Close

Logo

Det er 1260 brukere på siden. 46 brukere er logget inn. Onsdag 25.11.2015 kl 19:14

QB - ekstremkulde?

Hva tenker dere om det, og hvilke tiltak igangsetter dere?

Kuldetiltak?

Det er meldt -20 til -30 resten av denne uka. Det advares mot ekstremkulde, og folk bes om å fyre godt, kle seg godt og kjøre med sovepose/bobleplast i bilen (...) Hva med hestene? Gjør dere noe spesielt nå som gradene kryper nedover? Vann som fryser? Ekstra mat? Hestene inne? Flere dekken?

 

Er interessert i å vite hva dere gjør, og hvorfor. Her holder det ikke med begrunnelser som "fordi hesten min fryser". Vær litt saklig! Vil gjerne høre om hva de forskjellige måtene å holde hest på gjør; utegang, "innegang", stall på natt osv. 


Her er det kaldt...

..og det snakkes om å holde hestene inne. Jeg har innmari store kvaler når det gjelder dette, fordi jeg mener hester skal være ute så mye som mulig, av fysiske og psykiske grunner. Med sine problemer i kroppen bør Aki bevege seg så mye som mulig. Dessuten har han stått inne nok i løpet av sitt liv desverre. (Som så mange andre.)

Samtidig vil jeg ikke utsette hesten min for noe som er ugreit for han. Han kommer heller ikke til å bli stående ute alene hvis alle andre vil ha hestene sine inne. 

Just for the records; Aki er en ikke-barbert  Dansk varmblods-herremann på 12 år med diverse problemer i kroppen (blir behandlet hos kiropraktor). Han står vanligvis ute 10-14 timer om dagen, sammen med en kompis i en relativt stor luftegård. Han får H3- grovfór (ca. 15-20 kg fordelt på tre måltider) om morgen ved utslipp og midt på dagen (og ved inntak) og får jevnlig tilført lunket vann. Han går med boblestalldekken inne, og dette samt et boblevinterdekken med hals (fast foran, så det ikke blåser kulde inn) ute. Han er alltid passe varm under dekkenet når jeg tar han inn på kvelden. 

Det er relativt kaldt i stallen også (veldig greit, så blir det ikke så store temperaturforskjeller), og det er snakk om at vannet kanskje fryser om vi ikke har hestene inne til å holde varmen.

 


Uansett hva som blir utfallet skal jeg ikke sperre hesten inne på boksen hele dagen. Det har jeg ikke samvittighet til. Da får jeg heller dra opp morgen før jobb å gå tur, sette inn på boks, dra på jobb, reise opp igjen, slippe ut, gå tur, sette inn for kvelden.

 

Så, hva gjør dere?

Ps. Ikke dekken/utegang-debatt! Denne gangen..

 


0.0190
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0049
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • ElisabethE

  22:25 - 15.01.10
  I denne kulden gjør vi fint lite forandringer! Forandringene vi gjør er IKKE for at hestene fryser, men for at vannet fryser.. dvs at de har stått inne noen netter, kun for å prøve å holde liv i vassrørene.. Ellers har de gått ute døgnet rundt som normalt. De har utegangsstall som er full av god halm å ligge på, og de får lunkent vann. Forskjellen er vel at de får mer høy. Foring er utrolig viktig når det er kaldt! Grovfor! Ang dekken, så er det større sjangse for at de fryser hvis de har feil dekken, enn ikke dekken i det hele tatt. Pelsen er tross alt det varmeste dekkenet, og når et dårlig dekken 'moser' ned pelsen, blir hestene kalde..... Det er vel eierene som fryser.....? ;p
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0042
 • AnnaMaria

