Close

Logo

Det er 569 brukere på siden. 27 brukere er logget inn. Tirsdag 01.12.2015 kl 12:02

QB: Utegang om vinteren

Hey hey

Jeg har et lite spørsmål her. Jeg har tenkt litt på dette med utegang om vinteren og slikt. Er det noen av dere som har hestene på utegang om vinteren?? Jeg lissom tenker sånn ta jeg har jo en varmblodstraver. På vinteren pår hun godt med pels, men jeg må bruke dekken, da hun blir veldig sur, og det kan kanskje ha noe med kulda, for når jeg tar på dekken, blir hun mye bedre og ikke så sur. hun er ikke sånn på sommeren i det hee tatt, bare på vinteren om hun står uten dekken. 

Så jeg lurer da på om det er dumt av meg å sette henne på utegang om vinteren, eller vil hun ''gro'' mer pels da? haha! Høres sikkert ut som om jeg ikke kan noe, men men!

 


0.0190
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0033
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • KeilirogPia

  20:22 - 16.08.11
  jeg signerer snowie her altså!! haha! men assa, vi kan jo prøve en måned eller noko? funker det IKKE, tar vi de jo bare hjem og inn? :D hahha♥ også kan vi ha dem hjemme noen ganger for å tørka dom, på stensrud har vi de jo bare fordi vi da får VI mer hjelp at flinkere enn oss og hestene får flere venner og utvikler seg mer, noe som bare er BRA! og funker det ikke, tar vi dem hjem:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • Tinkern93

  20:17 - 16.08.11
  Om hun blir sur, få henne sjekket. Kan være hun har låsninger som gjør henne stivere i kroppen av kulda, og dermed blir alt vondere. Hestene gror mer pels og får bedre kvalitet på den når de går ute, men jeg vil si at du bør se det ann litt. Jeg skal ha min varmblodstraver på utegang i vinter (håper jeg) og henne går det bra med helt til det blir slikt vått isregn som det kan være på høsten. Da blir hun veldig stiv, og må varmes opp og tørkes. Dette kan både være en vanesak, og at hun har hatt diverse låsninger slik at det sitter igjen psykisk at det burde være smerte forbundet med været = hesten spenner seg = hesten får vondt og kan bli sur. Ellers er jeg helt enig med Snowie, som har oppsummert ganske bra under her :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0029
 • Mariexxd

  20:09 - 16.08.11
  Det varierer fra hest til hest, kommer også nok ann på om det året er et kaldt år eller ikke. Jg syns at det er bare sunt at de går ute i allslags vær, slik at de blir mer robuste og tåler mer. Hesten min står ute hele tiden bortsett fra natta om vinteren og på fire år har hun kun vært forkjølet engang. Kan nok være fint om de har litt ly å søke inn om dagen og står inne om natten. Bare pass på vann og sånt, det har en tendens til å fryse =S
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • VictoriaTh

  19:59 - 16.08.11
  Er forskjellig fra hest til hest, men har sett flere varmblodige hester som har fått skikkelig bamsepels om vinteren, og har derfor greid seg helt fint uten dekken.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
0.0157

0.0287

0.0340

21.1337
i 0.0475
a 0.2032