også kjent med mange, alle på stallen og mange rundt i Tjøme.

Vi jobbet annenhver helg, og jobbet man-fre i uken. Ukedagene gikk ut på å fôre, slippe ut, møkke og gjøre alt som skal gjøres i en stall, i både privatstallen og rideskolestallen.
Vi gjorde klart til rideskole, hadde terapiridning, red våre egne hester og rideskolehester.

Tiden fløy, og plutselig var det vår!
Etter hvert trivdes ikke Martine så godt av personlige grunner, så hun bestemte seg for å ta med seg hesten sin å flytte hjem til Toten igjen.
Jeg kan innrømme at der og da ble jeg veldig fra meg, visste ikke helt hva jeg skulle gjøre der helt alene! Men jeg ble så godt kjent med alle på stallen og andre at det gikk veldig fint. Etter hvert ble jeg vandt med å bo der alene.
Joy, en skolehest

Stevnekompiser!

Etterhvert ble det også stevner i Vestfold! Ble litt kjent rundt på stevneplassene også var vi igang. Vi var så heldige å få stå på med Helene og Purre på stevnene, noe som var utrolig koselig!
Stevnekompisene i øs-pøs regnvær på Holmestrand!

Sommeren kom..

sammen med rideleir og alle barna!

Det ble en hektisk sommer med masse folk på rideleir, laaange dager, men også mye morro!
Det var 8 uker med rideleir iløpet av sommerferien, det kom folk med egne hester og folk som ville låne fra rideskolen.

Dagen min bestod da av bl.a dekke på frokost, fôre hester, hjelpe til i stallen, hadde noe knøttetimer innimellom, litt teori, ri min egen hest og kveldsaktiviteter. På kveldsaktivitetene fant vi alltid på noe gøy! Gymkhana, shettisgalopp, bade i sjøen og masse tull og morro både med og uten hester!
Gruppebilde var et must!

To nye lærlinger?

Etterhvert ville Monica gjerne ha inn nye lærlinger, siden Martine sluttet. Plutselig, når rideleiren var så og si over (var igjen en uke med leir) startet to nye lærlinger i August 2010!

Det var ei jente fra Kløfta som het Kine og ei fra Bergen ( NEI OPS, AUSTEVOLL! viktig viktig! Litt intern, hehe) som het Siren. Disse to jentene kom jeg godt overens med, vi hadde UTROLIG mye morro sammen!
Da var vi plutselig 3 lærlinger sammen på SVE, noe jeg merket var veldig godt. Vi var et team, et godt team!
Ble utrolig glad i disse to jentene <3
Kine og Siren på en liten 'stallfest' ;-)

JULESHOW

Vi var så heldige å få være med på Juleshowet på SVE 2010. Jeg og Fellido skulle ha litt sprangoppvisnig sammen med Helene og Purre, jeg og Kine skulle ha miniski-oppvisning, vi var også med på dressurkvadrilje!

Må bare legge til at den treningen til meg og Kine til miniski-oppvisning kan jeg le lenge på!! Noe så utrolig morsomt, vi sku ivei å prøve.. Jeg gikk på snørra så det sagt etter, gang på gang, vi lo mer og mer!
Tilslutt fant jeg en metode på det, og vi var ganske flinke under selve showet må jeg si, hehe.
Jeg og Fellido over 145 cm på showet!

Kine, Ternar og jeg i farta!

Time to say good bye..

Så var min tid på SVE over.. Jeg tok med hele flyttelasset, kattepusen Mikke som jeg hadde skaffet meg som selskap i leiligheten og hesten og vendte snuta mot Toten, rettere sagt Gjøvik igjen..

Kjenner jeg får helt klump i halsen av å skrive den delen her.. Savner SVE, Monica, Siren, Kine, alle de gode folka jeg ble kjent med helt utrolig! Og en spesiell person må få en liten plass her, 'mammatove' en helt unik dame på stallen som har hesten sin Jenni. Hun tok oss lærlinger utrolig godt imot, og ble lett kjent med denne RÅKULE dama! Tove var alltid så koselig og grei, stilte opp hvis det var noe, og LÅVEFESTER, det kunne vi å få til ;-)

Åh, det er så mye mer.. Jeg kunne skrevet i evighet! Gjengen på stallen, sammen hadde vi sinnsykt mye morro, både i stallen og på festligheter. Minner dør aldri :-)
'mammatove' og Jenni!

SVE, en stall å anbefale!

Vil anbefale SVE på alle mulige måter. Teamet som jobber der gjør alt for å tilrettelegge for deg, du får absolutt det du betaler for når det gjelder rideleir, treningsleir, drop-in time, sprang-dressurtime, whatever!

Vil også gi en stor takk til Monica. Jeg og Fellido hadde aldri vært på det nivået vi er på nå hvis det ikke var for henne! Hun hjalp meg og backet oss opp, og vi kom oss på et helt annet nivå enn vi var før vi kom til SVE. Monica er en flink instruktør som kan sakene sine!

