Close

Logo

Det er 565 brukere på siden. 4 brukere er logget inn. Onsdag 02.12.2015 kl 06:04

Stall Tajet f j o r t i s u k e - Dag 5

Dagen startet med at jeg syntes jeg hørte en stemme. Jeg tror det var Lene som snakket til alle vi som var syl sovere. Jeg tror hun sa at vi som ikke hadde stått opp, måtte ned og fylle vann til hestene. Vannet ligger noen meter lenger ned fra Setra-hytta. Jeg dro på meg en skitten t-shorte, og en ny vaska ridebukse. Jeg hadde så klart glemt t-shorte til neste dag. Æsj.. tenkte jeg bare. Mat lysten var ikke der da, jeg aner ikke hvorfor men jeg hadde bare ikke lyst på noe mat egentlig. Jeg gikk ut og så pene Kila stå der og bare nyte livet!!

Senere var det på tide med terrengritt. Yeah, sånn som jeg gledet meg til å være den første som hopper terrengritt med en herlig ponni som Kila!! Vi var delt inn i to grupper. Gruppe blå og gruppe rød. Førstemann ut til å hoppe var gruppe rød. Lene kom inn på Setra-hytta der de fleste fra gruppe blå var. Hun spurte om to ville ri den nye fjordingen dems Anar i terrengrittet. Det var egentlig bare jeg som rakk opp hånda, men Anne gjorde det til slutt, siden ingen andre ville. Meg og Anne stirgla Anar, og jeg fant ut at han var en skikklig sånn kosemums! Kjempe søøøt!

hakke godbit lille deg! ( har ikke bilde av Anar :( dette er Dex )
Anne hoppet to runder med Anar. Så var det min tur. Jeg syntes fjordinger er så harde i munne å styre. Drar han så klart ikke i munnen, vet ikke åssen jeg skal forklare det egentlig, men de er vansklig å styre for de som ikke er vandt med fjordinger( for meg ) Han var flink! Men ikke akkurat sprang hetsen, men han har ikke hoppet så mye da. Han bare travet, og var vanskli å få i galopp i mine øyner. Jeg skritta aleine til setra igjen siden jeg måtte sale han av, og sale på Kila jenta. Huner er bare så Herlig!

Jeg striglet Kila fort, og nøye. Hun bare glinset som om hun skulle på stevnet! ( sier ikke at jeg er flink til å strigle, men hun ruller seg aldri så det er lett å strigle henne ). Jeg tok så klart ikke av grima, siden jeg tenkte at det var like så greit å ri med den( hodelagene har ikke nesereim ). Når vi hadde leid hestene forbi porten sa Lene at man skulle ta av grima. Hun hadde sagt det, men jeg hadde vært så opptat med å strigle Kila, og kose med hun! Lene klarte og få av hodelaget, og ta av grima. Jeg var takknemlig for at hun hadde hjelpet meg, siden jeg tror ikke jeg hadde klart det!!

 

Jeg red rett bak Gull-Viva og var kjempe spent på hvordan det kom til å gå! Hadde kunn hoppet et enkel hinder på banen, men det var en stund siden. Men jeg viste vi ville klare oss fint. Jeg hadde bare på følelsen av det, og forestilte oss hoppe hinder etter hinder med bare få riv. Det stemte. Hinder etter hinde ble større, jo mer vi nærmet oss. Kila reiv ikke første runde!! Men når vi kom til hindret på midten av løypa som var ca 70cm skritta hun over det. Men jeg hadde ikke forventet at hun hadde hoppet det, hun skrittet jo over det og jeg ble glad! bare hun ikke gikk utenfor ble jeg ganske glad. 70cm for en unghest er veldig høyt!!

Det var andre runde nå. Kila hoppa over hvert hinder en etter en. Hun galopperte til og med en lang strekning, og jeg bare elsker gotlandsruss galoppen. Syntes den skiller seg ut! Hele overkroppen føller skikklig med i galoppen ogsånt :)! Vi kom til hindret som var på 70cm. Gull-Viva foran oss stoppet og det gjorde så klart Kila også, siden de var rett etter hverandre. andre gangen hoppet Gull-Viva, og jeg tenkte " Vi kan greie det Kila, sammen det veit jeg! ) Dermed fløy Kila over hindret som en gud! hun reiv men ikke med forbeina, bak beina. Jeg ble kjempe glad. Selv om hun reiv så hopper 4 år gamle Kila det hindret sammen med meg! Jeg har hørt at hesten hører hva du tenker, og jeg begynte å tro på det. Jeg tror de kan føle hva du føler hvis du føler noe strekt! Jeg roste hun masse og ga hun en godbit jeg hadde i lommen i skjul. Så ingen andre ble mesunnelige. Jeg var verdens lykkligste unge! med verdsens flinkeste NM mester i sprang en gang i fortiden!! I mine øyne ^^ Jeg bare elsket Kila. jeg trenger ikke ri en ponni for å elske en, men når en klarer det hinderet på en unghest tror jeg kan kreve litt kjemi iallefall. Hadde jeg vært negativ tror jeg ikke hun hadde kommet over!!

