Close

Logo

Det er 600 brukere på siden. 27 brukere er logget inn. Søndag 29.11.2015 kl 15:03

[FB] De ubrukelige traverne

Uansett om vi driver med trav eller ikke, så vet alle at travhester kun kan løpe på travbanen. Kan de ikke dette, så er de kun egnet som pølse.


Laget denne video'n fordi jeg rett og slett er dritt lei av at så mange folk ikke har troen på at travhester egner seg som ridehester. Det er alt for mange travhester som blir sendt til slakt nettopp på grunn av dette, noe som er utrolig synn! Jeg sier ikke at dette skjer med alle men med mange.

Derfor laget jeg en film av min traver som også blir brukt som en fullt brukbar allround hest.
Håper mange ser at travere kan de også bare de får tid til å lære akkurat som alle andre. I mange tilfeller tror jeg det er rytteren som gir opp hesten, før hesten gir opp det nye den skal lære..


Hva mener dere om dette?
Ville du turt å ta ansvaret for å omskolere en traver?
 

 

-Takk for oss!


0.0183
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0025
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • smaia

  21:00 - 09.07.11
  Kjempe fin film du har laget. Jeg er helt enig med deg. Skjønner ikke hvorfor det er så mange som skal snakke stygt om hester som er traver av rase. Travere er jo som regel supre ridehester, vant med mye forskjellig, og er ofte ikke redd for så mye.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • mathis

  21:30 - 05.07.11
  en jeg kjenner hadde en traver som gikk veldig bra, men hun ville ikke ha han som traver lenger og etter et halvt år var han en fin ridehest :) og et år etter det var han galopp hest ( amatør ). så det er bare å gi dem tid ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • SiljeKristine

  19:46 - 03.07.11
  Så fin film du har laget! ☺ Er desverre noen som ikke liker travhester, men da går de virkelig glipp av noe! Min mening er at travhester er veldig allsidige, på mange måter! Og de fleste er også veldig lettlærte ;) Jeg begynte på rideskole når jeg var liten, men det passet ikke for meg. Heldigvis oppdaget jeg travhester, og begynte å kjøre ponniløp, etter det fant jeg virkelig ut hvilken sport som passet for meg! :) Men som mange sier, en traver vil ikke nå toppen innen for dressur eller sprang, og det er jeg enig i. Men ypperlige hobbyhester, som fortsatt kan konkurrere innenfor disse grenene :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Emir-Radchan

  23:49 - 02.07.11
  nydelig film og stå på!:D bra arbeid du har gjordt!:) jeg syntes alle løps hester både travere og gallop hester burde få lov å ha en sjangse til etter løps livet, mange av de har mye mer å gji og som jeg lærte selv, khar en stopr brun gamp av en eks traver et av de flotteste sjelene jeg har vert rundt noen gang, for hesten mi nheter Lucky og han var en traver! nydelig hesten din og utrolig flink den er til aLT! :D LIKER
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • nadja95

  22:39 - 02.07.11
  har selv ridd inn og omskolert traveren min, så jeg er fornøyd med at jeg selv vet at han kan brukes til alt :) fin film! folk har jo alle slags rare tanker om dette så :P
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • lunsepuns

  21:48 - 02.07.11
  Traverne kan for all del bli brukt til sprang og dressur også, de er jo som alle andre som lærer bare de får litt tid på seg. Men jeg tror også at mye av problemet ligger i eieren/oppdretteren, mange av de mener at det ikke er noe liv for en traver og leve som en ridehest, så syntes det blir litt for dårlig gjort å skyve alt sammen over på oss som ikke syntes de "egner" seg til noe mer en trav. Mange av de blir også sendt til slakt siden de har problemer med beina, som oftest sene siden de blir for hardt brukt. Ingen oppvarming som regel bare rett fra stallgangen, skritte 50m også rett i trav. og som regel er nedskrittingen like kort som oppvarmingen, men det gjelder så klart ikke alle, MEN mange. Jeg syntes mange av traverne burde ha fått et nytt liv som ridehest, de tar kanskje lang tid å omskolere, men kanskje ikke så rart når de er vandt til å løpe rundt på en ovalbane hele livet. :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • KristineogMaja

  21:27 - 02.07.11
  Kjempebra! Sprang og dressur er ikke noe bedre enn travsporten, mener nå jeg..Herlig film ☺ Så ut som denne kaldblodsen får leve livet hvertfall ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • blesen

  21:19 - 02.07.11
  Bra blogg! Har selv en traver som jeg rir LA dressur på! De egner seg til det meste med litt tid og tålmodighet ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • FreddyOgKinga

  20:42 - 02.07.11
  Jeg elsker travere, jeg har jo en selv da, Og jeg holder på å omskolere han i snart et halvt år. Traveren din var kjempeherlig!! :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • annamyklin

