Close

Logo

Det er 588 brukere på siden. 8 brukere er logget inn. Mandag 30.11.2015 kl 07:14

BYGDELIVET

- Åherregud, se på henne a så teit! Hun følger ikke med på moten.. Åh, bondeknøl, æsj styggeste jeg har sett, hva snakker du om? bondespråk? osv osv osv osv. 
Ikke uvanlige setninger å få høre om man skiller seg litt ut. Når jeg sier "skiller seg ut" så mener jeg om du ikke er fra byen. Jeg har aldri tenkt over dette så mye som jeg gjorde for et par år siden når jeg begynte på Ungdomsskolen. Ettersom jeg egentlig kommer fra Snertingdal som er en bygd midt mellom Gjøvik og Lillehammer så er den ikke helt sentralt, altså den ligger liksom ikke så nærme Gjøvik at det gjør noe.. Men jeg har flytta derfra, jeg bor bare 10 minutter unna Gjøvik sentrum og enda er jeg "bondeknøl" pga at jeg ikke bor i Gjøvik sentrum, snakker oslo dialekt eller går med merkeklær osv. 
dc- tskjorte

TID FOR UNGDOMSSKOLEN

Som sagt har jeg aldri lagt merke til dette før jeg begynte på ungdomsskolen. Når jeg begynte der var jeg den eneste ene med toten dialekt! Ja, jeg prater bredt men vet du hva? jeg er fornøyd med det.. 
Jeg kom inn i klasserommet, jeg var den eneste fra min skole som begynte i den klassen. Selvfølgelig havnet jeg i klassen med mest idioter og folk som avskydde "bygdefolk". Jeg hadde ingen merkeklær og jeg tenkte faktisk ikke mye på moten, jeg bare tok på meg det jeg følte for. Hobbyen min var hest, ikke fotball, håndball eller ski! 
Jeg fant fort ut at det gikk ikke ann.. Man måtte ha merkeklær, sko eller snakke pent for å være en del av gjengene der.. Jeg gikk til innkjøp av dc t-skjorter, vans sko og forandret meg rett og slett helt for å passe inn.. 
Arbeidsjakka er på plass igjen

FORANDRINGER - IGJEN

I sluttende av åttende klasse gikk alt opp for meg at det var bare tragisk å forandre seg for at jeg skulle være bra nok for folka på Gjøvik når jeg alikevell hadde venner andre steder. Jeg tok tilbake den gamle dialekta mi og jeg begynte å bruke klærne mine som var fra vanlige kjedebutikker som Bikbok, hennes og mauritz og sånne butikker. Jeg begynte å være med i Snertingdal og fikk meg mange gode venner og kjæreste. Jeg var tilbake til det gamle meg, endelig.. 

VIDERE

Sååå.. Ting forandret seg og jeg ble tilbake til den personen jeg er.. Dere lurer kanskje på hva meningen med bloggen er? Det er at du kan være den du vil uansett.. Må si at Gjøvik er et sted hvor ting står mye på status og popularitet! Er du fra Vardal, Snertingdal, Biri eller Torpa så skiller du deg skikkelig ut og er "tard eller retard", veit ikke åssen det der er jeg.. Jeg tenkte jeg også skulle vise dere hva vi "bondeknøler" driver med på fritiden våres! :) Ja, vi skiller oss ut! Men guuuuud så gøy vi har det for det! :-)

DETTE GJØR VI


tilfeldig bilde fra skolen

SKOLE

Vi går på skole som alle andre.. Vi går ulike linjer og på ulike skoler.. Mange tror man må gå på Valle hvis du er fra bygda, men det må du altså ikke.. Folk går på ulike linjer! Alt fra bygg og anlegg til helse og sosial til design og håndtverk til hest og hovslager! Man må altså ikke bare gå på landbruksskoler selv om du er fra bygda! 

ER MED VENNER

Vi er på fest og er med venner på grillkvelder, filmkvelder osv. Rett og slett bruker tid på venner, kjærester og andre folk. Vi reiser på kino, mc donalds og andre steder. Vi er rett og slett på samme steder som "normale" folk.. 