Du var stjernen som blinket så mye at du blendet meg!


Vann er bare noe vi må elske!! Ikkesant Kila :') ?

Nå var det på tide med bading! Sånn som jeg gledet meg!! Jeg lurte på om Kila var like glad i å bade som sånn meg :), for å bade er noe av det beste jeg vet!! Ingen av ponniene ville gå først i gjørma, som var foran bade stedet. Man må gå forbi der for å kunne bade. Da prøvde jo jeg meg( var litt dumt siden Kila føller etter andre ). Men heldig for meg så gikk Kila, hørte på mine kommandoer så snill som hun er. Med ett så lå hun på bakken mens jeg satt oppå og ga sjenkler som en galing med det ene beinet. Gjørma var dypere enn den så ut, og Kila sank så hun la seg ned til slutt. Det ene beinet mitt var under henne mens  det andre var løst. Hun kom seg opp, og var kjempe flink!! Begge var sølete i både trynet og på kroppen. Bra vi skulle bade av oss sølet!! Kila hadde litt vansklig for å gå i vannet. Skjønner det gått, siden jeg ba hun gå ut i gjørma som var dyp som hun sikkert troddej eg viste om, også plutselig skulle vi gå i et vann hun ikke viste hvor dypt det var. Noen kom uti før meg og vi følte lykkelig etter.

Kila plaka med beinet hele tiden mens vi badet! Hun elsket det, hun elsket vanne like mye som meg!! Ørene pekte rett fram hele tiden, og hun plasket med beinet så det sprutet mye på meg og alle andre hester og ryttere. Når vi følte etter noen andre lenger ute begynte Kila og svømme men var ikke obs med engang så hun dukket hele hodet( fikk av gjørma da :) ) Men jeg måtte ni holde i manen da!! Datt heldigvis ikke av. Kila var en ordentlig badeløve!! Plasket med beinet hele tiden. Når vi var ferdig med å bade skrittet jeg tilbake til Stra med et stort smil som viste både tenner og det hele!!

Jeg kunne bare ikke annet enn å smile!! 


Etter vi hadde sett på gruppe rød bade gikk vi tilbake til Setra og spiste brødmat. Mens alle hadde en brødskive og gomle på drakk jeg et lite glass saft. Matlysten var der bare ikke! Aner ikke hvorfor, men den kom vel når vi skulle spise den gode midaggen til Lene!!

Etter en stund skulle vi hjemmover. Det var kjempe koselig!! Vi trava litt, men de bakerste gikk over i galopp som vanlig. Til og med Kila galopperte!! Dette var den beste dagen på Tajet hittil!! Jeg elsker terrengritt og bade med hest! Hvis du ikke har prøvd det før må du bare prøve det asså! Men dagen var ennå ung. Denne dagen var det spøkelsesritt og sånn som jeg gledet meg!

Jeg ønske du var min Kila, at jeg kunne se deg hver dag i mitt liv! 


Klokken nærmet seg 12. Jeg var spent. Kilas første nattritt. Vi skrittet barbak på lillebanen. Lene gikk rundt med en gul vest på deg også i hånden. Hun gikk rundt skulle velge en som måtte ri bakerst. Noen egentlig de fleste frykta. Hun gikk på en måte forbi meg, og jeg tenkte " yeees ikke bakerst!!2 Men neida. Her svinger hun og gir meg vesten. HUn smiler, og jeg hadde et leaktig utrykk tror jeg. Jeg hadde på følelsen at hun kom til å velge meg. Jeg har vært bakertsten gang før var ikke så ille helt til jeg hørte lyder som ikke var fra hester foran meg men noen lyder bak meg. Hadde lyst til å fyke av gårde i full galopp, og fikk nesten panikk! men, men. Vi skrittet av gårde, og etter et stykke var vi i skogen. Kila presset meg inntill tre. Fordi det var søle der, og vi hadde jo hatt en tidligere episode ;). Når vi var kommet et stykke i skogen var det et sted der det var veldig mye søle. Hun tok en helt egen snarvei der det ikke var sti i det hele tatt! Hun presset seg gjennom busker og tre og en svææær grein slo meg i ansiktet så jeg nesten falt av asså! Jeg kløyp fast i manen hennes og håpet det beste. Vi måtte trave litt etter de andre. 

Etter en stund når vi var kommet ut av skogen skulle vi ri rundt en liten kirke. Vi skrittet en og en rundt den. Før jeg skrittet rundt hjørnet så jeg noen i vinduet. og ingen bodde i den eller var i den akkurat da! Når vi var bak den følte jeg noe sterkt og akkurat når jeg følte det begynte Kila og trave som om hun så noe å ble redd.

senere lå jeg i sengen og var litt redd men sovnet inn med gode følelser, og jeg elsket Kila mer enn noe annet i verden!! Jeg bare gledet meg til en ny dag med Kila i morgen!!