  20:14 - 02.07.11
  Åhh, fyttii! :'''D ELSKER DENNE BLOGGEN, FY FADEEER!! :o FOR EN HERLIG TRAVER DU HAR DAA! ^^, Virkelig DEN allroundhesten da, så utrooooolig herlig! :p Sånn hest skulle jeg gjerne fått pappa til å kjøpt (aaaa' Traverne er noen herlige raser ö Som du skriver, det er så utroolig færlig å dårlig gjort mot hestene å sende de til slakt når man kan omskolere de, eller omså brukes til turhester! o_o Elsker virkelig travere, de er jo så herlige! :'D Holder selv på med travhester, oppvåkst med det, og far som er travtrener og kusk :'p Også er jo traverne så utrolig sikker i trafikken, og nesten ikke redd noe! Vertfall de jeg har ridd og goldt på med! :') Vinter Mezzo er en av kaldblodsene våre, og hun er heelt trafikksikker, og bryr seg ikke om noen ting ö Syntes kaldblodsen din var utrolig søt og herlig, ligna utrolig mye på Altima(en kaldblodstraver (a') Hihi! ^^, Går den ofte løp eller? :p Igjen, SUUUPERBRA BLOGG!! ^^,
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Teamtonegutten

  20:09 - 02.07.11
  Mange kalger på traveren, men den beste hesten jeg har møt er nettopp en traver. Ikke fordi hun er best eller min, men fordi jeg ikke har møt en hest som prøver så hardt. Som vil lære og jobber fordet. Og du ser forandringene. Hun er en super allround hest med et stort, stort hjerte og jeg digger henne mest. JO, hun er min alle sier dette om hesten sin, men jeg har også møt andre travere og jeg ser det samme der. Snille fightere som gjør alt for eieren sin=) Jeg tør å ta ansvar og mener at folk bare må slutte å diskriminere de. De er hester de også og helt like innerst inne. Det er ikke noe verre å diskriminere de enn utlendinger=)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • EmilieYoung

  19:56 - 02.07.11
  Jeg har ridd travere hele livet, og har selv lært meg å ri på ne traver. Jeg synes selv at man ødelegger hester når de gjør dem til travhester, men det er jo min mening. Den 11.Juli kommer fòrhesten min, og det er en omskolert travhest. Den er utrolig flink i både sprang og dressur, og er som en vanlig ridehest. Jeg synes at travhester er noe for seg selv. Personligheten dems er så spesiell. Traveren jeg lærte meg å ri på, som jeg fortsatt rir, har jeg ofte tenkt på å prøve å omskolere, men det tar jo tid, og jeg vil helst komme meg videre innen sprang, og satse på en hest som jeg kan få videre, ganske fort, heh.. Hesten jeg rir, kan ikke å galoppere skikkelig, da flyr han bare av gårde, uten at jeg har kontroll, og den har nykker fra traven. Jeg rir han ikke noe særlig lengre, men jeg elsker å være med han, han er virkelig en hest jeg aldri kommer til å glemme. Travere er noe jeg vil fortsette med, men ikke selve travsporten. De er liksom så arbeidsvillige, og så positive.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • -southerngoal-

  19:16 - 02.07.11
  Kjempe flott film ! Jeg eier en Amerikansk Varmblods Traver selv. Han hopper 120cm bane og kan gå LC/LB i dressur, vi må bare få tilbake venstregaloppen :) Det er noe av det vanskeligste å få til med Varmblods traverne.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • camkahom

  18:49 - 02.07.11
  Tror folk har øynene mer åpene for travere nå de siste åra.. Det er sjelden man kan finne en mer arbeidsvillig hest enn en traver/omskolert xtraver :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Mai

  18:43 - 02.07.11
  har selv en x traver hun er en drøm år i på den beste hesten jeg noen sine har rid på
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • helene-1993

  18:41 - 02.07.11
  der jeg jobber står det en gammel x-traver som har blitt brukt som alround hest de siste årene, om ikke mer. Og han er utrolig snill og grei, stødig og snill i ALLE situasjoner. En snillere hest skal du lete lenge etter. Det som også er utrolig gøy er at han er blitt bra omskolert slik at han har en fin galopp og går stabilt på tøylen i alle gangarter. Han kan virkelig brukes til alt og er helt fantastisk. Med denne kommentaren mener jeg bare å si at travere er noen fantastisk kloke hester som er veldig snille, og super gode turhester da de er trygge og rolige i de fleste situasjoner. Jeg håper flere folk vil ta til seg travere, slik at de også får et godt og varig hjem og får bli pensjonister. Det fortjener de etter jobbingen på travbanen! :) Fin blogg!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • MariOgPiltur

  18:22 - 02.07.11
  Bra blogg! Veldig fin film :D Du viser tydelig at du bryr deg mye om at det er feil og gi opp en traver som ikke lenger kan brukes på banen, men som kan brukes til så alt for mye mer. Supert skrevet i bloggen!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Ceccilie

  18:18 - 02.07.11
  Så fin video og teksten din har bra mening:) Jeg omskolerer en galopphest jeg. Det er så utallige mange ganger jeg bare har hatt lyst til å gi opp. og vennene mine sier "bare slutt å ri han" men jeg er ikke den typen som gir opp før det virkelig ikke går mere. enig med deg at du sier at rytteren gir opp før hesten.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • pysa