  21:10 - 15.01.10
  Det jeg gjør med Ubbe er å sette på han to dekken som er ganske tykke ! Det ene står han med inne, mens de kaster på det andre når hans skal ut sånn at han ikke først er varm og go også kald som bare det .. ! Vi har også dette problemet i stallen vår, at vannet fryser og at hestene må stå inne, men dette synes jeg at er helt greit fordi hestene på stallen vår kommer ut noen timer UANSETT VÆR OG KULDE ! Jeg kan heller ikke la hesten min stå inne en hel dag, da klikker det mentalt for han og han er bare sur og gretten.. Jeg tar med lunkent vann til han, nesten 20 - 30 liter til sammen og han sluker det som ingenting.. ! Advarer mot å gi hesten iskaldt vann rett etter mat ol, kolikk kommer da gjerne etter bare noen timer.. ! ! ! ! Ubbe får lunkent vann flere ganger om dagen for han drikker rett og slett ikke kaldt vann nå som det er sååå mange minus ute. ! Men jeg kommer til å trå til med flere dekken om det skulle gå opp mot så mye som - 30 blå, greit at jeg har kaldblods, men vi sliter med helsa og trenger ikke mer enn det er nå.. !
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0047
 • BellaAmanda

  18:16 - 10.01.10
  Ponnien min står ute på dagen og inne om natten som vanlig, men blir tatt inn lit tidligere enn hun pleier. Jeg passer på å få i henne masse vann, gjerne litt varmt. Hun har masse bamsepels og står derfor uten dekken for å ikek forstyrre pelsen. Rir ikke hardt, men tar rolige skritteturer hver dag for å holde henne i bevegelse så hun ikke kommer ut av trening .
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0038
 • Daeisy-Rannveig

  14:06 - 09.01.10
  På Kirk står de ute halve dagen nå, hoppene noen timer og så vallakkene noen timer. Ellers fryser jo vannet..:p Hoppene er glade for å komme ut og glade for å komme inn, vallakkene derimot syns det blir litt lite utetid;) Alle mann har stort sett fri tilgang, men selvsagt ikke noe vann når de står ute. Nå som det bare er noen timer av gangen så går det greit, men da det var "varmere" og de stod ute litt flere timer kasta de fleste seg over drikkekaret da de kom inn.. Jeg ønsker meg også oppvarma drikkekar til å ha ute..! Er jo ikke noe gøy at de kommer inn fra 15-20 minus og sluker noen liter iskaldt vann.. Ellers går alle de "store" med dekken (+ Maya og Lip) virker som de som går uten klarer seg fint..! Ingen som har spesielt tjukke dekken, og bare Tezz som har hals. Vurderte å kjøpe hals til Daeisy, men virker som hun syns det er varmt nok med 300g vinterdekken. Cirius og Daeisy har fått på stalldekken inne også, må jo holde de stive musklene gode og varme..! Hun står også med back on track på bakbeina om natta nå, nesten hver natt. (kommer litt an på hvem som fòrer kvelds..) det ser ut som at hun liker det :) Blir ikke så mye trening på hestene da, ridetimene har vært på max 20 min, eller avlyst (er jo ikke så mange som kommer på timer i kulda heller..) Jeg og Daeisy hadde en kjempefin økt i hallen på torsdag, 30 min skrittarbeide barbak med fleecedekken :) Deilig og varmt, og jeg kjente mye bedre hvordan bakparten hennes jobbet. Merka stor forskjell på hvordan hun tråkka under seg da vi gikk inn igjen, skulle ønske jeg hadde mulighet til å trene henne hver dag...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0037
 • timi

  09:42 - 08.01.10
  Mine hester står ute med dobble dekken. De har også ganske kald stall. Jeg gir de fri tilgang på grovfor nå som det er så kaldt.. Jeg har jo en gammel ponni (hun er 25) og er litt bekymret for henne, men hun har pels som en lløve og går med dobbelt dekken så det ser greit ut foreløbig. Min unge lovende spretter rundt med is i barten og jeg har ikke samvittighet til å ha han inne hele dagen. Han må ut å bevege på seg. Jeg har dessverre ikke innlagt vann i min fancy stall, og bærer bøtter med varmt vann til de hele dagen lang. Og henter ved i samme slengen så jeg har å holde på med jeg☺)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0061
 • tajet-lene

