Close

Logo

Det er 641 brukere på siden. 28 brukere er logget inn. Søndag 29.11.2015 kl 16:53

Hjelp!! Sår i munnvikene..

Lurer på om det er noen som kan hjelpe meg litt her...?

Etter den gangen jeg fikk Fellido tilbake (altså, hadde han på prøve en liten stund, så ble han sendt hjem til de daværende eierene, også kjøpte jeg han og fikk han hjem hit igjen) men isåfall, i den mellomtiden han var tilbake der, var det ei som hadde vært å prøvd han, og da tatt veldig i munnen på han og liksom skulle samle han for alt han var god for.. Da hadde han fått så vidt merker i munnvikene.

OG ETTER DET...

Så har jeg slitt veldig med at han får sår i munnvikene med EN gang :-s Han fikk aldri slik den perioden jeg hadde han på prøve.

OG NEI, det er IKKE fordi jeg tar for hardt i munnen på han. Er veldig forsiktig med munnen hans da jeg VET han er veldig følsom!! Sjeldent han får det når vi rir dressur, da går han jo som regel rolig og stabilt, og jeg bare har kontakt på tøylene. Ingen såkalt ''saging'' eller slikt tull.

MEN, når vi hopper, eller er på tur, og han er litt små gira, og jeg må ''holde'' litt i han, ikke direkte dra, men holde han litt tilbake, og da samtidig holde kontakten med han, så får han slike sår med EN gang Undecided

Prøvd det meste

Joda, selvfølgelig har jeg prøvd ALT jeg kan komme på, OG spurt andre om råd, men ingenting har funket..

* Har smurt munnvikene hans hver dag, både før og etter trening
* Prøvd forskjellige bitt
* Brukt bittringer / gummiringer


Har også prøvd å ri han med hack, men på tur blir han alt for sterk med det, har ikke prøvd det i sprang, men vet ikke om jeg tar sjangsen da han digger sprang og tenner på hinder!

Råd!!?!

Er det noen som har noe råd til meg? Noe jeg ikke har prøvd??
Vil selvfølgelig ikke at han skal ha slikt, tenker meg at det ikke er noe godt.

Heldigvis er det bare småsår, ikke noe betent ellernoe, flere på stallen har jo sett på det. Og kommer det en dag, så er det som regel borte dagen etter, men kommer opp igjen så fort jeg må ta litt i han..

Noen fortalte meg og at hester blir etter hvert herdet i munnvikene? Og at de da ikke får slike sår og sånne ting så fort...? For Fellido er jo ridd kun i 1 år og noen mnd, (siden han ble ridd inn litt sent, som 5-åring), og sånt tar kanskje litt tid?

Nei, jeg aaaner ikke, hørt litt forskjellig igrunn.. Men vil ha slutt på det Smile
Fellido & jeg før en økt i ridehuset nå i høst :)

0.0180
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0026
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • ojinta

  15:02 - 03.12.09
  Hesten min har hatt sår i munnen veldig mye før. Jeg byttet til et annet bitt, smurte han med salve i munnviken flere ganger om dagen når han hadde sår der. Også hadde jeg på bittringer, fordi bitte mitt gnagde når jeg svingte. Men det hjelper. Lykke til, håper han blir bra igjen :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • -Synne-

  15:29 - 14.11.09
  så kjipt! når det har grodd seg til vil han nok få hardere hud der, og kanskje sårene blir borte for godt? jeg vet ikke, men det er ganske logisk iallefall ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • mavi

  21:11 - 13.11.09
  Hei :) Jeg orket ikke lese alle svarene du har fått her(hihi), men jeg har vært borti det samme problemet. Da smurte jeg hesten med vaselin (kløvervaselin, gul boks) før bittet ble plassert i munnen og etter at jeg var ferdig å ri, så smurte jeg med helosan, en fet fuktighetsgivende sårsalve.. Vaselinen tilførte såret fett, slik at bittet "gled" bedre i munnvikene og ikke forårsaket like mye gnag, mens helosanen ga såret fuktighet og pleie. Håper det blir bedre! =) Mvh Veronica
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • G0gg0