  17:44 - 02.07.11
  Digg film☺)) Vi har to kaldblodshester selv. Den ene er en gammel stor-traver. Den andre såvidt prøvd i løp. De brukes som turhester hos oss. Fantastiske til vårt bruk. Vær stolt av din traver og det du har fått til. Ikke bry deg om andre! Kaldblodshesten er en fantastisk allsidig hest. Stå på og lykke til videre☺)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • T-PinkPennylane

  17:25 - 02.07.11
  Elsker denne bloggen her! Hest er hest og ferdig med det! Travere er like fantastiske som alle andre raser, jeg liker jo travere bedre da !:D de kan være like fine allround hester, flott blogg og film !:)) uansett ser jeg litt på kommenaene, og en sier " travere er ikke ridehester, men kan bli det", det gjelder jo med alle hester, travere er like mye ridehester som andre hester, husk at vi har monte også!!! (forsto at hun sikkert mente dresur og sprang osv osv...) Pluss signerer christiina :))
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Deaktiver

  17:13 - 02.07.11
  Helt enig med deg! Er også drittlei at jeg blir sett ned på, fordi jeg har en varmblodstarver! Men jeg er faktisk stolt over det! Omskolerer han til dressur, det er vanskelig, maaange nedturer.. men også kjempemange oppturer! :) Det kan være vanskelig til tider, men det er virkelig vært det! For travere er noen fantastiske skapninger! :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Buerfrida123

  17:07 - 02.07.11
  Bra film, herlige hest og idyllisk musikk! Travere er virkelig en allsidig hest som kan brukes til ALT bare man trener den opp til å lære nye ting. Jeg er selv den heldige eier av en X-Traver hoppe som jeg selv har omskolert til ridehest! Når andre hesteeiere kommer å dømmer oss som har travhester så kjenner jeg virkelig at lunta tenner seg og jeg får rett og slett lyst til å ta meg en prat med personen ansikt til ansikt. Selv om travere kanskje er billige å kjøpe så betyr ikke det at de ikke duger til noe som helst! Travere har et stort potensiale og man kan få like mye ut av en travhest som en varmblodshest. Og som oftest så kan faktisk travere være lettere å lære ting enn hva disse pripne og noen ganger reddharene av varmblodshester! ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • helstr

  17:06 - 02.07.11
  Har ridd og holdt på med mange travhester, både hester som går aktivit i trav og hester som jeg har omskolert. Elsker hestene☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • AnneKristine95

  16:51 - 02.07.11
  Fin video! Jeg jobber på en travstall med 30 travhester her eneste dag. Jeg blir irritert av at folk dømmer en hest bare fordi den er traver! Hester ER forsjellige, En ridehest kan være vanskeligere enn en traver. Tempramang varierer fra hest til hest. Jeg rir både kalde og varme travere, og hver enkelt hest har sin egen personlighet! De er trent opp til å trave fort selv om tømmene er stramme. Folk burde ikke misslike de på grunn av hva de er trent til. Alle travere burde få en sjanse som ridehest etter løpskarrieren : ) Så er veldig enig med deg! Bra at folk støtter travere ; )
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • svartsem

  16:48 - 02.07.11
  Helt enig med deg! Er også drittlei at jeg blir sett ned på, fordi jeg har en varmblodstarver! Men jeg er faktisk stolt over det! Omskolerer han til dressur, det er vanskelig, maaange nedturer.. men også kjempemange oppturer! :) Det kan være vanskelig til tider, men det er virkelig vært det! For travere er noen fantastiske skapninger! :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Vrinske

  16:37 - 02.07.11
  Grunnen til at mange tviler på travhestens muligheter til å hevde seg i ridegrenen er på grunn av eksteriøret dens. En alt for lang overlinje gjør det vanskelig for den å gå korrekt dressur uten å bli fisket opp og løftet opp av rytteren. Selvfølgelig er det travere som kan (dette er som regel de med riktig eksteriør), men det er også mange av de som TROR de kan/ikke kan. Det er forskjell på liksomdressur der man bruker harde hender og "sager" (og er ufin), og den dressuren der hesten samler seg bakfra og tar hodet ned i en riktig form uavhengig om tøylene blir brukt eller ikke. Man finner kanskje èn eller to travere som kan hevde seg i dressur i høyere en de lette klassene (LD, LC, LB, LA), og allerede ved LB faller de fleste av. I sprang, derimot, vil en godt trent traver kunne hoppe greie høyder, og mellom hinderene kreves det ikke en samling for å kunne kontrollere hesten. Det er til en viss grad mennesket som sitter oppå som begrenser hestens muligheter, men når alt kommer til alt så går det på om hestens kropp er bygget til å kunne gå de klassene man ønsker. Det er jo en grunn til at man har egne ridehestraser. Jeg syns det blir feil å kreve mye av en hest når den ikke har riktig eksteriør til å kunne klare det man krever. Det er en grunn til at Bolt er verdens raskeste mann, og at den rekorden ikke holdes av en kortvokst person. Travere kan bli gode hobbyhester mot sprang, så lenge det holdes på et fornuftig og lett nivå (snakker her om dressur). Kan også være så frekk å si at jeg ikke så noe dressur på filmen, og jeg ønsker å kunne påpeke at å hoppe en meter ikke gjenspeiler allroundhesten. Den må kunne gå dressur også, gjerne i like høy grad. Dessverre når jeg ser travere gå dressur er det mye feil, og det er ikke noe de kan noe for, det er rett og slett på grunn av eksteriøret. Traveren er en flott hest, men jeg tror ikke den vil kunne hevde seg i mer avanserte klasser, spesielt innen dressur. Nå også som prestasjonsavelen har gått så langt, tviler jeg på at man kommer til å få alle travhester opp over en lett allroundhest. Men filmen var søt, og bloggen var bra. Det er bare jeg som er uenig ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • ArabianDiamonds

