Close

Logo

Det er 871 brukere på siden. 21 brukere er logget inn. Fredag 27.11.2015 kl 18:16

SBB: Tiden med Prins til nå..


Annonsebilde nr.1

Annonsen

Etter jeg fikk vite at Guri (min gamle förhest) skulle tilbake til eieren sin var ting ganske rart.. Jeg ville jo ikke sende henne tilbake, men samtidig var jeg glad for at mamma sa vi nok en gang kunne på hesteutkikk! Etter jeg hadde prøvd Ronja og funnet ut at hun ikke var den rette så satt mamma en kveld å søkte opp; plutselig fant hun Prins inne på finn.no! Hun ropte meg og fortalte at dette var den nydeligste hesten hun noen sinne hadde sett! - Selvfølgelig var jeg enig!

Dagen etter hadde hun allerede ringt og avtalt at vi skulle komme nedover til Skiptvedt for å prøve han, noe jeg syntes var helt greit! 

Det første møtet

I slutten av september var det klart for prøvderidning.. Jeg, pappa og Camilla (ojinta her inne) tok turen nedover til Skiptvedt, en 3-4 timers lang kjøretur herfra.. Men men, hva gjør man ikke for hestenes skyld da? - dette var jo et unntak! Når vi kom nedover så var jeg skikkelig nervøs og spent! Vi møtte eieren til Prins på en bensinstasjon så han skulle vise oss vegen til stallen pga det var litt vanskelig å finne selv. Etter ca 10 minutter unna bensinstasjonen så var vi framme på stall mortensville.. Det var skikkelig fint der! Vi startet med å snakke litt og hilse ordentlig på eieren og kona hans, deretter tok vi turen ned i stallen hvor Prins og Beauty sto.. Husker takte var såpass lavt at Prins sine ører sneia taket når de sto til værs! Han var skikkelig høy virka det som, og virka som en helt anderledes hest enn det han er nå da.. Beauty sto der bare småsint og grinete, og litt missunlig for at Prins fikk all oppmerksomheten.. Deretter salte treneren til Prins han opp og tok han med ut på ridebana.. Beauty var ivrig tilskuer på andre siden av gjerdet.. 

Prøveridning av Auprins

Først og fremst var det treneren hans, Linda Nordli sin tur til å ri. Hun skulle vise han fram hva han kunne fra før osv.. Han var jo helt nydelig og kunne masse i dressur og imponerte oss på sidelinja skikkelig i senk! Etter hun hadde vist fram det han kunne var det min tur. Jeg satte meg opp, litt nervepirrende var det ettersom det gikk såpass galt den gangen før det når jeg prøverei Ronja.. Men dette gikk bra.. Merka med en gang at det var en kjemi der som fungerte.. Jeg passa på å skritte mye med han først og fremst for å kjenne hvordan det var. Det var behagelig å sitte på han i skritt, ikke noe vondt og ubehagelig, rett og slett skikkelig godt.. Deretter satte jeg opp i trav og trava noen runder.. Ble bare noen galloppsteg, pluss at jeg hoppa en gang.. Var et skikkelig byks over det hinderet husker jeg! Men han var skikkelig fin å ri på, seriøst.. 
Linda rir Prins

3. Oktober 2010

Dagen vi endelig skulle hente hestene! Vi reiste fra snertingdal klokka 7.00.. Tok noen timer før vi kom nedi der. Da hadde det akkurat regna, men var litt opphold mens vi dreiv å skreiv under kontrakter og lignende. Prins og Beauty sto ute på beitet med regndekken, så vi henta hesta og tok av de dekkene og slengte de og alt utstyret som var med baki bilen.. Så skulle vi ha hesta på.. Prins gikk først nesten rett på og sto der.. Så var det Beauty sin tur, hu ville ikke opp! Når hu endelig kom på så bråkasta hu seg bakover så leietauet røk og da begynte Prins og skulle steile inne i hengeren.. Endte opp med at begge hesta måtte av, og begge måtte dopes ned i det regnværet før vi endelig fikk de på etter et par timer! De sto helt stille helt til noen fartsdumper 4,5 km før vi var framme på stallen.. Men det var jo bra :) Skulle lært Prins å stå helt rolig og gå på hengeren aleine tilfelle vi skal på treninger på starum osv... 

