Close

Logo

Det er 1053 brukere på siden. 20 brukere er logget inn. Onsdag 25.11.2015 kl 13:14

Dyretolk på Røder'n!

Har nå hatt en spennende  dyretolk samtale med Røder'n, om noen vil lese så ta en titt!


Røderson

Hest, vallak, 9 år

Eier; Kamilla Granberg

 

Monica Frydenlund, 02.12 2010

 

(følelsen av ingenting. Følelsen av stopp i kommunikasjon. Følelsen av å vente. Avventende. Følelsen av å søke både innover og utover. Følelsen av å ikke ha noe stemme å snakke med, og det føles skremmende.)

Jeg kan gi deg bilder, følelser og videoer. Men jeg har ikke så mange ord. Jeg kommuniserer helst med følelsene mine. (følelsen av å kunne være litt sky. Følelsen av å kunne stole på noen svært få, men andre snur man ryggen til og går, fordi man føler seg utrygg. Ikke fordi man vil overse, være overlegen.) Overlegenhet er en fæl ting. Men jeg kan ofte bli oppfattet slik. Og jeg som bare er sky! De forstår ikke meg. Det gjør vondt.

 

- Hva synes du om meg?

Du, min lille engel er her i hjertet mitt. Det banker for deg. (følelsen av å være i ett hjerte, det er varmt rundt meg, hører regelmessige slag, og jeg føler meg veldig elsket.)

Tnåå, se så søt han er ^^

Man må skjerpe alle sansene sine rundt meg. Jeg liker å bruke alt som er her. Jeg liker å utnytte hver eneste resurs. Også når det gjelder mat.


- Hvordan trives du?  

(Han viser meg en boks, ser halm, men også følelsen av flis/spon. Det er gode følelser i forbindelse med boksen.) Jeg føler meg trygg der.

Dette er helt klart sant. Han elsker boksen sin, ettersom han var vant med løsdrift ute. 

(ser stort uteområde. Følelsen av å elske  å være ute. Helst om sommeren, men også om vinteren. Følelsen av å like å være ute om natten på sommeren. Kjenner den svale natten, nyter den.)

 

Jeg er kanskje en hest av få ord. Men hva jeg virkelig sier vil da få en enda bedre virkning enn om jeg skravlet i vei.

Tro meg, jeg trives. Jeg har det utmerket!

 

-Har du vondt noen steder?

 (jeg ser hele kroppen hans. Over krysset er det rødt, og også litt over nakken og nedover halsen. Kjenner at han er stiv der. Han er også rød nedover det ene frambenet. Føles som om det har vært en skadd der tidligere. Kjenner ikke noe spesielt til det nå, men han vil at du skal vite om den. Føles som en senestrekk, men ikke sikker. Han vil også at du skal vite at han har hatt sår i munnvikene, så han kan være litt følsom der. Følelsen av at han kan bli veldig «tørr» der, han viser meg at han liker å bli smurt. Kjenner han kan føles litt «hakkete» i galoppen av og til. Det skyldes stivheter i kroppen)  Dette stemmer ikke.

- Hva synes du om treningen?

(får bilde av deg og han galopperende i en volte, du har pisk. Han bøyer seg greit. Jeg ser dere ovenifra. Dere går over i trav og ut på firkantsporet. Ser du har ridehansker. De er svarte. Det er varmt, du har t shorte på. )

Jeg liker å trene. Jeg liker å holde meg i form. Jeg liker å føle at jeg kan klare hva som helst. Jeg liker å føle meg utholdende. Men trenger nok enda litt mer muskler. Liker å hoppe i terrenget. Jeg liker skogen veldig godt.

(ser han hopper hinder på bane, hvite og grønne bommer. Han liker de best. Liker de røde og hvite også. Gule og svarte er litt mer skremmende. Vann er pyton. Men han kan hoppe det.) Dressur er viktig. Det er grunnleggeren til alt. Glem aldri det. Gallopere på volte er noe jeg aldri har gjort, ettersom han er traver så klarer han ikke å bære seg i gallopp å hvertfall ikke på volte. Dette stemmer heller ikke. Han hater dressur, å det syns lang vei :p

 

- Ønsker du noe annerledes?