  16:30 - 02.07.11
  Noen travere er enklere å omskolere enn andre, men det er fullt mulig! Mange travere er kjempeflinke spranghester osv. Det tar jo lang tid og mye trening, men de kan bli kjempefine ridehester! Min første hest, var en traver. Jeg lærte mye av henne! Og hun ble en kjempefin ridehest:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Medusa

  16:11 - 02.07.11
  Vår hest er en omskolert kaldblodstraver :) Fin hest er han :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Shansi

  15:54 - 02.07.11
  Jeg driver å omskolerer varmblodshoppa mi jeg, det er gøy og man lære mye! En allsidig travhest, det er gøy det!:D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • ingrid123

  15:37 - 02.07.11
  jeg elsker hester uansett rase eller fortid! :) Vil ikke dømme noen siden alle raser er like fantastiske:) Ingen hester er bedre enn andre! Skulle likt å se noen av de fine ridehestene klare seg i et travløp :) de kan bli flotte ridehester :) Alt handler om hva eieren vil :) en ridehest av rase kan også legges bak vongen og sikkert bli kjempeflink! :) Og en traver kan bli en rå sprang og dressurhest! Har faktsik drømt om stevner som bare er for hester som er galopphester under omskolering eller omskolert og travere under omskolering eller omskolert. eller bare de som går løp enda! Hadde ikke det vært kult ? Har bare hørt om et eller to steder der de har sånne ting :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • snutta91

  15:20 - 02.07.11
  vet du hva? jeg har KUN drevet med travere de siste 7årene, og en traver blir alltid til det du vil så lenge man har tålmodighet og kunnskaper : ) jeg har omskolert en varmblodstraver som jeg senere kjøpte. Når han skulle opereres så trodde de det var feil hest fordi han var blitt så flott. De trodde han var en halvblodshest, og det sier ganske mye. Nå har jeg ei 4års kaldblodstraver hoppe. Og jeg hadde aldri funnet en SÅ flink og herlig unghest noe annet sted! Så traverne er desidert best både med personlighet og lynne så lenge man har kunnskaper!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Pandora99

  14:06 - 02.07.11
  Travere er ikke ridehester. Men med omskolering, kan de bli det! Å omskolere en traver til å bli en ordentlig ridehest som bærer seg riktig og blir sterk nok til å bære seg i alle 3 gangartene er en mye MYE mer utfordrendes og vanskeligere jobb en å utdanne f.eks en helt fersk unghest. Det er mye lettere å lære en hest(eller person) en vane, en å prøve å lære VEKK en uvane(når du skal omskolere en traver blir jo selve den hurtige og flate traven sett på som en "uvane"). For de få personene her i verden som faktisk klarer å omskolere en traver, få den til å bære seg RIKTIG, ri sprang i galopp og klarer å ri dressur i riktig form med tanke på overtramp og ryggløftning, disse personene som klarer dette er i mine øyne bedre en norges beste sprang/dressurrytter. Dette er HARDT arbeid og nærmest umulig siden travere er avlet på så mange mange år og fått en kropp tilpasset traven. Men det er faktisk mulig å få dem til å bli gode ridehester! Jeg har selv en veninne som omskolerte hennes VARMblodstraver(varmblodser er vanskeligere en kaldblodser er min personlige mening). Hun fikk denne hesten til å bære seg i dressuren, galoppere både på venstre og høyre hånd rolig og selvbærende. Helt urolig! Jeg ville ikke tro at den hesten var en traver når jeg så den for første gang, og denne hesten var aktiv traver til den var 6 år. Det er alt for mange som tror de har klart å omskolere traveren sin, men det de egentlig har gjort er bare å lære den hva hinder er og hva galopp er, uten tanke for at hesten må nødt til å bruke riktige muskler og bære seg ordentlig før dem tar disse stega. Jeg kjenner ALT for mange travere som sliter med rygg problemer, nettopp pga dette. Det er forferdelig sørgelig, og av den grunn mener jeg det er bedre å slakte, en å selge en traver til en liten hestejente som skal prøve å omskolere den for første gang. Å omskolere en traver burde i mine øyne kun gjøres av meget erfarne ryttere.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • quilliver

