Close

Logo

Det er 1584 brukere på siden. 22 brukere er logget inn. Lørdag 29.08.2015 kl 20:49

Minneblogg for Running Pride

Jeg har lenge planlagt denne bloggen men har bare ikke fått fingeren ut og begynt å skrive. Egentlig hadde jeg tenkt til å skrive den i går, men tiden fløy fra meg så jeg bestemte meg for å skrive den i dag istedenfor! 

Denne bloggen er for å hedre varmblodshoppa jeg hadde på för fra 11.November 2008 til 2 oktober 2010. Hun er ikke død, men hun er sendt tilbake og denne hesten var en av de beste jeg noen gang har møtt og jeg savner henne så masse.. 
Den hesten vil alltid være i hjertet mitt

Svinten

Jeg hadde fjordingen Svinten på för. Han var en snill, rolig og alt for rundt hest som jeg hadde drevet med i et par år. Men han hadde dårlige hover og jeg fant ut at jeg kunne ikke drive med en hest som ikke hadde bra nok hover til å ri på han, jeg kom ingen veg. Han bare mistet sko og mister biter av hoven og det var ikke bra. 16 November hadde jeg bestemt meg og vi kjørte Svinten tilbake til sin 80 gamle eier på Gran. Nå anger jeg sykt, men dette var et valg jeg tok da.. Om jeg hadde hatt mulighet til å finne igjen Svinten hadde jeg tatt han tilbake, så om noen veit hvor han er så hadde jeg satt stor pris på om noen hadde sagt ifra. 


Det første møtet med Running Pride

I mellomtiden mens jeg tok mine avgjørelser om Svinten så satt jeg litt på finn.no og hest.no og så over alle annonser på nettet! Så kom jeg over den fire år gamle varmblodshoppa Running Pride. Bildet som kom fram viste en stor og fin hoppe. Jeg fikk mamma til å ringe Ann Cathrine som var hennes eier og vi avtalte at jeg skulle komme å besøke henne. Så vi tok turen nedover til Hønefoss og hilste på Ann Cathrine og snakket litt med henne. Jeg fikk litt informasjon og fikk blant annet vite at Running Pride ble kalt for Guri. Så vi bestemte oss for å ta med oss Guri og Barbie på tur. Det var utrolig rart å ri på en varmblods over 160 cm over bakken forhånd til en liten rund fjording på 150. Men det var en forandring som jeg var villig til å venne meg til. Selve turen gikk helt fint, jeg syntes det var litt skummelt med en hest som var litt mer vilter og raskere men jeg tok sjangsen. Mamma og pappa var usikre på om jeg egentlig paste sammen med Guri men jeg var villig til å prøve, så etter jeg fikk tenkt meg litt om så ringte mamma og sa vi ville ha henne. 
Første gangen vi møttes

16. November. 2008

Pappa hadde avtalt med en som han kjenner som har henger og bil, så de skulle først kjøre Svinten hjem og deretter ta med seg Guri oppover til Snertingdal. Seint på kvelden kom endelig Pappa og Knut Andrè opp igjen. Pappa sendte meg mld om at jeg skulle ta med trillebår og møkkgreip så jeg kunne fjerne bæsjen som hun og Svinten hadde gjort fra seg. Så jeg og Camilla tok beina fatt med trillebår og møkkgreip og gikk opp på verkstedet like ved vegen for å ta imot Guri. Hun hadde ikke sko og det var veldig glatt så vi prøvde så godt vi kunne for at hun ikke skulle dette og skli. Stakkars jenta mi rygget ut og sklei men fikk seg bort tilbake i balalsen og jeg tok med meg guri bort til der hvor snøen hadde lagt seg. Jeg leide henne ned på gården mens mamma tok med salen nedover. Hun gikk pent og pyntelig etter meg mens jeg gikk å klappet henne og snakket litt med henne i mørket nedover gårdsvegen. Ofeigur sto ute på beitet så vi tok han ut og lot de møtes for første gang når vi holdte dem. Møtet gikk helt greit og vi bestemte oss for å leie de inn i stallen, gi dem mat og la de slå seg til ro. Etter mye tårer for at Svinten var borte så leget dette såret litt. 