  18:40 - 13.11.09
  Prøv å ri med sidepull f.eks:) Så får han pause fra bittet. Det funka fett på Markus. Han klarte jeg ikke stoppe med bitt fordi han var så sterk og etter en periode på sidepull ble han kjempe følsom og fin. Stoppet bare man såvidt klemte på tøylene.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • idaliten

  11:48 - 12.11.09
  Baby lotion, den hvite "tannpasta" tuben, kjempe god ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Linnemor

  23:14 - 11.11.09
  Noen hester er rett og slett bare mer følsomme enn andre! Har du prøvd gummibitt? Kanskje bittet ditt er for langt?
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • JaneS

  21:42 - 11.11.09
  Mener forresten hakekjetting for å ha det på det rene.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • JaneS

  21:39 - 11.11.09
  Har du prøvd hack med kjetting. Min funker nemlig ikke på hack med lærreim eller sidepull, men hack men kjetting funker han supert med. Selv med små tak.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • JKD

  20:46 - 11.11.09
  Kanskje du burde snakket med veterinæren din om dette? Kanskje han h*n har en forklaring på hvorfor sårene ikke gror godt nok. Ellers ville jeg gjort som anbefalt under, bittløst i kanskje så lenge som en måned, smøre munnvikene, og jobbe med det grunnleggende. Kanskje det hadde vært en fordel å veksle litt mer på hvilke bitt du rir med, og om du rir med bitt eller bittløst? Da er ikke trykket på samme sted hele tiden. Lykke til!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • LeneJensen

  19:43 - 11.11.09
  For å la det gro i fred må du nok sikkert ri uten bitt!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • CatanosGirl

  18:40 - 11.11.09
  Du kan få noe som kalles Lotagen av vterinærene som er veldig fint til å få munnsår til å gro. Hvis den fungere på hack hadde jeg ridd på det til det var 110% prosent grodd før jeg satte i bitt igjen. Problemet ed munnsår er at de ofte er litt dypere enn vi ser, og når vi tror de er grodd, er de bare grodd på overflaten, og rives lett opp igjen.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Lillka

  17:18 - 11.11.09
  Syntes flere av tipsene nedenfor høres fornuftige ut. Fortsett å smør, gjerne med en litt fet krem, og kanskje prøve et annet bitt/bittløst. Bittløst er en tilvending det også, men om man er tålmodig, skal de fleste hester kunne gå på det. Men du kjenner din egen hest best. =) Ellers går det jo ann å høre med en spesialist på bitt/hestemunn, om de har noen tips å komme med. =) Klem
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Ninaogzahna

  14:49 - 11.11.09
  smør inn med sinksalve (den naturlige) da han får sår :) arabern min hadde også sånn
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • chenok

  14:25 - 11.11.09
  som andre foreslår under her kan løsningen være en annen type bitt, en annen str eller kanskje et som er laget av en annen type materiale/ metall? jeg ville fortsatt å holde munnvikene myke og rene og vær nøye med å rengjøre bittet. kanskje veterinæren din kan foreslå en god salve eller krem? med det samme jeg begynte å lese bloggen din tenkte jeg at hack kanskje kunne være et alternativ som avveksling, men det hadde du allerede forsøkt uten hell... jeg går ut i fra at du allerede har sjekket at hacken var korrekt tilpasset og at du har forsøkt hack med ulike styrker? kanskje du kan kontakte "www.abitmore.no" og få noen forslag av dem? uansett så blir det lettere sår igjen, når det nettopp har vært et sår i munnviken :o) lykke til!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Tinkern93

  13:43 - 11.11.09
  Prøvd med forskjellige bitt, og roet treningen, kanskje begynt helt på nytt og "roet" han litt, slik at han beholder piffen i sprang, men allikevel hører på alle signaler fra deg? Og kanskje prøve bittløst i dressur, slik at han får litt avveksling :) Ser du har fått mange råd her, håper noe av det funker! Lykke til! :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Cathrin

  11:26 - 11.11.09
  Siden han er så ung, ville jeg faktisk ha lagt sprangen på hylla ei stund, til han er lydigere... Tren bakkearbeid, bomarbeid, og volter mellom hindre uten å hoppe. Når han er mer lydhør trenger du ikke ta så hardt når du hopper... :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • VildeogMelanie