RÅNING

Er man fra bygda så er man fra bygda! Da er man ute å råner.. Når man er i Snertingdal er det volvo som gjelder. Selvfølgelig er det mange ulike meninger, men i Snertingdal er det Volvo som gjelder og haha, ja jeg er med i den såkalte "volvo gjengen" mye pga at kjæresten min er det.. 
litt av volvo gjengen

DYR

Vi har dyr! Vi har hester, kuer, hunder, katter og andre dyr. Jeg har hest og rir og steller med den, akkurat sånn som de fra byen gjør! 
nydelige hesten min!

MUSIKK

Vi hører på musikk.. Alle tror vi må høre på danseband osv.. Skal ikke legge skjul på at jeg ikke gjør det, for det gjør jeg. Men jeg hører også på alt sånn som går på nrk mp3 også! 

ALT I ALT

- så skiller vi oss ikke så ut- Vi bare liker å ha egne meninger og kle oss sånn vi vil.. Vi råner, kjører moped, scooter, traktor, rir, synger, fester, spiller håndball, spiller fotball, er i stallen, i fjøset og er faktisk like normale som andre folk.. 

Ps!
Jeg har ikke noe imot folk som er fra byen og snakker pent osv, men jeg synes det er tragisk at vi som er fra bygda ikke kan få være som vi vil om dere skal få være som dere vil da.. Ikke alle kommenterer stygt heller, men de som er sånn er faktisk ikke så mye bedre altså.. Det er det jeg mener.. Har man bare stygge kommentarer å komme med så trenger man heller ikke si noenting :))
Håper dere skjønte budskapet mitt?
Ellers her er noen bilder  :))

 


Dokka Gatebil

TAKK FOR MEG

som sagt, håper dere skjønte hva jeg mente.. Ble kanskje litt rotete.. 

0.0403
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0024
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Line-Gaus

  21:46 - 10.07.11
  Viktig tema! :) Signerer Eiken ;) Gir noen meg valget mellom Bygda eller Byen, Så velger jeg helt klart bygda! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Eiken

  20:49 - 10.07.11
  Woooord! ;-) En kan også være fra Dogvalley å bli kalt for bondeknøl og bygdetulling, altså.. Men jeg liiiiker det :-D Er helt enig med deg, er nå vanlige folk vi å! Skikkelig fint bilde ta deg, det nederste ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • ponnilover91

  20:46 - 10.07.11
  for en flott blogg, med viktigt budskap.. merket mye av dette på ungdomskolen... på barnaskolen likte vennene minste hest fikk til og me vara me hu eina i stallen og me fant på masse løye rånte me traktor osv.. gjekk på jordbrukkskole og der brydde me ikke hva kler,sminke osv.. men fant på masse løye med hest og slikt..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
0.0115

 • Mariaoguno

  Tenkte å lage "bli med meg i stallen" video eller i bilder, følg med :D

 • BLevi

  SOMMER

 • FarmenSita

  Rønking av høver i dag! Super nervøs :(

 • StallDotcom

  Ny blogg ute, en bb fra føll til 2 år m godkjent mønstringsløp!

 • R-Bellboy95

  Norge i verdenstoppen i travsport! Norskfødte og norskeide Papagayo E. travet seg til VM-gull i USA, og hans reisekompis fikk 5. plass! :D

 • sergeant pepper

  Miss Rebel, Daydream Believer, Stuckinamoment, Seventyseven og Timntonic skal ut og vise seg fram på Øvrevoll 17. mai, kom og se! :D

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • GKR

  Jippi - etter to år uten, kan jeg endelig kalle meg hesteeier igjen! Blogg ute nå :-)

 • Stormgutten

  I morgen reiser vi med Rognfaks til Bjerke, håper det går like bra som de 3 siste startene som har vært 1 plass til Rognfaks, ønsk oss lykke til! :D

 • annamyklin

  hadebra alle sammen :-)

 • bollemalin

  Gratulerer med dagen, Arnie <3

 • Trav-jenta

  Følg oss på facebook gjennom hverdagen som lærling( Stall Engebråthen) :D

 • andreaemilie

  frøya og linnstjernen ut på Jarlsberg travbane ! Gleder meg til og se, ettersom at treningen går super bra og hestene er i god form!

 • ABY

  Er på skoletur i noen dager, stille ifra min side da :)

 • Carolinee

  Elano er hjemme igjen fra beite, og vi er igang med treningen igjen!

 • domino

  Da var ett litt mer "høstlig" design på plass på bloggen! :D

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • Sanne&Goddess

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • miahest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaR

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0598

0.0451

6.0893
i 0.0641
a 0.1505