Du lyste opp dagen for meg!! livet mitt lyste du opp pene Kila!! :') 


 
 
//Ingrid & Ponnisene// 

( flere bilder kommer i senere blogg )
0.0564
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0026
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

0.0031

 • katrine89

  www.katrinefinstad.com

 • ElinMS

  Tuusen takk for over 30.000 visninger :D

 • ElineogHestene

  Tusentusen takk for forsideblogg! Utrolig koselig :')

 • anneeee

  Tusentakk for forsideblogg! Så moro :D

 • Equestrian

  Tusen takk for fremsideblogg for tredje gang i år! :)

 • Gunnar-og-Hanna

  skal faktisk på stevne i helgen, så skal faktisk mest sansynlig blogge! haha, så stay turned

 • krris

  Siste sjanse til å stille spm til spørsmålsrunden jeg har på bloggen! Så hvis du lurer på noe så har du mulighet nå! :D

 • Mr.Thea

  Rideleir i morgen 😊 2 uker igjen til Mr. Jones kommer tilbake!

 • -White

  Ny forhest! Starter med joa på fredag.

 • FilurogMarte

  Martekm - min nye bruker på hest.no, gjerne les bloggen min der :-)

 • paddaogkarine

  Jeg har fått meg ny hest!! Drømmehesten var plutselig min <3 Blogg ute!

 • Carr13

  Jari og Tucker er på plass i sitt nye hjem, og fra hva jeg hører stortrives de begge to som feltrittsponnier. Det gleder meg å høre!

 • SynneBrynh

  Instagram: synnebrynh

 • bally

  Heihei :) Hest er best

 • Rebecka-95

  Har tidenes sjøhest! Haha, han er helt fantastisk :-) bildeblogg kommer i løpet av dagen!

 • Selnes

  God sommer alle! Ny intro, vil du sjekke den ut? :-)

 • SolveigE

  Følg meg også på : Intagram: solveigengedal Youtube: Solveig Engedal ;)

 • maripusen

  Flere innlegg er ute nå så bare og sjekke;)

 • -Charlottem-

  Film av den nye hesten er ute på bloggen nå :D --->

 • Malene95

  Ferie snart, kommer til å bli veldig lite blogging fortiden pga. at jeg ikke har hest. fordi den for hesten jeg egentlig ble det ikke noe av. :'(

 • Vilde-Hest

  Endelig fikset på designet, etter hest.no bytta utsendee ^w^

 • SunnivaPonni

  Det ser ut som jeg ender opp med en bloggpause fremover.. Jeg har ikke motivasjon nok til å forsette akkurat nå.

 • sophia-og-walda

  det nye desiget er kult, men er litt komplisert. jeg håper jeg skjønner det etter hvert

 • Iselin87

  Da har endelig min tid for å ha hest på helfor kommet! Luna er nå på plass i sitt nye hjem for vinteren :-) Spennende tid fremover!

 • sal

  Blogg om stevnet i går ligger ute! Ta gjerne en titt og se hvordan det gikk med Athena og meg :-)

 • tiffelif

  Blogg fra den første uken på rideleir ligger ute nå :) litt forsinket, men bedre sent enn aldri!

 • NatalieJacobsen

  Beklager litt krasjet blogg - forside, jobber med saken!

 • ceffylau

  ANBEFALES - Den forferdelige brannen! Sofie lagd en nydelig blogg om den forferdelige brannen: http://hest.no/blog/?blid=1142420 - Margrethe

 • -Stjarna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Shmee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • kineera

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MartineogHesten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thea-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KarianneNordlli

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karina-Saffier

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -sofie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • heste-hedda

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KeilirogPia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • helle1998

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Equestrian-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • PonniTwins

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • galskapforhest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • annikenpaulsen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Else-Mosi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EmilieFelix

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Frasselover

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linda99

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hedaaab

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -enOda

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karolinehoiseth

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bikiniii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Christina-99

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hjelpannonym

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Stall*Pandora

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • siljesolnes

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • VildeW

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tajet-lene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • islandshestQ

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • GlendaDina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kjerstii-hab

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • vildehest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Rikke-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tetris

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ayuhwa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • 123romario123

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -sara-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • PetitPommeHune

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • heijorem

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Helenaoghestene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Cancara

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -rosalie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • prikken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tajet-stine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BiTi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • horse1

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Musli

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tajet-MGA

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • nikoo43

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TanitaogStjerna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • andreaal

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Pinocchio

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Irja

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • binders

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tina-R-A

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Shotime01

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • romarioogandrea

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kristianneogco

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bamisavi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -heddah-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AnnikenOP

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • stineeddy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • emmma97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • millstjern

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.1551

0.0171

5.8379
i 0.0717
a 0.2702