  14:03 - 02.07.11
  synest det er synn at så mange travere blir slaktet , det blir bare for dumt . hvem sin feil er det at hestens bein er ødelagte ? ikke hesten vertfall . synest de burde blitt avlet færre travere slik at fler kan leve et verdig liv :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • christiina

  13:40 - 02.07.11
  KarolineBH: På hvilket grunnlag kan man komme å si at omskolerte travere er syke (...!) travere som ikke klarer å løpe? Beklager,
  men hvorfor skal beina til en travhest være ødlagt etter trening? Om travhestens bein blir ødelagt etter trening,
  så blir vel ridehestens sine bein også ødelagte. Om man skal komme med den påstanden om at en travhest burde få
  slippe etter endt karriere på travbanen, vil jeg nå si at man burde avlive spranghesten sin etter at den ikke
  skal hoppe på det nivået den har vært på når den var på topp. Ridemiljøet er så preget av uvitende folk som har hørt av en venns
  fetter av broren til moren til tanta hans at de ikke liker travhest fordi de blir behandla som dritt. ;-)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Linda1305

  13:39 - 02.07.11
  Jeg er av den oppfatning at travere ikke er "søppel" slik mange sier, MEN jeg mener at travere kan egne seg godt som hobbyhester. De er avlet for å løpe for og ikke hoppe høy eller gå høye dressurklasser, men de har jo ofte potensialet for å nå ett stykke. Men på den andre siden, man bruker jo ikke ridehester i trav heller, nettop fordi de ikke er avlet til det (og det er jo heller ikke lov idag, men det ville ikke vært noe vits i å stille opp med ridehest i travløp). Slik er det, de er avlet for forskjellige ting, de egner seg best på ett område, men det betyr jo ikke at de kan brukes til hobbybruk i andre grener.. Jeg underviser litt og jeg har ridd en del travere i den forbindelse, jeg har ikke noe i mot disse hestene, men det blir ikke det samme som er ridehest i konkurransesammenheng om man skal litt opp i klassene, men det betyr jo ikke at de er ubrukelig av den grunn.. Men som også er nevt, travere kan selges som hobbyhester om de er banelei, ikke fungerer i løp osv, men de bør ikke selges som ridehester om de har skader som gjør at de ikke kan gå, da bør det gjøres andre tiltak. Man kan kose seg med den hesten man har, alt kommer ann på hvor lang man vil komme i hvilken gren.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • KarolineBH

  12:50 - 02.07.11
  Som regel er omskolerte travere, syke travere som ikke klarer å løpe slik de er skapt for. Beina er ødelagt etter treningen. Jeg syns de da skal få slippe. Det finnes altfor mange hester her i verden, som er kose/hobbyhester som er dårlige i beina som burde blitt avlivet med en gang. Selges det travere til en liten sum penger, istedet for slakerne er det selvfølgelig en grunn til det... min mening :) En ting som er positivt med travhester, spesielt varmblodser er at de er utrolig lettlærte og villige pga at de blir begynte å jobbe med når de er kasnkje nedtil 1/2 år.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • -Synne-

  12:29 - 02.07.11
  så søt den er :) fin film!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Forrah

  11:48 - 02.07.11
  Min personlige mening er at jeg tror aldri at en traver vil nå toppen, og det er nok de fleste enige i. Men så er det ikke slik at alle har de ambisjonene. For meg som vil ha en turhest etter endt veterinærutdanning hvor jeg også kan drive med litt dressur og sprang på lavt nivå, så tror jeg en eks-traver ville passet meg veldig bra. Så det at jeg får meg en traver i fremtiden er ikke umulig.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • christiina

  10:57 - 02.07.11
  En travhest vil nok aldri nå toppen av noe innen ridning nei, men hey - Det er det jammen meg ikke mange ridehester som gjør her i Norge heller ☺ sååå... "Persolig så er jeg ikke så glad i ridehester. Det er fordi jeg synes de passer best til ridning og hobbybruk" (...)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Dressur-elsker

  10:23 - 02.07.11
  Hmm... Persolig så er jeg ikke så veldig glad i travere og jeg synes de passer best til trav og hobby hester. Syntes ikke at de har noe å gjøre i dressursporten, men det er min oppfatning. Det er helt klart at om man legger hardt arbeid i noe så må det jo bli resultater av det, og om du gjør det med en avdanket traver så klart kan de jo de óg! Men de vil aldri nå toppen fordi de har vært trent veldig annerledes før som kan ødelegge det grunnlaget som ridehestene får når de blir innridd. Lykke til videre med din traver ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Gunn-Irene

  10:20 - 02.07.11
  Koselig film :) Å omskolere en traver er litt av en jobb, men jammen er det givende! Jeg hadde tidligere en traver jeg først trente i trav, for deretter å omskolere han etter endt karriere. Det var en varmblodstraver. Jeg har alltid hatt sansen for travere og jeg står selv på en travstall som tidligere drev stort med oppdrett. Jeg har derfor ridd inn en del unghester og alle traverne hos oss går dressur fra de er 3-4 år gamle. Så parallelt med en "travkarriere" får de en "ridehestkarriere" og dermed et liv etter de er ferdig på banen. Den dagen de tas av banen, er de allerede "ferdig" omskolert. :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • helenaa

