Close

Logo

Det er 584 brukere på siden. 8 brukere er logget inn. Tordag 26.11.2015 kl 07:56

Krysslammelse, forfangenhet, og nå byller!

Jeg satt på bussen på vei til Fredrikstad en lørdag morgen da jeg fikk en telefon om at Lavilla skalv og holdt på å knekke sammen om hun støtte seg på det ene bakbeinet.

 

Musikken i høretelefonene ble brått skrudd av da den kjente ringetonen på mobilen min begynte å spille.  Det var Pia som ringte.  Hun sa at Lavilla stod og skalv og hvilte på det ene benet.  Prøvde hun å støtte seg på det ene benet holdt hun på å knekke sammen. Jeg var ikke sen med å ringe pappa, som måtte ringe dyrlegen. Han ringte Mr. Dyregod, og han sa at den ganske så sikkert var krysslammelse. Det eneste som hjalp var hvile og smertestillende.  Lavilla ble bedre, men likevel ikke bra. Vi ringte til dyrlegen igjen for å få henne til å se på Lavilla. Hun kom på onsdag. Jeg var jo ikke hjemme, så jeg får bare gjenfortelle det pappa har fortalt. Så hun mente Lavilla var forfangen!! No kraftfôr, og stå på boks i to uker, om ikke mer. Det eneste jeg reagerte med var tårer. Hesten min var FORFANGEN!! Hun tok blodprøver og disse skulle vi få svar på på torsdag. Hovslageren som er ekspert på forfangenhet ble tilkalt og guess what! Hun mente at Lavilla ikke var forfangen. Hun fant byller i høvene hennes, og når hun åpnet dem, rant det masse betennelse ut. Hun fant det bare i den ene hoven, og den andre hoven var hun sikker på at det var noe inni, bare at det satt litt lenger inn. Hun fikk plastret på seg noen bandasjer, og satt inn i boks for natten.

Fredagen kom jeg hjem igjen, og det første jeg gjorde var å gå ut til bebien min. Hun så faktisk overraskende pigg ut. Jeg satte i gang med møkkinga og ga henne litt mer høy, ga henne en natta suss og skrudde av lyset.

Lørdagen stod for tur, og det var klart for ”bandasjeskifting” Jeg vil ikke akkurat kalle det bandasje, da det var sølvteip som stod på høvene til Lavilla. Først satte vi høvene hennes oppi grønnsåpevann i ca en halvtimes tid. (takk og lov for at jeg har vendt henne til vann, sier nå bare jeg) Givende var det å sitte der *kremt* Jaja! Så var det tid for å sette på ”bandasjer” da...  Jeg måtte stå og holde benet til Lavilla mens mamma og pappa drev og lekte litt doktorer. Jeg holdt seriøst på å knekke sammen, siden det var så tungt og lenge måtte jeg stå der. Men hva gjør man vel ikke for sin kjære? Etter dette skulle jeg og pappa ta en liten Leietur ut med Lavilla for å se om hun haltet. Jeg er jo ikke akkurat noen dyrlege, men syntes hun kanskje haltet litt på det høyre bakbenet. Dette var da i hvert fall minimalt, men jeg kan jo ikke vite det helt sikkert.

I morgen kommer både dyrlege og hovslager for å se på henne. Så jeg krysser alle fingre!

Håper virkelig at du blir bra igjen Lavilla, jeg har ikke råd til å miste deg! Du betyr ALT for meg!! <3 <3 <3


Nå som det begynte å gå bra med oss også! Men du får ikke lov til å ha vondt i bena dine, vennen <3


0.0263
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0025
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

  • Medusa

    21:46 - 10.10.10
    Det er tungt å holde oppe et bein når man legger hov-bandasje ja.. Vet alt om det der.. Men det er mye hyggeligere med byller i hoven enn krysslammelse eller forfangenhet. Da er det straks mye hyggeligere prognoser :)
    Du må logge inn for å like denne kommentaren!
    0.0024
0.0059

0.0286

0.0366

14.7190
i 0.0447
a 0.2033