Close

Logo

Det er 821 brukere på siden. 19 brukere er logget inn. Fredag 27.11.2015 kl 14:40

Til minne om Toya <3

En liten minneblogg om Toya- Hesten som satte dype spor.

Jeg husker så godt da vi var og prøvde deg. Du var utrolig stor, sett med mine øyne. Jeg var jo egentlig bare vant med en feit fjording, så kom store, spinkle deg. Charlotte red deg først. Du var så utrolig flink! Men når du skulle fatte galopp, bukket du. Eieren din sa det bare var på grunn av at du hadde stått så mye og at du bare hadde litt ekstra energi. Og det var nok sant det, for du var jo som et lam ellers.


Så var det min tur da... Jeg ble leiet. Jeg turte ikke annet etter at du hadde bukket med Charlotte. Jeg skrittet og travet, også leide eieren deg tilbake til stallen. Jeg bare stod og så på deg, du var så vakker!


Det som egentlig var, var at du var så gammel. Du var 17 år og hadde 2 i bøyeprøve. Vi rådførte oss med dyrlege og han sa at til det vi skulle bruke deg til, så var det ikke noe farlig.

Endelig kom beslutningen, og jeg skulle få deg! Jeg var så glad! Det skulle være oss resten av livet! Jeg gjorde istand boks til deg og den 28 mars 2009 hentet vi deg. Du var ikke den letteste å få på hengeren, men etter litt tau bak rumpa gikk du nå inn på hengeren. Jeg husker så godt at vi stoppet på en benisnstasjon og jeg gikk inn til deg. Jeg følte meg så stolt! Min egen hest!

Når vi kom hjem tok du det med knakende ro. Ikke noe vrinsking, ikke noe løping. Du bare stod der så rolig. Det så ut som om du nøt å være alene på et stoort beite. Jeg tok mange bilder av deg, men jeg finner dem ikke... Noe som er veldig dumt.. Men jeg har jo noen da :)

 


Så kom dagen da vi skulle ri deg for første gang hjemme. Jeg og Charlotte byttet på å ri litt på tur. Du var veldig gira, men det gikk utrolig bra. Charlotte trava og galopperte med deg, mens jeg bare holdt meg til trav, enda.


Jeg husker så utrolig godt da jeg og Marlene skulle ri deg på jordet. Marlene red deg først og dere trava og galopperte. Så var det min tur. Jeg trava, og for første gang galopperte jeg med deg. Det var utroolig herlig. Jeg bare galopperte rundt og rundt med deg helt til vi kom til en langside på jordet. Du ble nok litt for ivrig og så ditt snitt til å løpe ut. Jeg datt av og det var da jeg fant ut at jeg skulle begynne på ridekurs med deg.

Jeg fikk så utrolig masse skryt om deg! Jeg hadde virkelig gjort et cup! Du kunne gå på tøylen, du kunne galoppere, du kunne hoppe, du kunne alt ! Og det beste var, at du var min!


Men jeg merket tidelig at det var noe galt med deg. Jeg fikk ikke på deg salen. Du ble helt vill. Vi hørte med den tideligere eierne hva som var galt, og da fikk vi vite at du hadde en sal som ikke passet før, men at det kom til å ordne seg etterhvert. Men jeg fikk ikke børste deg heller. Du beit, og jeg merket at ikke alt var som det skulle. Hovslageren fikk heller ikke av deg skoen, du bare sparket. Så du gikk der med en sko på bakbeinet og resten var av. Det var så utrolig vondt å se deg sånn! Jeg gråt hver natt.

Skulle ønske det fortsatt var sånn som dette


Vi fikk vetrinæren til å se på deg. Det var ikke gode nyheter. Du var halt. Du var halt på venstre bakbein om jeg husker riktig. Vi prøvde en annen dyrlege og hun hadde heller ikke gode nyheter. Hun kunne ikke si hva det var, så vi ble sendt til Bjerke.

På Bjerke måtte vi vente i evigheter før det kom en dyrlege. Til slutt kom det en, og hun prøvde å få av deg den ene skoen, men du ville ikke! Du hadde så vondt! Du sparket! De måtte legge deg i narkose for å få av deg skoen, for så å gjøre masse utredelser med deg.

Vi måtte dra hjem, for det ble sent. Og det ville jo ta hele dagen å fjerne en sko. Jeg sa hade til deg, og lite viste jeg om at dette ville være det siste jeg så til deg.


Jeg gledet meg til neste dag, for da skulle jeg hete deg, men vi fikk telefon fra Bjerke om at de ikke var ferdige med deg enda.

Neste dag dro jeg og Marlene til sandvika. Vi skulle shoppe litt også skulle vi møte pappa der for vi skulle jo hente deg. Pappa kom uten hestehenger. Jeg ble så skuffet. De var ikke ferdige med deg enda.

Dagene gikk og ingenting skjedde. Vi satt og spiste middag da det ringte en telefon fra Bjerke. Pappa tok den og jeg syntes han stod i den i en evighet. Jeg fikk endelig litt håp, men innerst inne visste jeg at det ikke var gode nyheter. Mamma sa jeg måtte være forbredt på det værste, og det var jeg. Endelig var pappa ferdig i telefonen, men de var enda ikke ferdige med deg.


Dagene gikk og jeg skjønte hva som skjedde. Du var i himmelen nå, jeg ville aldri få se deg igjen. Du gresset på de evige grønne engene.

En dag jeg og mamma hadde vært på væleren og badet viste jeg henne en vei jeg pleide å galoppere oppover. Hun spurte meg om jeg hadde skjønt det, og det hadde jeg jo, men ekstra hardt var det å høre det. Jeg gråt hele den kvelden. Jeg gikk ut i boksen din og syntes jeg hørte deg trampe. Jeg gikk inn, men det var ingen der, ingen Toya, det var tomt, du var borte!

Jeg kjente deg bare i to måneder, men jeg ble utrolig glad i deg! Jeg savner de gangene du kom kneggende mot meg når jeg kom med mat. Jeg tenker på med hver dag!

Hvil i fred, Toya <3


0.0284
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0050
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • KeilirogPia

  22:45 - 10.08.10
  R.I.P. toya :'( utrolig rørende historie! Syns jeg aldri fikk møtt henne :(
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0095
 • Robbie

  12:47 - 10.08.10
  R.I.P Toya Hvil i fred
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0135
 • Tuvaogponni

  00:21 - 10.08.10
  trist ! :'( Forferdelig, R.I.P. Toya ..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0057
 • sofieirk

  00:17 - 10.08.10
  så utrolig trist! ;( fikk frysninger npr jeg leste!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0045
 • VictoriaMP

  00:16 - 10.08.10
  Så trist:-( hvil i fred♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0069
 • Theeea

  00:15 - 10.08.10
  trist , altså : (
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0083
0.0553

0.0289

0.0535

7.0187
i 0.1054
a 0.2521