De første dagene

De første dagene ble brukt til å prøve å ri henne noen ganger over jordet og litt sånne steder til vi fikk på henne sko. Husker det var ganske så skummelt å ri en såpass høy hest og såpass trippete og litt tullete da ting var litt skummelt, jeg husker jeg lurte på hva i all verden jeg hadde tatt på meg nå.. 

Dagene gikk ...

Dagene og månende gikk! Jeg og Guri skapte kontakt og tanken på "hva i all verden har jeg gjort" den ble borte. Vi skapte et bånd som folk sjeldent hadde sett før og alle syntes vi passet utrolig godt sammen. Jeg også følte vi passa sammen og følte at dette var drømme hesten. Vi rei på turer her og der, langt og kort, fort og treigt. Vi var et team som kom oss gjennom alt. Guri kunne være litt av en bitch til tider, og samtidig kunne hun være en utrolig snill hest. Når jeg kom vrinska hu og det samme gjorde hu når jeg gikk. Vi fant på så mye tull sammen og jeg følte meg så trygg på denne hesten. Hun hadde overbevist meg at ting jeg var usikker for slett ikke var farlig i det hele tatt. Hesten fikk meg over bekker og over veger! Vi var til og med ute å rei i det tordenværet hvor det slo ned rett foran oss og enda gikk hun like fint selv om stakkars jenta mi var kliss våt og det sprut regna. Vi var til og med ute i grøfta en gang og enda så gikk det helt bra, jeg ble ikke sur.. Jeg bare lo! Vi rei på tur, vi rei på bane og du kunne brukes til så mye! Det er helt utrolig hvor mye en hest kan bety for deg! 
dream team?

De siste månedene, dagene og dagen!

Tidlig på høsten 2010 hadde Ann Cathrine prata med mamma og tydeligvis lurt på om hun kunne få tilbake Guri... 
Det startet med at jeg kom hjem fra klubben også spør mamma
- Karoline? er du fortsatt like interessert i hest?
- Ja, jeg er jo det.. Åssen det?
- Jo, du skjønner det at jeg fikk melding av Ann Cathrine om hun kanskje kunne fått igjen Guri. Nå har hun mulighet til å ha henne og hun savner henne kjempe masse.. Er det greit for deg?
- Ja.. Det må jo være greit det da hun eier henne.. Når er det snakk om?
- Det visste hu ikke helt enda, det blir i høst en gang.. 

Jeg ble jo utrolig lei meg og jeg gikk rett å la meg og lå å tenkte på hvordan det kom til å bli uten henne.. Jeg snakket meg venna mine og alle syntes det var veldig kjedelig.. 
Jeg tenkte ikke så mye på det lenger og jeg lot bare de siste månedene gå og brukte ekstra mye tid på henne. Helt til det ble bestemt at hun skulle hentes i oktober.. Det var da jeg hadde prøveridd både Prins og Ronja og jeg skulle hente Prins dagen etter Guri reiste...

Dagen var det så plutselig fort. Selvfølgelig så jeg fram til å få egen hest og alt det der, men det var igrunn Guri jeg ville ha.. Får nesten tårer i øya når jeg skriver denne bloggen, for  det er utrolig vondt.. Ann Cathrine, kjæresten og unga kom for å hente Guri 2 oktober 2010. Å se den blå bilen med hestehengeren etter seg kom ned gårdsvegen var utrolig vondt... Skulle det skje så fort? skulle hesten i mitt liv reise fra meg nå? Jeg hadde gjort klart alt utstyret så det var klart, Guri var også pusset og all kosen var kost... 

