Close

Logo

Det er 1389 brukere på siden. 45 brukere er logget inn. Onsdag 25.11.2015 kl 21:19

Et fjordhesteventyr i Surnadal

Forrige uke var jeg på besøk til en venninne som jeg ble kjent med når jeg gikk på skolen i Bergen. Mia, (blogg: MH) bor i Orkanger, og både torsdag og mandag var vi i Øvre Surnadal!


Både torsdag og mandag var jeg med Mia på jobb. Mia jobber på en liten stall som heter Folda hest og miljø som ligger i Øvre Surnadal, hvor hun er med på å hjelpe to som er der på terapiridning. Det var ikke store stallen, muligens 5 eller 6 bokser. Alle hestene var på ferie enda, men allikevel var det to som var på jobb! Nemmelig fjordhestene Rodiko og Dala.

Disse sto også på beite, så jeg og Mia hentet de på beite og red de ned til stallen hvor de skulle tilbringe dagen som terapihester. Vi kom nok ikke 50 meter enn gang før jeg skjønte at jeg mest sannsynlig ville komme til å få gangsperre dagen etter. Jeg greide rett og slett ikke sitte på Rodiko fordi han var en smule brei. Fjording er ikke det jeg har sitti mest på, så overgangen var stor!

 

Rodiko foran og Dala bak.


Etter litt stell, bar det ut på leietur med de to brukerne som var på stallen et par dager i uken. Helt utrolig å se hvordan folk med ulike funksjonshemninger blir sammen med dyr. At hest er medisin på fire bein er det ingen tvil om. Det er flott å se at dyr kan være med på å gjøre livet koseligere for enkelte mennesker. Vi var nok ute den times tid på flotte grusveier og vakker natur. Begge hestene var stødige som fjell. Trodde faktisk ikke at det var mulig å være så tålmodig og kalde i hue som de to fjordingene var.  

 

Etter lunsj selte vi på begge fjordingene og dro ut i to store maratonvogner. Utrolig koselig og helt fantastisk å kunne få være med på tur i den naturen – vi har ikke akkurat noe sånt hjemme i Indre Østfold.


Mia og Rodiko klare for tur.

 

 

Fjordingrumpe! Ikke akkurat det jeg har sitti mest bak!

 


 

 

Dala tar seg en velfortjent matpause... Ingen kan nekte for at fjording er glad i mat!

 

Idyll!

 

Rodikos forsøk på å komme seg over bekken.

 

Et stykk fjordhest på vei over.

 

Det var ikke like vellykket på vei tilbake, og i et øyeblikk der var jeg nesten sikker på at han skulle sette seg ordentlig på rumpa i bekken.


Jeg og Mia satte begge hestene tilbake på beite på slutten av dagen, før vi dro videre. To gårder lengre opp stod det nemmelig to fjordhester med føll på fot vi bare måtte innom å se på! Etter det, vi satte kursen til Rindal hvor vi besøkte tanta til Mia og alle hestene der.. Det kommer det mer om i neste blogg!

 

 

Bebii fjording!

 

Begge tassene var forresten etter den staselige hingsten Solli Gråen om noen lurte. Han stod oppstallet i Rindal, og jeg tror det er den fineste fjordinghingsten jeg noen gang har sett :)

 

 

 


0.0244
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0037
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • MH

  11:28 - 13.08.11
  Heldiggrisen du da ;D gleder meg til neste blogg :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0037
 • -KajaOgSyrpa-

  19:09 - 11.08.11
  Fjording poower! :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Torine

  17:36 - 11.08.11
  Solli Gråen er faren til fjordhingsten min, og de er utrolig like ☺ Veldig vakker hingst! Artig å se søskene til Romeo, kan jeg ta bildene av de? Så koselig med terapihester, utrolig hvor mye glede de kan spre i en hverdag! ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Glampi

  16:23 - 11.08.11
  Nydelige bilder!! Har virkelig sansen for fjordhesten enda, selv om jeg har gått over til en helt annen rase nå(men den er faktisk gul den også.. ;))..
  Alltid flott med norsk fjordhest i vakker norsk natur!
  Hilsen Anne og Glampi
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0053
 • MayVeronica

  16:16 - 11.08.11
  åååå, jeg vil ha det føllet der ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0231

 • Cassandra

  Til alle som har etterlyst en oppdatering: det ligger nå ute :-)

 • NanineHS

  Sov godt min kjære, beste Valle!

 • Kamilla93

  Nå er vell bloggen så godt som lagt på is, men om noen vil fortsette å følge oss, ta gjerne en titt på vår instagram! mkgranberg93 :)

 • Majroda

  Ny blogg ute der jeg rir i salen fra Horse Dream :D

 • Mallaa

  Leyla er solgt <3

 • Villjo97

  Kaldblodspower

 • IdaC

  I dag har jeg vært på Holtan Gård i Holmestrand å prøveridd ei herlig hoppe med navnet Dokka. Om ting går smurt blir hun min nye fôrhest!

 • StallGullerud

  Høsten er kommet til Gullerud og det er bare koselig &#128516;&#128516;

 • AFD

  Had 3 good lessons this week: a dressage lesson and a jumping lesson with Z, and a dressage lesson with Paal. So good to feel "back in business" just a week after I came home from Uni

 • WanPharao

  Grisen skal gå prøveløp i dag! Wooho :)

 • Winterborn

  Gleder meg masse til forsten ikke forsvinner om dagen, det er fantastisk å våkne til rima bakke om dagen!

 • KajaRambo

  3År med Shauns Rambo i dag <3

0.1482

0.0302

7.2766
i 0.0659
a 0.2698