  17:27 - 07.01.10
  Min erfaring (har utegangsflokk på 20-30 hester, tilgang på lehus. -hatt utegjengere i 10 år nå) er at hestene ikke nødvendigvis syns det er så kaldt selv om det kryper under tjue grader. kun et fåtall av hestene mine viser at de bør ha på dekken nå -mens tidligere i høst/vinter med regn, vind, søle og sludd hadde jeg dekken på flere i perioder. Lehusene brukes også mer da enn nå under sprengkulda. I kveld må vi ta inn noen hester fordi vannet er fryst i stallen og må tines...velger da å ta inn de jeg syns så kaldest ut idag -eller som tåler best å stå inne en stund uten å bli utålmodige... Har 3 føll som ble født i sommer som også skal inn i natt, men de har klart seg utrolig bra ute (følger ekstra med på dem!!) Det viktige nå i kulda er at hestene har nok å spise på . jeg syns det er en selvfølge med fri tilgang -og bruker høy i rundball slik at de ikke tæler. Har også godt med halm i le-skur + ute.
  Det største problemet opplever jeg er vannet. det fryser jo så fort. I naturlig tilstand drikker hester 1-2 g pr dag, så dette er jo ikke noe kjempekrise, men ikke alle er like flinke til å komme opp når vi fyller (vi fyller 2- 4g pr dag) og noen drikker nok for lite.
  Ellers er min erfaring at hester som blir tatt ut og inn (og spesielt om de står på varm stall) fryser ute nå, mens utegangerne med sin pels og fettlag ikke fryser.
  Og de fleste raser takler kulda bare de er vant med den. Vi har feks knabstrupere, appaloosa og araber som går like bra på utegang som shetland og island bare forholdene legges til rette.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0036
 • JulieGj

  15:30 - 07.01.10
  Ponni står ute døgnet rundt,med ull innerst,og to vinterdekken. Men han har satt mye mindre vinterpels iår, siden dekkenet kom på tidligere en fjoråret.. Men hestene på utegang ser veldig fornøyde ut,de står sammen for å holde varmen,og har fri tilgang på rundball. Eneste gangene jeg har sett de ønsker seg inn er når det blåser og regner samtidig,men det gjør det heldigvis ikke nå! Så lenge de ikke blir våte går nok denne kulda bra, innrømmer at jeg hadde ønsket meg inneplass nå,men sånn er nå det! Og jeg tror jeg fryser mer en Satelitt! :) De tåler nok dette,disse danskene våre,men man kan jo ta sine forhåndsregler!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0031
 • IdaogEldur

  00:11 - 07.01.10
  Må først få le litt av kommentaren til Andrea:DD Villimey er kul! :D Aria står ute 24/7 sammen med de andre. De ligger innat hverandre når de sover og de sover oftest om morgenen;) De står ellers å spiser rundball, desverre er den frosset, men lite man får gjort med det. Er jo selvsakt redd for kolikk, men tror det skal gå bra.... Det er ca -30 der nå (-28 i Hønefoss) og det er kaldt, selv for en islandshest. det blir ikke så kaldt på island (til sammenligning) i og med det ligger ute i havet, litt annet klima. Østlandet i januar er noe for seg selv... De har nok ikke vann midt på natten, men det blir fyllt nytt hver morgen såvidt jeg vet og hakket opp gjennom dagen. men hesta er smarte og hakker nok opp selv om de vil ha(det gjorde Eldur ihvertfall) Jeg gir henne nok litt ekstra tørthøy og ekstra kraftfor til fredag når jeg skal til henne igjen. Alle monner drar... Det er meldt -40 over østlandet snart sier dem, vi får tro det ikke er sant. Hun trenes selvsakt ikke nå, både pga kulden og pga vinterfriperioden hun har ihvertfall noen dager til;) :))
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0103
 • Sirilsblogg