Nok en gang, savner alle der nede veldig mye, hele stedet! Men livet går videre, det er et kapittel av livet mitt med hest, som aldri vil glemmes!
Monica

0.0027
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0042
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Mathildesv

  11:43 - 17.10.11
  Høres ut som om du hvertfald hadde det bra. Og på Verdens ende var jo bare stallmiljøet og folka helt herlige. Blei litt tomt når du og Fellido dro da :/ Men tenker dere har det bra der dere er nå også :) Helt enig at Tove bare er en helt herlig person, er jo mammaen i stallen det :) Synd jeg ikke var på juleshowet og fikk sett deg og kine ha "sandkjøring" ;P Tenker det så kult ut!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0104
 • King-Aragon

  08:10 - 17.10.11
  Flott blogg! Virker som om du har havnet på et mye bedre sted enn det jeg gjorde når jeg gikk i lære. Jeg også byttet etter første valget på grunn av jeg lærte minimalt, og lite/ingen undervisning. Men det nye stedet var egentlig enda verre, der var jeg bare en billig slave, og ville jeg ri måtte jeg ta den hesten som var minst brukt den dagen, og bare ri på egenhånd... Men men, kom meg igjennom, men føler jo at jeg sitter i igjen med null, nada, niks då ;) hehe Og Siren som du har jobbet med her, kjenner jeg! :) Hun gikk på jordbruken på Voss mens jeg jobbet der :) Utrolig kjekk jente :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • -Karin

  08:07 - 17.10.11
  Innmari fin blogg! Jeg pleier ikke lese ferdig lange blogger men denne ar veldig bra ^^ Har selv vært en del på SVE, og monica er en veldig flink lærer! Gikk fra å ha hoppet 70/80 til å hoppe 1.10 på en uke! Ja, det var virkelig værdt å dra på treningsleir der :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Natalaliee

  07:30 - 17.10.11
  Kjempe flott blogg, virker ganske fint å være lærling! I blant angrer jeg litt på at jeg velgte vg3 og ikke lærling i hestefaget, må være utrolig deilig^^ Virker i vartfall som om du har hatt en fin tid :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Tvillingmamma80

  07:04 - 17.10.11
  Utrolig herlig blogg. Og morro å være litt på hjemlige trakter da. :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • FabioLove

  02:12 - 17.10.11
  Flott blogg! Jeg har virkelig lyst til å dra tilbake til SVE, den ene sommerleiren i fjor gjorde sitt :) Får se i 2012, kanskje gampen kan bli med. SVE er et flott sted, det fikk jeg inntrykk av kjapt! Utrolig trist at du ikke er der lenger, kan tenke meg det er tungt, men gud for en opplevelse du må ha hatt!! :) Lykke til videre med Fellido, han er flott.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
0.0296

 • Sata

  Vi skal ha photoshoot i morgen, så kommer en STOR bildeblogg etter den :)

 • Tone92

  Vi er nå hjemme fra AEG! Blogg med film og bilder kommer når tiden strekker til! :-)

 • SallysGirl

  Temablogg om innvolsorm er ute på bloggen. Inspirasjon fra forelesing i timen. :)

 • Maximillian

  Stevneblogg ute :-)

 • chanelmiin

  Spranghesten tok 1.plass i dressurdebuten vår idag! Kanskje hun skal omskoleres .. Haha <3

 • Marianne3

  SNØ, Endelig!!

 • MaleneOgBamse

  Skal endelig kjøpe ny hest! Er dessverre ikke så lett å finne den rette :/ Blir muligens tur til Danmark snart :)

 • Riverina

  Riverina og Genta Kel <3

 • ludo

  Påskeferien startet med tårer. Har vært litt for mye av nedturer og triste nyheter nå. Men jeg skal ikke gi opp, ikke uten kamp!

 • pashmar

  Om to uker venter stevnedebuten for både Richenna og Prince Cotta! iik, det blir spennende, også meg i en dressursal da gitt..

 • fay

  nå blir det faktisk litt hest likevel fremover=) skal begynne å ri Apollon , han jeg hadde hos meg føre sommeren 2013;)

 • Chrispo

  Nytt design på bloggen :D Tusentakk Silje <3

 • KristineOgDaddy

  Ny header. Jeg later som om jeg kan photoshop... Den ble ikke så velykket..

 • lillerose

  Ny blogg ute med masse bilder fra fotoshoot i høstværet :)

 • Heffalompene

  Ny blogg om mitt 2013 år er ute. Gjerne titt innom :)

 • NinaogRecco

  Munin er ute på helfor og har det fantastisk, Recco min har gått bort. Blogging er det lite av, men jeg følger med litt :)

 • --Andrea

  Lørdagens stevneblogg er ute! Masse bilder:)

 • LippestadSigrid

  Kosetur i solskinnet i dag med Svarta, rei 11 km i strålende vær og med godt selskap :)

 • -Varmblodsen-

  King står nå på beite og koser seg masse med de andre hestene fra stallen :D Lite med oppdateringer her inne nå for tiden!