Ann Cathrine og folka spiste mat hos bestemor også gikk vi ut.. Det skjedde så fort.. Vi tok noen siste bilder, tok på henne dekken og beinbeskyttere og leide henne opp på verkstedet hvor hun skulle opp på hengeren.. Hun var litt usikker i begynnelsen men så gikk hun rett på.. Husker det som om det var igår.. Både jeg, mamma, ann cathrine, elise og camilla begynte å gråte.. Guri ga fra seg et siste spark i hengeren når de kjørte også var hun borte.. Ofeigur ble ståendes å vrinske på samme plassen helt til Prins og Beauty kom dagen etter.. TUSEN TAKK FOR ALT JENTA MI! Jeg kommer å besøker deg en dag, og skulle ønske jeg kunne fått deg igjen.. Da hadde jeg tatt deg mer enn gjerne imot! 

BILDER
i grøfta!

raspe tennene


bursdagen min :)

markkur

ut på tur, aldri sur?


Jeg er sikker på at vi kunne kommet langt om vi bare hadde prøvd! Hvem vet? Kanskje jeg og du ender opp sammen alikevell? posering...


fort??

badingsiste bildet av oss sammen <3
hade snuppa mi! jeg elsker deg! <3

0.0296
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0028
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • ojinta

  18:07 - 22.05.11
  Go jinta si dætta ♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Eiken

  17:20 - 19.05.11
  Så fin blogg om henne ☺ Utrolig pen hest er hun også.. Håper du får møte henne igjen en dag ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Sata

  22:04 - 18.05.11
  Utrolig nydelig hest ☺ Utrolig vondt å miste noen du er glad i..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • StallLunne

  10:35 - 18.05.11
  Fint innlegg! Det er alltid vondt å miste dyr man er glad i... Håper du får møtt henne igjen da, det hadde sikkert vært fint! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Maaren

  21:39 - 17.05.11
  Kjempe fin blogg Karoline! :) SKjønner deg utrolig godt, hun er en herlig hest ... ♥ Du må komme på besøk! Dere var virkelig et drem team! Håper bare jeg og Guri kommer like langt :)♥ Lykke til videre med Prins og Beauty da!!:D

  Klem ♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • HSS

  18:06 - 16.05.11
  det er så utrolig trist å miste de man elsker !! :( Har opplevd dette 2 ganger selv, så vet akkurat hvordan det er, desverre.. Men dere så ut som et flott team og hu var veldig pen ^^ Morsom kallenavn hadde hu også! ^^
  men hu hadde litt merkelig buet rygg? :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0212

 • R-Bellboy95

  Tusen takk for alle hyggelige kommentarene jeg har fått i det siste! :)

 • Mariaoguno

  Tenkte å lage "bli med meg i stallen" video eller i bilder, følg med :D

 • BLevi

  SOMMER

 • FarmenSita

  Rønking av høver i dag! Super nervøs :(

 • StallDotcom

  Ny blogg ute, en bb fra føll til 2 år m godkjent mønstringsløp!

 • sergeant pepper

  Miss Rebel, Daydream Believer, Stuckinamoment, Seventyseven og Timntonic skal ut og vise seg fram på Øvrevoll 17. mai, kom og se! :D

 • cartonnier

  Miss Behaven Birkedommergård er solgt :'(

 • GKR

  Masteroppgave levert! :-O Kanskje man så smått kan begynne å se etter ny hest...?

 • Stormgutten

  I morgen reiser vi med Rognfaks til Bjerke, håper det går like bra som de 3 siste startene som har vært 1 plass til Rognfaks, ønsk oss lykke til! :D

 • domino

  I dag har jeg og Gonzo ett års jubilum! <3

 • annamyklin

  hadebra alle sammen :-)

 • bollemalin

  Gratulerer med dagen, Arnie <3

 • Trav-jenta

  Følg oss på facebook gjennom hverdagen som lærling( Stall Engebråthen) :D

 • andreaemilie

  frøya og linnstjernen ut på Jarlsberg travbane ! Gleder meg til og se, ettersom at treningen går super bra og hestene er i god form!

 • ABY

  Er på skoletur i noen dager, stille ifra min side da :)

 • Carolinee

  Elano er hjemme igjen fra beite, og vi er igang med treningen igjen!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • Sanne&Goddess

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • miahest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaR

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0562

0.0609

7.8165
i 0.0642
a 0.2121