  11:25 - 11.11.09
  Sår i minnviken har skjedd med meg og selvom jeg ikke var hard men ponnien min er veeldig følsom og sensetiv på alt. Når hun fikk så rei jeg på hack, sidepull og i grime til sårene hadde grodd. Jeg smurte noen dager mens de måtte gro og det var med spenol og vaselin. Det var fordi jeg ikke ville at høyet skulle eventuelet skjære i sårene om du skjønner:P Når såret hadde grodd satte jeg på bitt igjen men smurte med VASELIN før og etter bittet var i munnen. Etter et halvt år kom det er sår igjen og jeg beggynte å ri på gummi. Etter det har ikke Ponnien min hatt et eneste sår i munnen. Men jeg smører fortsatt. Jeg rir med rett trinse gummi, men siden det er viktig å bytte på litt mitt rir jeg jo også på tredelt (ikke gummi) og hack på tur. Tro meg, hesten min hatet også hacken de første gangene men det er fordi det gir trykk over nesa så hesten din må kanskje bare venne seg til det :) Lykke til i hvertfall ! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • magedutti

  08:38 - 11.11.09
  jeg bruker lærbitt på mi, pga hun har det samme probleme på mi :) masse lykke til :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • stjerna-er-best

  08:33 - 11.11.09
  kanskje bittet klyper? om det er et uten faste ringer?
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • hattifnatt

  08:27 - 11.11.09
  IKKE bruk gummibitt, fordi friksjonen av slike bitt lager brannskader i munnvikene. først og fremst må du unngå bruk av bitt til sårene er grodd. så kan du begynne å bruke et så tynt muffebitt som mulig, og smøre munnvikene med vasselin. sår i munnvikene er vanskelig å få bort når de først er kommet, derfor må du ha hesten i en bittfri periode. pass også på å ha stabile hender, ikke sag/ta og gi for mye til sidene.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • eeirinn

  02:03 - 11.11.09
  enig med de under eg har lite peiling men det som kansje kan hjelpe er jo et gummi bitt og før du setter det inn så smører du munnviken med vaselin ;) eg er ingen ekspert men du har ingen ting og tape med og prøve ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Ingvildrh

  01:09 - 11.11.09
  Då hesten min fekk sår i munnvika tipsa dyrlegen min meg om ei salve som heiter Øsipuspasta. Det er i grunnen ei salve for rumpa til ungar, men den er så feit at den sit godt på slike sår. Hadde på eit par dagar og såret var vekke. Du får kjøpt den på apoteket i ei lita krukke. Hugsar ikkje kva den kostar, men den var ikkje avskrekkande dyr. :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Tiril

  00:58 - 11.11.09
  om du bruker gummibitt kan det være derfor han får sår.
  eller at bittet er for stort.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • SaraStenvik

  00:49 - 11.11.09
  Har du sjekket at bittet ikke er slitt? Dvs skarpe kanter det bitt-ringen går igjennom bittet?
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Hetolix

  00:42 - 11.11.09
  En hest som er for sterk til hack? Hmm.. Det hørtes rart ut! Jeg har hatt, ja gud vet hvor mange travere som har stikket ut. Han ene hadde fått kjeven knekt som 4åring pga at bittet rett og slett knekte kjeven hans fordi at han ikke ville stoppe...

  Det du må gjøre er og lære han hacken. Presset blir på ett helt annet område. Så prøv og bare stå på bakken, ha tøylene over nakken som om du skal ri, og få han til og bøye hodet imot deg ved og dra forsiktig i tøylen imot deg. (Husk støtte på motsatt side). Så trener du på rygging, ved og legge litt press i begge sider og dytte litt på manken.

