Close

Logo

Det er 790 brukere på siden. 2 brukere er logget inn. Onsdag 02.12.2015 kl 02:28

[Bb]; Jeg savner deg så ufattelig masse!

Stanza Lady, min første egne hest. Som ble avlivet 08.mai 2009, pga. ryggskade og veldig veldig belastede ben fra tidligere i livet sitt. En herlig hest, som ga alt, uansett hvor vondt hun hadde. Her skal jeg fortelle historien om oss, og hvordan alt begynte, og sluttet. Tidligere følte jeg veldig vondt på dette, men hun var kun min i 2 mnd, men likevel, den første hesten, det er noe spesielt med den. Det har vært mye tårer på grunn av tapet av denne prinsessa, det er trist å skrive bloggen også, den bringer mange minner tilbake, men hun fortjener litt ære hun også!

Stanza Lady, kalt Lady var en VB x-traver på 19 år da jeg fikk henne! Det begynte med finn.no (som de fleste hestekjøp gjør), da noen venner av oss hadde sett en annonse; ''Vakker varmblodstraver gis bort til riktig eier''. Vi fikk linken til annonsen, og så på den. Var ikke bilde el. noe på annonsen, men vi ringte for å høre om vi kunne få lov å se og prøve henne. Vi fikk til svar at vi var hjertelig velkomne! Begynte vel med at vi kjørte til Ålefjær (der hun sto). Eieren spurte om hun kunne få sitte på opp til stallen siden hun var på joggetur el. no. Det var en utrolig koselig jente som eide henne også! Da vi kom opp til hestene på beitet der de sto, sto Lady sammen med to andre islandshester. Det første jeg tenkte da jeg så henne var: ''Oi, så store ører!'' Hi-hi! Vb'er er vel kjent for å ha store ører, som regel! Eieren var veldig koselig, og spurte om jeg hadde lyst til å prøve henne, og jeg, hestegal som jeg var, sa og sier aldri nei til å prøve en hest. Eieren fikk på henne både sal og hodelag, og jeg stilte stigbøylene til høyden min. Og den kjære, høøøye hesten var ikke verdens letteste å stige oppå, så jeg fikk en kasse å stå på, og jeg kom på med en gang. Hun var utrolig fin i munnen, men litt stiv på den ene sida. Jeg følte også at hun spente seg, men jeg tenkte kanskje det var fordi det var så utrooolig gjørmete underlag. Etter en rimelig vellykket økt med jenta, bar det hjem, utrolig fornøyd etter hesteprøving!

Et godt stykke på veien bestemte vi oss for å kjøpe henne! Jeg var SÅ utrolig overlykkelig, og vi fikk lov å hente henne dagen etter. Dagen før vi skulle hente henne, styrte jeg og en god venninne av meg rundt i stallen. Fikk en fin boks, og gjorde ALT klart til gullet kom. Dagen etter kjørte vi for å hente henne. Jeg syntes veldig synd på eieren. Hun ble rørt, og begynte å gråte. Vi brukte ca. 5 min på å få Lady på henger, og jeg følte at Lady var den perfekte hest for meg.

Vel hjemme ca. 1 1/2 time senere, fikk vi henne ut og inn i boksen! Hun likte seg så utrolig godt på stallen, og likte de nye vennene sine kjempemasse! Knegget og vrinsket på de nye stallkompisene sine gjorde hun, og så ut til å være fornøyd med de nye tilværelsene! Vi bærte alt utstyret inn på salrommet, og gjorde ting komfortabelt for henne. Hun fikk høy og litt kraftfôr, og så ut til å kose seg!
Dagen etter fikk jeg vite at når de hadde sluppet henne ut hadde hun vært helt i 100, og fått seg flere gode bestevenner!