(først bilde av en palme på ei sandstrand. Følelsen av å ønske seg mer varme om vinteren. Følelsen av å like sommeren best. Får bilde av ett blått dekken. Følelsen av å fryse. Han liker ikke å fryse. Kjens ut som om han kan være en frøsen hest, rett og slett.)

 

Jeg liker det når du pakker meg inn på kalde dager. Jeg hater å fryse. Blir så stiv i kroppen av det, føler da at ingenting fungerer som det skal. Ellers er jeg fornøyd. (får bilde av en vanndunk. Føler meg veldig tørst, men vannet er fryst.) Pokkers vinter! Dette stemmer. Han er en liten frysepinne og han står med et blått dekken ute :p Vannet har også fryst både i stallen og på beitet, så må bære vann fra internatet..

 

(hører sykkel mot grus. Føler glede og forventning.) Det er deg:) Du er min som jeg er din. Jeg elsker å være i sammen med deg. Du varmer mitt hjerte så jeg ikke fryser så om vinteren:)

Sykkel= moped? Da stemmer det :)


Etter denne samtalen så var det en del som vi ikke fikk helt til å passe.. Men etter å ha sendt noen e-poster kom vi fram til hva han mente..

Han følte at det var noe som plaget meg, noen konflikter jeg hadde hatt som han gjerne ville lagt til noen ord i konflikten. De siste mnd har det hvert mye konflikter for meg ang Røder'n.. Bla annet dette med dekken bruk, at jeg ikke kan finne på å ta på dekken på kaldblods for det er dyremisshandling.. Om noen vil lese blogg om denne konflikten så er det link under.
http://hest.no/blogg/blogg.html?bid=35035&blid=678851

Jeg fortalte dyretolken kun at jeg hadde hatt noen konflikter med noen bekjente, og her er svaret jeg fikk.

Det er nok det han vil frem til! For han får jo ikke delta i diskusjonen, for han har jo ingen stemme... Så han føler seg utestengt i fra den, føler at han gjerne vil slenge på ett ord eller to, men han klarer ikke å nå frem uten stemme!
Føles som om han ofte ville hatt en stemme for å støtte deg. Føler jeg får sånn harm følelse, at alt i meg protesterer mot noe, vil gjerne si det, men klarer ikke (fordi jeg er uten stemme) og så blir det til ingenting. Følelsen av å gå å bære på dette litt. Egentlig følelsen av å ønske å sparke noen bak! Men ikke gjøre det.
Får også følelsen av at andre synes du burde gjøre ting annerledes med ham på noe vis. At de prøver å belære deg om hvordan han skal behandles, at han ville hatt det bedre om du gjør sånn og sånn. Følelsen av at det har med utegang og dekken å gjøre, men der er jeg ikke sikker. Føler veldig harmen hans, og at han stiller seg bak deg, hva du sier. Følelsen av at de ikke forstår ham, som beskrevet i førsten av samtalen.
Utrolig! Dette stemmer nøyaktig! Deilig å høre at han er enig og på min side i denne saken, for har diskutert dette opp til flere ganger! 
Har bare noen ting å tilføye.. Utrolig hvor mye man får ut av en dyretolk samtale, og utrolig at de får det til! Anbefaler på det sterkeste dette til alle med hest/ andre dyr.
Har du hatt dyretolk på dine dyr/hest?
Tror du på dyretolk?
-Takk for oss!