  Husk at med hack skal du IKKE lede! Men du kan likevell ri litt på banen først. Trene på stopp, rygg, og overganger generelt til du føler at hesten faktisk forstår deg. Så er det veldig viktig og tilpasse hacken korrekt til hesten. Legg igjen en hilsning i gjesteboken min, så kan jeg ordne ett bilde og en bedre forklaring på det i morgen eller torsdag ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • gimlyjenta

  00:13 - 11.11.09
  prøv med hack!! ihverfall til såret har grodd, lurt og spare munnen til dressuren, der er jo bitt ihverfall nødvendig=)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • fullblods

  00:08 - 11.11.09
  Hester kan bli herdet i munneviken i den forstand at de blir vandt med å ha et press i munnvikene,etter 1 år så skulle vel også hesten din vært vandt til et visst trykk. Høres ut som han har blitt utsatt for mer press i munnvikene enn vanlig/det har en er vandt med? Jeg kan ikke gi mange tips,men jeg hadde ridd på hack eller annen type bittløst litt så munnen får hvile. Om ikke på tur så kanskje under bakkearbeid? Å smøre munnvikene er nok bare bra,blir enda værre for han dersom skorpene blir harde vil jeg tro..Lykke til :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • cecceomen

  23:58 - 10.11.09
  uff, dette er jo ikke bra... noen hester er veldig følsomme i munn på den måten at de lett får sår.... jeg vet ikke helt hva jeg sakl gji som triks annet en å virkelig jobbe suuuper masse med grunn leggende også kanskje ri mer med hack slik at munn får vile lenge.. hester er ikke sterke i munn, det er noe de blir eller er hvis de ikke vet hva det betyr eller er vandt med hardt trykk.. lykke til!"
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0833

 • Maximillian

  www.martesvenkerud.blogg.no

 • Riverina

  Vi venter og venter og venter på føllet. 12 dager over termin nå.. Nå kan det ikke være lenge igjen!

 • Sata

  Vi skal ha photoshoot i morgen, så kommer en STOR bildeblogg etter den :)

 • Tone92

  Vi har i dag testet boots, som gikk strålende! Blogg om dette og Simple System kommer etterhvert som tiden strekker til :-)

 • emlepedersen

  Tusentakk for så utrolig mange visninger og fine komentarer i det siste blogginnlegget, fellido begynner allerede og bli mye bedere c:

 • Karolineh98

  Tusen takk for forsideblogg! :D

 • AkiLene

  Tro det eller ei, men her er det tid for stevnehelg igjen allerede, søndag braker det løs på dressurbanen igjen :-)

 • SallysGirl

  Temablogg om innvolsorm er ute på bloggen. Inspirasjon fra forelesing i timen. :)

 • Marianne3

  SNØ, Endelig!!

 • Anno

  Skrevet i bloggen for første gang på et par år! Mye er annerledes her på hest.no nå =)

 • MaleneOgBamse

  Skal endelig kjøpe ny hest! Er dessverre ikke så lett å finne den rette :/ Blir muligens tur til Danmark snart :)

 • Karoline Sveen

  Roadbroker gjør det ekstremt bra om dagen! 3. Plass forrige fredag og denne fredagen slår han til med en 2. Plass! For en hest <3

 • chanelmiin

  Qelly er til salgs! http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=51806561&searchclickthrough=true&searchQuery=qelly

 • pashmar

  Om to uker venter stevnedebuten for både Richenna og Prince Cotta! iik, det blir spennende, også meg i en dressursal da gitt..

 • SST

  Nytt design foregår, ordnet ferdig banner og bakgrunn! :)

 • lillerose

  Ny nedtur; Arthur er kjempe halt og må sprøytes..

 • KristineOgDaddy

  Ny header. Jeg later som om jeg kan photoshop... Den ble ikke så velykket..

 • Heffalompene

  Ny blogg om mitt 2013 år er ute. Gjerne titt innom :)

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • -Varmblodsen-

  King står nå på beite og koser seg masse med de andre hestene fra stallen :D Lite med oppdateringer her inne nå for tiden!

 • snutta91

  jeg har ridd på time for Jonas Elvebakk i helgen! http://www.hest.no/blog/?blid=1163828

 • Tinkii

  Imorgen skal jeg og Aragon på sprangtime igjen, det blir spennende :)

 • Maren&Cedrik

  Igår hadde jeg en fin økt med Cedrik for Maria! Man merker at enkelte ting er verdt og kjempe ekstra for etter slike økter! :)

 • Celsius

  Høsten er på vei og jeg sitter på nettet og handler inn Høst og Vintergarderoben til hestene. Alltid gøy med nye dekken!