  21:17 - 06.01.10
  Game-Boy står ute med to tjukke vinterdekken, han :) Og jeg tror han greier seg fint! Stallen er ikke så varm, men selvsagt litt bedre enn ute! Liker at de er ute - har inntrykk av at de er flinke til å bevege seg hvis de synes det blir litt kaldt... Men går jo ann å slippe ut hestene noe seinere enn vanlig, og ta de inn tidligere. Forer også oftere og mer nå som det er så kaldt! ( Ikke voldsomt mye mer, selvsagt). Jeg veit ærlig talt ikke hva som er best, diskuterer det stadig vekk med meg selv ;) Nå er det -30 her, gleder meg til det er 50 grader varmere :) Håper både du og store tvilling klarer dere greit i kulda.... :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0078
 • margretw

  20:09 - 06.01.10
  Får vel si mitt jeg også:) Våre står ute som vanlig fra 7 om morgenen til 7 på kvelden, kan hende jeg tar han inn en time tidligere. Det blir fylt på med lunkent vann hver dag. De får rikelig med høy 3 ganger daglig, en anelse mere nå enn vanlig. Stallen er temperert, ca 10-12 grader, her står de naken om natta. Lino har som sagt pelsen i behold og går med et ca 300g-utedekken uten hals, og han er varm under teppet når jeg tar han inn. Det har vært rundt -26 i det siste. Tror hestene tåler mye mer enn vi tror, de er så tilpasningsdyktige. Det er først ved mye nedbør kombinert med vind at det kan bli ubehagelig. Trening denne uka består av leieturer eller rideturer i skritt, ca 30-45 min. bare for å holde litt igang. Han er blid og sprek og ser ut til å nyte de små turene:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0076
 • *Marii*

  15:14 - 06.01.10
  magi har bare et høyhalsa tjukt vinterdekken, og viss det er over 25 så står de inne, for goliat er det for kaldt for da. så da står de heller sammen inne:) magi liker seg ute selv om det er kaldt han. men han liker ikke og være aleine:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0034
 • KarolineBH

  10:23 - 06.01.10
  Min islending står uten dekken så lenge det ikke er nedbør, selv i -26 som det er her hos meg idag. Han står i flokk minumun 12 timer om dagen og har fri tilgang på grovfor. Vannet er et problem da det selvfølgelig fryser, men han får vann ca 2 ganger om dagen, og inne i stallen om natten. Står inne om natten, men det er kald stall. Trener han veldig minimalt, men da jeg syns det er veldig kaldt og jeg har en hest som liker fri og late dager, går det bra. Skritter en halvtime hver dag ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Sprangissis

  08:06 - 06.01.10
  Villimey står inne om natten, og ute et par timer hver dag med ulldekken nå. Stallen ligger jo ved vannet, så blåser ganske så kaldt innover gården. Hun står jo og spiser hele tiden uansett, så om hun spiser inne eller ute tror jeg hun driter litt i akuratt nå. Hun virker hvertfall glad når hun kommer inn om kvelden, så vil nok fortsette med det så lenge det er så ekstremt kaldt. Skritter hun også barbak 10 - 25 min når jeg setter inn og tar ut, så får hun bevegd litt på seg. (på beitet har hun jo omtrent frosset fast til rundballen, så blir lite beveglese.. Håper denne kulden snart gir seg!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • fullblods

  23:25 - 05.01.10
  Vi har en slik dingseboms ute som holder vannet lunkent nå på denne kalde årstiden,så da har vi hvertfall løst det problemet. Min lille hest som er en frysepinne og i tillegg barbert står med to rimelige tjukke dekken med hals for å holde varmen. Jeg vil heller ikke ha hesten min inne hele dagen,så de står nok ute på dagen men kommer tidligere inn enn vanlig på kvelden. Å stå ute i paddock/på beitet er nok det hestene helst vil,det er det å trene de i kulden som kan skape problemer. Å trekke inn masse kald luft når man begynner å bli sliten/svett er IKKE bra for lungene. Så hesten får stå ute på beitet,men blir nok ikke trent mye denne uken :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • annafk

  23:20 - 05.01.10
  Min halvblods, ikke barbert, står ute så og si som vanlig.. her har det foreløpig vært -22 på det kaldeste. Men vannet fryser, og det er jo et problem :( Hun står med et ulldekken + vinterdekken m/hals. Hun kjennes god og varm ut under, så da tror jeg ikke hu fryser. Hun har mye plass ute, og de kan jo røre på seg om de fryser=) TAr henne inn tidligere enn vanlig nå da :) også får de litt mer mat å tygge på=)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • rex