  09:57 - 02.07.11
  Jeg er helt enig med deg! Har selv en traver, men vi rir bare på tur ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Linda2111

  09:03 - 02.07.11
  Personlig liker jeg travhester bedre enn ridehester for av min erfaring syns jeg de har mye mer personlighet og er mye mer allsidige. (dette er min erfaring da!) Nå har jeg stort sett bare hatt travhester, er jo ikke noe konkurransemenneske så de fungerer flott til mitt bruk. Også er det jo moro å faktisk ha noe å jobbe med også.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • leneoglady

  08:47 - 02.07.11
  Har hatt traver før og omskolerte den, noe som i seg selv var helt flott på den tiden. Hadde ikke noe store ønske om å hverken konkurrere eller noe annet. Men så en dag kjente jeg at jeg ville videre med ridningen min og samme hvor mye jeg elsket traveren min over alt på jord, så måtte jeg innse at han hadde sine begrensninger. Min var en stor varmblodsvallak på nesten 170cm , lang og usymetrisk i kroppen i forhold til både sprang og dressur. Vi var på kurs etter kurs etter kurs, men kom til et punkt, så gikk det bare ikke. Man kan fint si at en hest kan brukes til alt, men når man begynner å kreve mer tekniske ting så hender det at visse travere sliter dessverre. Betyr overhode ikke at de ikke blir flotte ridehester, men man ser sjeldent travere på høyt nivå i ridegrener. Og gjør man det, så har man vært utrolig heldig med hesten og lagt noe uhyggelig mye tid ned i den. Jeg har overhode ingen ting imot travere, har holdt på med trav i mange år. Synes bloggen din var kjempe flott!!!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • SunnivaWest

  07:55 - 02.07.11
  Jeg er helt enig med deg! og en fin film også! Jeg er deleier på en x-traver fra Danmark, når jeg begynte å ri henne kunne hun ikke gallopene, hun var stiv som en stokk og hadde ikke ballanse, jeg begynte arbeidet med å bygge muskler, få bedre ballanse, og rett å slett gå bra under rytter. Nå -et halvt år etter- går hun stabil i skritt å trav og kan begge gallopene, er bare litt forvirret med gallopsjenklene, til nå har jeg hoppet 95cm henne og jeg skal høyere! hun går nesten stabilt dressurprogrammen LC:1, og hun er en kjempefin ridehest! de som eier den andre halvdelen sier at de aldri hadde klart å få henne så fin. Så med det jeg sa her mener jeg at en traver lett kan bli en fin ridehest, bare man må jobbe med det, også MÅ man huske på at når dem gikk løp fikk de straff for å gallopere, så dette må læres på nytt at er helt lovlig under rytter/i longelina! Når man skaffer seg en x-traver kan kan ikke med en gang regne med at hesten er den mest stabile og kan gallop, har vært med en annen x-traver som hadde gått løp til han var rundt 7-8 år og han skulle omskoleres, han måtte vi LÆRE gallop, heldigvis var han så lærevillig og skjønte hva vi mente når vi rørte bena hannes.. så det at en traver kan bli en fin ridehest trenger mye jobbing, men visst man skal komme høyt opp i nivå i sprang og dressur så burde man ikke skaffe seg traver, de kan bli utrolig fine ridehester, men de kan ikke bli helt perfekt! Det tar ttid og omskolere en traver, og eventuelt ri den inn/lære den gallop! En utrolig bra blogg du har laget, oppfor her har du min mening/historie med travere, Jeg vet selv at det er utrolig mange som ikke kjøper x-travere siden de tror de bare kan brukes i trav. Det er et problem og da ender de fleste hestene på slaktern, noe som er ufattelig trist! travere flest har faktisk større personlighet enn andre hester når den tar seg nær en person! Det var min mening, og som sagt, en traver kan bli en fin ridehest, men IKKE den perfekte!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • HenryogMitra

  07:51 - 02.07.11
  Kjempebra innlegg, og fin film! Travere kan bli knallfine ridehester etter travkarrierren! Spesielt hvis hesten liker det. Jeg hadde mer en gjerne omskolert en traver :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Kristiin

  04:53 - 02.07.11
  Veldig enig med deg her og flott film! Travere er jo tross alt en av de mest allsidige hestene da de kan brukes i både dressur, sprang o.l, men også travløp. Jeg har vært omgitt av travere siden jeg var født og da sier det seg selv at det var en traver som var den første hesteryggen jeg fikk sitte på. Fantastiske hester med et herlig gemytt, mye tåler de også! Har ennå ikke møtt en såkalt "pysehest" som er traver av rase, hehe. Driver selv med omskolering av en traver nå og har holdt på i godt over et år nå, utrolig moro! Når man først får det til og også får hesten til å skjønne, så ser man raskt utviklingen, noe som er veldig motiverende. Du kan aldri fjerne travinstinktet fra traveren, men du kan søren meg lære de alt mulig! : D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • HSS