0.0204
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0041
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Filmblogg

  18:29 - 04.12.10
  Utrolig spennende det der med dyretolk... Skjønner egentlig ikke at det er mulig, men utrolig fascinerende er det :-D Spennende samtale ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0029
 • JulieOlsen

  09:10 - 03.12.10
  Jeg hadde dyretolk på min avdøde hest.
  Der hvor jeg brukte Monica, og absolutt alt stemte.
  Så jeg kan vel si at jeg tror på det ☺
  Les gjerne samtalen her ;
  http://hest.no/blogg/blogg.html?bid=12908&blid=462622
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Sukkerspinn

  20:34 - 02.12.10
  åå! søte rødern :) jeg hater vintern jeg å! så da har jeg og rødern noe til felles ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0052
 • presticemeg

  20:20 - 02.12.10
  Jeg har ikke hatt dyretolk på min fôrhest men hadde vært utrolig kult ;) Hesten din beskrev deg med utrolig flotte og nydelige ord. Fikk nesten tårer i øynene. Nå fikk du jo heldigvis vite ting du kansje ikke viste da :) ,, At han var stiv å sånt. Men masse lykke til videre da ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0041
 • Vrinske

  20:16 - 02.12.10
  Høres ut som en fin samtale! Monica Frydenlund er en veldig dyktig dyretolk :) Har hatt lyst til å prøve å henne leeenge :P
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
0.0238

 • IngridogMitra

  Tuuusen takk for hele 10 000 besøkende!!! (snart 11 000) Veldig takknemlig! <3

 • christiina

  To blogger på to dager... u say whaaat! #følesegstolt

 • NanineHS

  Sov godt min kjære, beste Valle!

 • Sukkerspinn

  Oppdatering om Zalo kommer, lever han sine siste dager nå?

 • VictoriaTh

  Ny header :-) Ellers går det bedre med Pil, såret gror og formen er bra!

 • Villjo97

  Kaldblodspower

 • IdaC

  I dag har jeg vært på Holtan Gård i Holmestrand å prøveridd ei herlig hoppe med navnet Dokka. Om ting går smurt blir hun min nye fôrhest!

 • Sprangrytter

  http://blog.horseware.com/ - STEM PÅ MEG (THERESE MOSER) OG HJELP MEG Å VINNE EN SPONSORAVTALE FRA HORSEWARE! :D

 • annamyklin

  hadebra alle sammen :-)

 • WanPharao

  Grisen skal gå prøveløp i dag! Wooho :)

 • Linda2111

  Gjør et forsøk på å ta opp bloggingen igjen ;) Ta en titt på min siste blogg!

 • Michelle

  Det er så kjedelig når en har så mange planer, også blir det absolutt ikke slik en vil. Bloggingen ble det også en stopper på da humøret og håpen sank

 • Ronja94

  Da skal jeg prøve å begynne å blogge igjen nå som jeg har begynt som praktikant på Haväng i Sverige!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • silvergirl

  Bli med og bestemme hva vi skal gjøre på Kingsland Oslo Horse Show i år! Skriv i gjesteboka, eller se blogg under.

 • Marte92

  1 skritt frem og 5 tilbake!

 • Puffsene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • horsepower

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • eirinvu

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Madeleiine92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Zhakir

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Natti97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lulle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Elisa-Beth

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • elisabethkn

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • veslefrikk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hestjente92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarianneM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idadenis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ChristinaZ

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CHK94

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tombjenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -PlutoSanta-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Regfuzz

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tislevold

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • xKarolinex

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • madame-run

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • pjokkengutten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hestejanta12

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mathis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Henriette1996

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • --NoraogRikke--

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eiiriin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SweetLinn

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • garvik

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Siirii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • trine123

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Jennsvarta89

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hannamilan

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarteEvensen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lincs

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Heme92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hilland

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ponygirl

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maisen94

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • shalivester

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EliseTuppa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hesta-jento

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • teamgjeterud1

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Emma-Bea

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SaimonAfSten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TravEkvipasjen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KarKis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Krone-Is

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Living

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lakris

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tajet-lene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Heddaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KatrineS

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KeilirogPia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hildes

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lille-makk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • bjarte123

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • K-N-H-97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HenryogMitra

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • vildeogbella

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • eliinmariie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SussaTh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ponnikusk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tinahf

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Team-Turtle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mentos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.1039

0.0235

5.8089
i 0.0584
a 0.1505