  22:50 - 05.01.10
  Jeg har 2 døler og 1 angloaraber på utegang. Jeg bruker kun dekken hvis de faktisk fryser ( skjelver ) .Ungdølen min har aldri frøset uansett vær eller temperatur, så han bruker ikke dekken. Men, jeg sjekker alle flere gr daglig i tvilsomt vær.Nye dølagampen presterte å fryse i høst i 7 varmegrader og lett regn,da fikk hun dekken. Men, etter det har hun ikke frøset. Nå er det 30 blå her og ingen har dekken. Alle har pelsen sin i behold og det er lite vind her jeg bor,derfor er det lite behov for dekken. Jeg sørger for at de får nok høy siden det kreves mer mat når det er kaldt. Det er vel egentlig araberen min som har en viss sjanse for å fryse, men ren kulde uten vind eller nedbør, har alltid gått greit.Men, nå som det er meldt antakelig 35-40 her, vil hesta få fri tilgang på høy. Skulle dølagampene mot formodning fryse, vil jeg legge på et par fleece eller ulldekken. Og jeg regner med at jeg ikke får sove om natta dersom jeg uansett ikke legger på et tykt dekken på araberen. Men, må si jeg er veldig spent på hva hun tåler av kulde uten å fryse. Har aldri opplevd kaldere enn 30 mens hun har gått ute.Mitt tips til de som vil ha hestene sine ute når det er ekstremt kaldt, er å gi fri tilgang på høy uansett om de har dekken på =)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Sigrid07

  22:44 - 05.01.10
  Her jeg bor er det meldt opp til -40! Akkurat nå er det -37. Da lar vi hestene stå inne, enkelt og greit. Mest fordi vannet i stallen ikke skal fryse, men jeg vet uansett ikke om jeg hadde latt hesten min stått ute i -40 ! :) men opp til -25 kjører jeg på med dekken og lar hesten stå ute !
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • TereseB

  22:38 - 05.01.10
  Fòr på! Og lass på med dekken. Se an hvordan han takler det, og begrens eventuelt hvor mange timer han står ute av gangen.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0889

 • karolinosaurus

  Vi har vært på helgekurs for Pelle igjen! Stjernehesten ★ Blogg med film og bilder er ute!

 • ceecilie

  Vi bare koser oss i skogen om dagen :)

 • MariHeleneM

  Var så heldig at jeg fikk bli med mor på jobb Fredag 15 november. sjekk linken for å se litt om hva som skjedde http://www.hestoghelse.no/index.php?op

 • LiveB

  Tilbake på KOHS. Kommer til å ta turen innom de neste dagene også. Luksus å få den Spanske rideskolen levert på døren og slippe å ta turen til Wien...

 • heg

  Takk til alle som har gitt gode råd og kommentarer! Det setter jeg stor pris på!

 • KatjaW

  Snart jul, kanskje på tide med nye julebilder med hestene? :-/

 • Mr.Thea

  Rideleir i morgen 😊 2 uker igjen til Mr. Jones kommer tilbake!

 • Capall

  Nå har blogglysta vært borte så lenge at den fant ut å komme tilbake :D Gleder meg til dere får se skjønnheta mi^^

 • Nordset

  Ny blogg ute! En stor bildeblogg fra en liten sprangøkt på utebanen - våre første sprang ute i år faktisk. I tillegg er det bilder fra løshopping ;)

 • MeganeBirkely

  Megane sovnet stille inn 21.08-2015. Takk for alt du var, og alt du ga meg. Til vi møtes igjen ♥

 • Nina86

  Løvehjerte og Titan ble sluppet sammen på beite i går :)

 • martiinee

  Lyst til å se en muskuløs, brunhåret vinterkjekkas i stroform? Sjekk ut vår siste blogg da vel :)