  01:40 - 02.07.11
  Jeg er helt enig i ALT du skriver og viser her!! Traverne er de vakreste og mest følsomme rasene, synes jeg. De viser at de kan klare det hvis rytteren har samme instilling som hesten har. Jeg er selv bare 13 år, men har en god del erfaring med travere... Forrige forhesten min var en varmblods på 11 år, og han ble påbegynt omskolering når han var 7 og nå er han på god vei til å bli den perfekte hobbyhest. Jeg er sikker på at h*n som eide Cristal når han gikk løp, ville ha sendt han til slakt hvis ingen hadde kjøpt han.. Heldigvis gjorde noen det og han så starten på sitt liv som ridehest! Det er forferdelig å tenke på at noen folk i det hele tatt tenker sånn!! Alle hester fortjener en andre sjanse. Forhesten min og hesten din er perfekte eksempler! Og jeg er sikker på at mange andre har en traver de elsker og er totalt fornøyde med..Cristal elsker å hoppe, galoppere og fortsatt å trave! Og du viser at alle sporter kan kombineres eller varieres mellom. Røder'n ser ut til å kose seg skikkelig på travbanen og i andre sporter, så dere 2 er et forbilde! Absolutt et forbilde.. Folk er jo forskjellige, men de som tenker at hesten er ferdig etter å ha prestert dårlig i et løp, de kan jo sette seg selv i hestens situasjon og prøve å tenke seg hvordan det hadde vært å blitt drept bare fordi dem ikke vil løpe, hoppe eller gå spanske steg. For det et jo faktisk ikke bare traverne dette gjelder! Jeg har møtt mange hester som ikke har blitt kjøpt, som "siste løsning" hadde vært slakt!! Det et rett og slett absurd.. Da er man ikke glad i hesten sin tenker jeg da. Men du er somsagt et forbilde, og jeg tror nok du er det for flere enn bare meg! Jeg kunne godt tenkt meg et traver når jeg skal ha egen hest, og andre kanskje ikke.. Jg har selv venninner som ikke skjønner at jeg ville ha en traver på fôr en gang! Det de sa var "han går jo ikke på tøylen engang! Han kan jo ikke skjenkelvirkninger eller hoppe 1.20 heller!!" det er irriterendes.. Men fortsett med dette alle sammen som har begynt, det gjelder å aldri gi opp..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Idaee

  01:32 - 02.07.11
  Er såå enig med deg! Jeg har ikke en traver eller har hatt. Men jeg har ALDRI tvilt på en traver, for de kan så mye mer enn folk tror. Hvis folk sier at traveren deres kan ingenting så er det rytteren som gjør feilen da! det er det folk ikke skjønner..kjempebra blogg :-D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • idam08

  01:09 - 02.07.11
  Helt enig!! Jeg kjøpte en traver jeg falt for, jeg har hatt han i litt over ett halvt år nå, for å si det sånn- han viser stooore fremskritt!! man skal ikke gi opp traverne, man skal gi de tid og tolmodighet!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • ValleyCurtis

  01:01 - 02.07.11
  Helt enig i alt det du skriver! Alle travere kan, hvis du bare har riktig person, som er tålmodig og alt det der. hesten min er jo traver som jeg omskolerer nå, og det går jo supert! Kunne nok ikke funnet en flinkere hest, han lærte seg jo galoppfatning på 1-2-3 og hopper som en gud ^^ Synes det er alt for dumt at folk ikke gidder å satse på å omskolere en traver, så de heller blir sendt til slakt osv.. Og det er jo bare tull at enkelte folk med "bedre" hester skal tenke slik at travere ikke kan gjøre noe innen sprang, dressur osvosv, for det kan de jo, bare den som omskolerer får det til med den ogsånn ^^! Håper virkelig at folk får et annet syn på travere en dag :P Men super blogg, elsket filmen du gjør en superduper jobb med traveren din! :D klem^^
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Herkules

  00:44 - 02.07.11
  Utrolig nydelig film!☺ Du har gjort en fantastisk jobb med traveren din (: Selvom jeg aldri hadde klart det selv, er det gøy å se på denne nydelige filmen at det faktisk går ann :D Du er et godt eksempel, fortsett slik!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Sprangrytter

  00:41 - 02.07.11
  skjønn film, hva heter sangen? :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Hanna-LA

  00:38 - 02.07.11
  Fin film! =) Jeg blir bare sur når jeg hører at travere er ubrukelige. Jeg har selv omskolert min tidligere traver og skal starte på min andre. Vil si at travere er en av de som er best til allsidig bruk, spesielt kaldblodsen. Enig med deg, tror nok at i mange tilfeller så er det ryttern som gir opp. Jeg mener hvertfall at travere er perfekte hester for dem som er ute etter en allsidig hest! =)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • charlotteeee