 • snutta91

  jeg har ridd på time for Jonas Elvebakk i helgen! http://www.hest.no/blog/?blid=1163828

 • Tinkii

  Imorgen skal jeg og Aragon på sprangtime igjen, det blir spennende :)

 • Maren&Cedrik

  Igår hadde jeg en fin økt med Cedrik for Maria! Man merker at enkelte ting er verdt og kjempe ekstra for etter slike økter! :)

 • fridaareikvam

  Hest.no jobber bare mot meg! Jeg får ikke gjort noe annet enn å skrive tekst i bloggene mine.. Ingen bilder, ingen filmer, ingenting! Hjelp meg?

 • bally

  Heihei :) Hest er best

 • Belpi

  Hatt Dimple i 1mnd i dag :)

 • moniiica

  Gleder oss til å starte sesongen til helgen! Zecar er klar:-)

 • Celsius

  Gjett om jeg er stolt av Lilo etter at hun har prøvd bitt for første gang! Gikk over all forventning og var bare nyskjerrig. Dette blir gøy! =D

 • emlepedersen

  Følg oss på instagram: EMILIEGPEDERSEN &#10024;

 • G0gg0

  Fredag er jeg hjemme i Norge igjen, helt sykt!!!

 • Karolineh98

  Fiona dro til sine nye eiere forrige søndag, og jeg har endelig fått meg til å lage en liten avskjedsblogg!

 • Palisandermi

  Etter å ha vært ridefri siden 3.juledag pga sykdom, var det deilig å i dag endelig kunne sitte på hesten min igjen ! :)<3 lykke!

 • kamj

  Er ikke spesielt god på å skrive blogger, men skal prøve å få laget en oppsummeringsblogg snart :)

 • IdaHexe

  Er ikke flink til å blogge.. Men legger ut noen filmer innimellom på youtube, så følg med der! :) http://www.youtube.com/user/Idamotta

 • *Marii*

  Er igang med Flakki, nyehesten. <3 Alt går så bra nå:)

 • -Lina-

  Endelig hesteeier igjen, hils på Quapo De Tutti Z :)

 • TeamTulla

  Endelig har bloggen om stevnesesongen kommet ut, pluss en blogg om Piia-treninga. Også er vi satt opp på ventelista for start i 5års sprang under AEG!

 • SST

  Endelig ferdig med 10 års grunnskole! Tid for sommer og sol :)

 • LineMS

  Endelig en liten oppdatering her i gården også.. :)

 • AkiLene

  En oppdatering om litt av alt er vel snart på sin plass, men vi venter til Chico har vært på Dyreklinikken på fredag før vi poster noe her tror jeg.

 • Kar0linex3

  Blogg er ute angående dyrlegebesøket til Roadbroker! I bloggen står det også en nyhet..

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • Carolinewh

  Beklager for (alt for) få oppdateringer i det siste! Jeg er helt utslitt, og har mye mer å gjøre enn jeg har energi... Satser på at det går over fort!

 • cartonnier

  Behaven var en stjerne til dressurtrening igjen i går <3

 • Cestlavie

  Anbefaler alle å skrive treningsdagbok! :-)

 • Linnemor

  9 år side om side, og flere skal det bli <3

 • kvix

  12 år med vennskap, er nå over. Min vakre og aller kjæreste edelsten er borte. Vil savne deg for alltid, prinsen min. Du var alt. Hvil i fred <3<3<3<3

 • Siljus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneD

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EvaM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maxii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Czak-Martine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lunah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LiseogScott

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Svartjo-Rawhide

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Synneee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Loudina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • venezia-lise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Santaponni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thea-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tessa72

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JulieMyrsveen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida-justkidding

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • khsk1811

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KeibaDicenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mhh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida09

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Roblin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MartheogJolly

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MayogLaura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anno

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tommytomali

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fokus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MaiBrit

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneOgFernando

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Magni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Noblesse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneMari

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kariina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bjorge-stjerna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linefjeldvik

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Minabalke

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarenOgPemiro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idaliten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JJD96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eiken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sivsb

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • beater

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mathildesv

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rainbow-panic

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • liselottel

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • astridw

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Celinda91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • linnlangset

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TarasTaiga

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • laurawalig

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tonjehermansen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Pilenda

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fiia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Liba

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Idaspirit

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linda-Ceos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BonAmiBally

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silje04

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • matilde-james

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • super-tiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mariex3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • UrsinaogTiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Navanna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Riikay

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RilumBrura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lunsepuns

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CelineH

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Latoya96Alex

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Jazzie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MadeleineBB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Drifandi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Kjersti-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariogMax

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anake

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ayera

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RonjaBigMacon

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HannaogBo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karlsson

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ElinRasmussen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tiril91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bridget

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RosaBella

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FabioLove

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thessie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SunnivaogExa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • J0hanne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -julie-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tarkus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hasle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.1784

0.0286

0.0093
i 0.0509
a 0.2216