Godt å rulle seg da!

Endelig fremme

Når vi endelig kom tilbake igjen lasta vi ut hestene, Prins hadde nok vært litt stressa stakkar ettersom han var ganske svett på ryggen.. Men syntes han var flink, han sto jo tross alt på hengeren ganske lenge og langt! Dessverre for oss fant vi ut etter den nattan at malinga var ikke helt tørr, så vi fikk pene, hvite og grå hester men heldigvis ble malinga slitet(?) av hestene etter noen uker! Hesta slo seg fort til ro, møtte Ofeigur og tok det egentlig utrolig pent til at det var helt ny stall, nye folk og i det hele tatt - mye nytt! 

De første dagene

Som sagt så slo hestene seg veldig fort til ro! Jeg var på tur med Prins noen av de første dagene og det gikk veldig fint.. Merka at han var en helt anderledes hest, men han gjorde ikke noe spesielt ut av det.. Vi fant på mye rart vi. Vi koste, tulla, rei, leide og gjorde det meste så han skulle vende seg litt til området.. 
Sånn satt vi mye ja..

Videre...

Vi har ridd en god del turer, må si jeg har fått et litt annet syn.. Vi har liksom ikke kommet helt overens i begynnelsen, men begynner å bli bedre nå.. Merka at jeg ikke var så tøff med hest lenger etter det som skjedde med hu Ronja.. Men som sagt; prøver alt jeg kan for å bygge det her ordentlig opp med Prins og virker som om vi får det til! Må bare gi det litt tid! Vi har på denne tiden;
 • Ridd masse turer
 • Løshoppet
 • Tømmekjørt
 • Leieturer
 • Kost masse
 • Tulla
Og masse anna rart! 
Vi har i hvert fall gjort masse spennende og ser fram til flere år med kaldblodsen i mitt liv! Håper så inderlig at det her funker! :-)Godt syn å se at det sto han var solgt.. Men har enda ikke gått opp for meg at han er min!


Når drømmeprinsen kom <3

0.0254
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0026
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Eiken

  17:39 - 26.08.11
  Han er driiitfin! ☺ AArtig å lese om deres historie frem til nå ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • G0gg0

  22:27 - 25.08.11
  Han er bare heeelt nydelig=))
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0091

 • Mariaoguno

  Tenkte å lage "bli med meg i stallen" video eller i bilder, følg med :D

 • BLevi

  SOMMER

 • FarmenSita

  Rønking av høver i dag! Super nervøs :(

 • StallDotcom

  Ny blogg ute, en bb fra føll til 2 år m godkjent mønstringsløp!

 • R-Bellboy95

  Norge i verdenstoppen i travsport! Norskfødte og norskeide Papagayo E. travet seg til VM-gull i USA, og hans reisekompis fikk 5. plass! :D

 • sergeant pepper

  Miss Rebel, Daydream Believer, Stuckinamoment, Seventyseven og Timntonic skal ut og vise seg fram på Øvrevoll 17. mai, kom og se! :D

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • GKR

  Jippi - etter to år uten, kan jeg endelig kalle meg hesteeier igjen! Blogg ute nå :-)

 • Stormgutten

  I morgen reiser vi med Rognfaks til Bjerke, håper det går like bra som de 3 siste startene som har vært 1 plass til Rognfaks, ønsk oss lykke til! :D

 • annamyklin

  hadebra alle sammen :-)

 • bollemalin

  Gratulerer med dagen, Arnie <3

 • Trav-jenta

  Følg oss på facebook gjennom hverdagen som lærling( Stall Engebråthen) :D

 • andreaemilie

  frøya og linnstjernen ut på Jarlsberg travbane ! Gleder meg til og se, ettersom at treningen går super bra og hestene er i god form!

 • ABY

  Er på skoletur i noen dager, stille ifra min side da :)

 • Carolinee

  Elano er hjemme igjen fra beite, og vi er igang med treningen igjen!

 • domino

  Da var ett litt mer "høstlig" design på plass på bloggen! :D

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • Sanne&Goddess

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • miahest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaR

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0572

0.0444

6.2087
i 0.0500
a 0.1127