  00:36 - 02.07.11
  innmari fin film du har laget! du fikk et kjempe bra eksempel fram ! nydelig hest du har også :) liker travere ;D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Natalaliee

  00:32 - 02.07.11
  Jeg hadde aldri tatt på meg jobben med å omskolere en traver, de som klarer det - har jeg stor respekt for. I allefall de som faktisk klarer å få de onkelig omskolerte og ikke bare at de klarer å hoppe et hinder i full trav :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0028
 • Helene-

  00:32 - 02.07.11
  for det første, en kjempefin film du har laget. jeg er enig med deg, det er altformange som sender hesten sin til slakt, bare fordi den er en traver. hvis man hører ordet traver, er det veldig mange som trekker seg unna med en gang, uten å ha sett hesten. travere er som andre hester, og det er synd at eieren gir opp før hesten. jeg kjenner en kjempefin ekstraver, som hadde endel nedturer, men som nå virkelig starter å skinne for fult! han blir brukt i sprang,dressur og er en utrolig turhest.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Shmee

  00:30 - 02.07.11
  Kjempe flott film! :-D Er dessverre mange som fortsatt sitter igjen med den oppfatningen, men er heldigvis også fler som oppdager hvor flott hest en traver kan være. Selv har jeg jo prøvd å omskolere Borken ( han har ikke gått løp men blitt travtrent ), og syns det er utrolig givende. Vi tar det ikke så alt for seriøst da, men koser oss sammen og jobber med det! :-D Igjen, likte filmen kjempe godt, herlig å se hvor mye forskjellig du gjør med Røder'n! :-D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Dustymin

  00:25 - 02.07.11
  seøv ridd en eks traver litt for noen år siden som de holdt på å omskolere. og rei en eks traver en del. For det første , får noen snille skapninger! fantes ikke noe vondt i de:) jaah, de krevde litt å ri men hvem hest gjør ikke det? . det er så ufatelig synd at så mange blir slaktet bare fordi folk ikke gidder å legge tid i de. Herlige hester uans hva de er blitt brukt tidelgere eller rase!:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
0.1756

 • IngridogMitra

  Tuuusen takk for hele 10 000 besøkende!!! (snart 11 000) Veldig takknemlig! <3

 • christiina

  To blogger på to dager... u say whaaat! #følesegstolt

 • NanineHS

  Sov godt min kjære, beste Valle!

 • Sukkerspinn

  Oppdatering om Zalo kommer, lever han sine siste dager nå?

 • VictoriaTh

  Ny header :-) Ellers går det bedre med Pil, såret gror og formen er bra!

 • Villjo97

  Kaldblodspower

 • IdaC

  I dag har jeg vært på Holtan Gård i Holmestrand å prøveridd ei herlig hoppe med navnet Dokka. Om ting går smurt blir hun min nye fôrhest!

 • Sprangrytter

  http://blog.horseware.com/ - STEM PÅ MEG (THERESE MOSER) OG HJELP MEG Å VINNE EN SPONSORAVTALE FRA HORSEWARE! :D

 • annamyklin

  hadebra alle sammen :-)

 • WanPharao

  Grisen skal gå prøveløp i dag! Wooho :)

 • Linda2111

  Gjør et forsøk på å ta opp bloggingen igjen ;) Ta en titt på min siste blogg!

 • Michelle

  Det er så kjedelig når en har så mange planer, også blir det absolutt ikke slik en vil. Bloggingen ble det også en stopper på da humøret og håpen sank

 • Ronja94

  Da skal jeg prøve å begynne å blogge igjen nå som jeg har begynt som praktikant på Haväng i Sverige!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • silvergirl

  Bli med og bestemme hva vi skal gjøre på Kingsland Oslo Horse Show i år! Skriv i gjesteboka, eller se blogg under.

 • Marte92

  1 skritt frem og 5 tilbake!

 • Tinahf

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Team-Turtle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mentos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Heddaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KatrineS

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KeilirogPia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hildes

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lille-makk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • bjarte123

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • K-N-H-97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HenryogMitra

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • vildeogbella

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • eliinmariie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SussaTh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ponnikusk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hestjente92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarianneM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idadenis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Puffsene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • horsepower

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • eirinvu

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Madeleiine92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Zhakir

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Natti97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lulle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Elisa-Beth

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • elisabethkn

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • veslefrikk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • garvik

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Siirii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • trine123

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ChristinaZ

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CHK94

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tombjenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -PlutoSanta-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Regfuzz

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tislevold

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • xKarolinex

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • madame-run

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • pjokkengutten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hestejanta12

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mathis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Henriette1996

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • --NoraogRikke--

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eiiriin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SweetLinn

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Krone-Is

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Living

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lakris

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tajet-lene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Jennsvarta89

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hannamilan

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarteEvensen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lincs

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Heme92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hilland

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ponygirl

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maisen94

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • shalivester

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EliseTuppa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hesta-jento

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • teamgjeterud1

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Emma-Bea

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SaimonAfSten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TravEkvipasjen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KarKis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.1036

0.0253

7.7733
i 0.2074
a 0.3494