 • fridaareikvam

  Hest.no jobber bare mot meg! Jeg får ikke gjort noe annet enn å skrive tekst i bloggene mine.. Ingen bilder, ingen filmer, ingenting! Hjelp meg?

 • bally

  Heihei :) Hest er best

 • fay

  Hei sjelden innom her nå men rir en hest for ei venninne på tur en 5 år gammel vallak nwb som heter sagatuns cartwright :) stor gutt men fin type

 • Belpi

  Hatt Dimple i 1mnd i dag :)

 • Carolinewh

  Har visst glemt å informere om at jeg har bloggpause på ubestemt tid... Om jeg kommer helt tilbake er usikkert, men små oppdateringer legges nok ut!

 • MaiBrit

  Har startet litt opp igjen på bloggen :)

 • IdaHexe

  Har oppdatert profilen min.. Kommer kanskje en blogg snart. :)

 • Linnemor

  Gogo er superponni, og gjør framskritt hver eneste dag :)

 • G0gg0

  Fineste Rosa har reist til de evige grønne enger <3

 • kamj

  Er ikke spesielt god på å skrive blogger, men skal prøve å få laget en oppsummeringsblogg snart :)

 • *Marii*

  Er igang med Flakki, nyehesten. <3 Alt går så bra nå:)

 • NinaogRecco

  Er det noen som har lyst til å lage header til oss? :) Bruk bildene fra de tre siste bloggene :)

 • -Lina-

  Endelig hesteeier igjen, hils på Quapo De Tutti Z :)

 • TeamTulla

  Endelig har bloggen om stevnesesongen kommet ut, pluss en blogg om Piia-treninga. Også er vi satt opp på ventelista for start i 5års sprang under AEG!

 • LineMS

  Endelig en liten oppdatering her i gården også.. :)

 • Chrispo

  Digger det nye designet, kan ikke få takket Gry nok altså! Tusentakk, det var så fiiint <3

 • puntos

  Blogg fra gårsdagens terrengtrening er ute!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • --Andrea

  Blir nok veldig stille på bloggen nå da jeg har 0 motivasjon og Bell ikke er helt bra... Men følg meg på instagram "Norbelprinsesse" oppdateringer der

 • ludo

  Beklager for lite oppdatering. Vært på 10 klasse tur. Men pc'en må fikses litt på. Så kan ta litt tid før blogginga er helt på plass igjen :D

 • Cestlavie

  Anbefaler alle å skrive treningsdagbok! :-)

 • Palisandermi

  3 nye blogger, om min fantastiske helg ute! :D

 • kvix

  12 år med vennskap, er nå over. Min vakre og aller kjæreste edelsten er borte. Vil savne deg for alltid, prinsen min. Du var alt. Hvil i fred <3<3<3<3

 • -Kjersti-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariogMax

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anake

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ayera

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RonjaBigMacon

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Minabalke

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarenOgPemiro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idaliten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mariex3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • UrsinaogTiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Navanna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rainbow-panic

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • liselottel

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • astridw

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Celinda91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • linnlangset

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Jazzie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MadeleineBB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Drifandi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneD

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EvaM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maxii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Czak-Martine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lunah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LiseogScott

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silje04

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • matilde-james

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • super-tiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ElinRasmussen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tiril91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bridget

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RosaBella

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FabioLove

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Riikay

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RilumBrura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lunsepuns

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CelineH

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Latoya96Alex

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hasle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • laurawalig

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Siljus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Magni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Noblesse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneMari

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kariina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bjorge-stjerna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karlsson

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thea-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tessa72

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JulieMyrsveen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida-justkidding

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thessie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SunnivaogExa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • J0hanne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -julie-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tarkus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MayogLaura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tommytomali

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneOgFernando

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Pilenda

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fiia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Liba

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Idaspirit

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linda-Ceos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BonAmiBally

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Svartjo-Rawhide

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Synneee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Loudina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • venezia-lise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Santaponni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eiken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sivsb

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • beater

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mathildesv

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • khsk1811

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KeibaDicenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mhh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida09

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Roblin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MartheogJolly

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TarasTaiga

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tonjehermansen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.2095

0.0303

7.3459
i 0.3246
a 0.5616