 • caped88

  Lita har bursdag idag! Nå er hu en voksen, men ungdommelig dame på 14 år;-) Det betyr også at vi har tilbragt halve livet hennes sammen:-)

 • MarleneTylldin

  Jeg har laget ny header! Blir snart photoshoot med Doffen, da blir det blogg :D Litt problemer med å se header hos andre? hm

 • stjerna-er-best

  Jeg har en side på facebook som heter "Fotograf Maria Hopen" :) Ta deg gjerne en tur innom og følg siden om du liker å se heste- og hundebilder :)

 • Muffins

  Instagram: lenejondahl

 • Belpi

  Hatt Dimple i 1mnd i dag :)

 • Bamo

  Har tenkt å oppta bloggingen igjen. Muligens det kommer ut et innlegg i kveld. :)

 • WanPharao

  Grisen skal gå prøveløp i dag! Wooho :)

 • Pondus von Hakadal

  GLAD JUL ALLE SAMMEN! :-D

 • hestejenta45

  Gjett hvem som har ødelagt minnekortet sitt a?? Så nå får jeg ikke tatt nye bilder før jeg får kjøpt et nytt et :((

 • Hestevenn1

  Etter en lengre pause fra blogg og hest.no, er jeg nå i gang igjen med blogging:). Mye som har skjedd siden sist...

 • Kriies

  Et år uten deg. Du var best du! Hvil i fred stjerna mi!! <3

 • *Marii*

  Er igang med Flakki, nyehesten. <3 Alt går så bra nå:)

 • Gunnis

  Endelig tatt meg tid til å laga bilde blogg fra kåringa på Stav! bedre seint enn aldri!

 • HuginnFraFlaati

  Endelig er vi hjemme i Norge igjen! Nytt blogginnlegg om tiden etter vi kom hjem er ute:-)

 • Nina007

  Dyrebeskyttelsen vant! Takk til alle som har stemt!!!

 • Annfaery

  Da har jeg klart å påføre en hest gasskolikk i dag.. Og for de som lurer, en hest som sluker luft, kan faktisk få luftolikk :P

 • LisaGrimnes

  Bloggen har rundet 100 000 besøkende! Helt rått, tusen takk til alle som har vært innom oss. :)

 • AnnaMaria

  Bilder som ikke vil inn i blogginnlegg.....................!

 • veca

  Beiteidyll for Ev&Knock de neste månedene <3

 • Hidden-Treasure

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LBNH

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Roma

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FiremanOgAstrid

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IreneOgFoursox

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Casilliero

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AnnaMarie-Daisy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tuva-2912

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • myworld3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Star-Carro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eyra

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Pingledotten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sirilsblogg

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TonjeEB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anemoi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sprangissis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • madelaine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • margretw

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • wimlaylock

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hamlet

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • StineOgX-traveren

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Peernille

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • kraki

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Annika

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BrittogBirk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • eirun

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Chs-Missy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mabju

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • PonnimammaogMel

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • damokka

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thea-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Corleone

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FabioLove

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hesteiselin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Corky

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Herdisa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Royalhunt

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Odina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mariakaogcindy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • rebekka-Bris

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TonjeM97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TiJea

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Daeisy-Rannveig

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Voltigehesten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • linnogframi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tootsie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • bellamysen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karroh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • maritaovanja

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JaneS

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Christina94

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lunnergrom

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Moije

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KristinOgKeeper

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IreneOgTrolla

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Poik

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Andreab

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Solve

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • VildeogMelanie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SirilogGame-Boy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • annaogrover

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarianneCG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • stine-odello

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CasperogJane

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hellenes

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hefa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Teamwork

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IdaogEldur

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fox

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HaukenMiin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Solsomita

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JannickeDrejer

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LTNovell

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • liillemeg

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mr-Sandstorm

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Hannah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • antonmari

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eva

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mixi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • bittemor90

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • susanne1995

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RakelJ

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Snorre

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TinaJeanette

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Living

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • avur

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lykkehestene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -anita-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Liinn

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TereseB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • karoline

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JulieGj

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lipurtau-power

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.2013

0.0292

6.5901
i 0.1260
a 0.2672