Ca. en uke etter hun kom ''hjem'' skulle jeg prøve å ri henne litt på ridebanen! Noe som gikk veldig greit, bortsett fra at hun spente seg, og der og da tenkte jeg at det var rart, for dette underlaget var helt fint. Til slutt ble hun litt mer avslappet, og hun ble ganske fin å ri. Jeg viste at dette var hesten jeg ville ''satse'' på, ikke konkurranser altså, jeg var ikke sååå gal, men beholde å bruke, og utvikle meg selv med, helt til den dagen hun ikke kunne bli ridd mer! Andre gang jeg ridde henne, føltes det som om hun skulle steile. Og jeg begynte fort å tenke på om hun hadde vondt i ryggen. Vi spurte en hesteekspert på stallen om hun kunne tenke seg å prøve å ri henne, og om hun kunne tenke seg å se litt på ryggen og prøve å finne ut hvorfor hun spente seg sånn! Noen dager senere, hadde hun tid til å prøve henne. Hun rei omtrent 20 meter, Lady så ut som om hun skulle steile hvert øyeblikk, treneren hoppet av, leide henne bort, så meg inn i øynene og sa nøyaktig dette: - Hesten er ubrukelig! Hun har ufattelig vondt i ryggen sin! Jeg begynte å skjelve... -Men, men, hva kan jeg gjøre? svarte jeg. Jeg fikk beskjed om at det fantes en operasjon, som kunne gjøre henne frisk. Men at jeg burde tenke litt frem og tilbake. Jenta mi var 19 år, og hun skulle ikke brukes i mange år til. Treneren anbefalte avliving, både for min og hestens del. Jeg gikk gråtende derfra, med hesten min følgene etter meg.

Vi snakket litt om det hjemme, og jeg tok valget. Jeg bestemte meg for å avlive Ladyen min. Det var et tungt valg, men alt annet ville rett og slett vært egoistisk. Jeg kunne ikke beholde henne for min egen kjærlighet, og mine håp. Men jeg ble lovet at før hun ble tatt, skulle jeg få ny hest. Vi lette og lette, prøvde og prøvde, og helt til slutt fant vi drømmehesten med stooor D, Natasja! <3 (Bare noen måneder senere fikk jeg også Mira, som dere kjenner fra bloggen også!) Det hjalp utrolig masse å få ny hest, men jeg ville ikke knytte meg til Natasja der og da, fordi jeg ville nyte de siste ukene med Lady. Lite visste jeg da om at Natasja kom til å få meg gjennom det.

Det gikk dager og uker. Og vi hadde avtalt en dato med en som kunne skyte henne! Ville gjøre det på den måten, av mange grunner jeg ikke gidder forklare nå.

Rundt en uke før Lady skulle tas, lå jeg sammenkrøpet i et hjørne i boksen hennes, og gråt. Hun kom bort til meg, tok mulen i håret mitt, og jeg gråt enda mer. ''Jeg vil ikke miste deg,'' hikstet jeg. Hun blunket, og så på meg med de myke øynene sine. Det var som om hun sa at vi kom til å møtes igjen. Akkurat her og nå, når jeg sitter å skriver dette, kjenner jeg at tårene begynner å trille. Jeg får en klump i halsen av dette. Dette var den mest rørende stunden vi hadde sammen. Jeg slo armene rundt henne, og sa vi kom til å treffes igjen. En dag, og den dagen skal vi oppfylle drømmene jeg lovte å oppfylle.

De siste dagene var harde, og jeg orket ikke mer de 2-3 dagene før hun skulle avlives. Den 4. dagen før hun skulle avlives, sa jeg farvel. Jeg sa til henne at jeg gjorde dette for henne, og for at hun skulle få det bra. Ikke for at jeg ville miste henne. Hun så på meg, og jeg dro, det var siste gang jeg så Ladyen min leve. De siste dagene orket jeg ikke stall, ingen ting.
08.mai 2009, ble hun avlivet på en fredfull måte. Hun fikk stå på et grønt beite, og spise, mens hun ble tatt, enkelt og greit. Dette var måten jeg ville hun skulle dø på. Hun ble begravet hos noen som kunne begrave henne på et beite, så det var vi glade for! Det var vondt den første tiden, men det gikk bra. Siden den gang har jeg ikke orket å gå i stallen hun sto på(var tre forskjellige staller på denne gården, en traver stall, en hestestall og en isisstall).

Tapet av Lady var forferdelig tungt, men man knytter fort bånd til den nye hesten man får. Og jeg har oppfylt mange av de drømmene jeg ville med Lady. Jeg og Natasja har fått til det meste, og hun er min drømmehest. Hjalp også mye å få Mira, enda jeg hadde kommet over det da. Natasja hjalp meg simpelthen gjennom det, og jeg er SÅ glad for at jeg kjøpte henne før Lady dro.

Lady var en fantastisk hest som ikke kan beskrives med ord. Jeg elsket henne, ja, jeg gjorde det. Og noen ganger tenker jeg: ''hvorfor tok jeg ikke operasjonen på henne?'' men ender alltid med at det ville vært egoistisk. Jeg savner henne hver dag, men det hjelper å ha to hester som støtter meg når jeg er nede. Tapet av en hest er forferdelig, og kan være like galt som å miste et menneske...

Denne bloggen var vanskelig å skrive når jeg kom til slutten. Men jeg håper dere syns den var bra skrevet. Jeg håper på fine kommentarer, og vil ikke ha noe stygge kommentarer. Da blir jeg bare pissed..

-Ida <3


Tapet av deg var tungt .. Men det var det beste for deg!

0.0335
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0027
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Sissi-piia

  20:54 - 20.07.11
  Utrolig bra skreve! fikk tåra i øynene..♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • MaleneNordvi

  22:23 - 02.07.11
  Uff. Så utrolig trist, virket som en herlig hest. Men slik er det, av og til er det bedre å la dem slippe..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Vallen

  11:35 - 02.07.11
  Så trist:'( Men du gjorde det rette og gi slipp, når ho hadde så vondt:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
0.0175

 • Astrid1995

  Vurderer å slutte på hest.no av ett par forskjellige grunner :c <3 Men ingen ting kommer til å skje idag. Får ta tiden som hjelp...

 • Vallen

  Tusentakk for over 20 000 besøkende! &#9829;

 • sprangjente-20

  Takk for nesten 10 000 besøkede, jeg sletter denne brukeren og lager en ny.

 • Sagahestene

  Takk for 100 000 besøkende!

 • inacharlie

  Sov godt verdens fineste Loranzo <3 Savnet er allerede så altfor stort....

 • Idni2004

  Om 2 dager, så har jeg vært uten Idni i 4 uker... Savner alt med han, og savner å ri...

 • RagnhildE

  Min første status, som en test. Den vil slettes :)

 • pysa

  Juster ble kåret på hingsteutstilling i helga!!! Matmor er stolt som bare det :)

 • A9ck1v

  Jeg har gjort et forsøk på å være morsom - Om jeg lykkes med det eller ikke, er opp til deg. Blogg kommer ut i kveld (:

 • Tinkii

  Imorgen skal jeg og Aragon på sprangtime igjen, det blir spennende :)

 • IrishMasty

  Idag flytter Jeanné på Stend! Blogg kommer senere :-)

 • Livee

  I dag er det presist ett år siden jeg startet å ri Longshot og ett år siden jeg sluttet med Jacky :')

 • dressurberta

  Hvil i fred kjære Felix, verden blir aldri den samme igjen </3

 • Air

  Husk å titte innom instagrammen min @skardispus <3

 • Whisper

  Har nettopp hatt tidenes beste rideøkt med Maia i dag! Lykke. :D

 • Siiliia-Lissy

  Har helt glemt å oppdatere med at oppsummeringsblogg fra stevnesesongen er ute :)

 • emblus

  Frisk hest, og snart sommer. Nu kjör vi!!

 • Ida-Léttir

  En trist/dårlig nyhet er avslørt på bloggen. Les bloggen ''Dere er fantastiske'' :)

 • Sissi-piia

  Elsker den nye hest.no designe! Men det er litt uvant da.. Men man vende seg til det! :)

 • skjoni80

  Bloggen er i midlertidig dvale, men Fáni har bursdag i 6 minutter til! :) 7 år fyller han idag den 27/5! Gratulerer med dagen til super-Fáni! :D

 • Vjbl

  10 000 besøk!! TI TUSEN hæ

 • JulianneI

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Birgittec

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Icebreakers

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • stokkarita

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • amanda96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rambi76

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lina98

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Kengis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Max-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Headder-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Kaiser-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marenklippa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Idahelenes

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Suzanne-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sombiejenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • El5e

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mariacarisma

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ramona2

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Annaa97-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -LovE-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • My-Love

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thoo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karisma77

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MaleneNordvi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ArabianDiamonds

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • NickoValtin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Iselin-93

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HeddaG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • godbiten123

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marita-Benny

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Iselin-Myrland

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneCamira

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AlmaogHelene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tinglir

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -HT-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.1267

0.0382

86.8074
i 0.2872
a 0.3854