Close

Logo

Det er 680 brukere på siden. 7 brukere er logget inn. Onsdag 02.12.2015 kl 00:44

Bøyeprøver, hva mener dere?

Som regel er det jo normalt å ha bøyeprøver på en hest man kanskje skal kjøpe, hvis en helt plutselig blir uren/halt osv. Men hva mener dere om denne bøyingen?
Her får Spyder bøyet frembenet sitt.

Mye erfaringer

Pga. Spyder (forrige hesten min) fikk slitasjeskader etter hvert (gammel herremann) fikk jeg oppleve mange turer til Biri hesteklinikk hvor han ble bøyd opp og sprøytet. Jeg har også fått mye erfaringer om bøyeprøver, sprøyting osv..

 Men over til bøyeprøven, jeg syns og mener det er fint å kunne ta en bøyeprøve hvis man f.eks kanskje skal kjøpe en hest, hvis hesten din plutselig blir halt osv. Man finner jo ofte ut hva som er grunnen. Finner man det ikke på bøyingen, går det jo ann å røngte.

Hvordan mener dere en bøyeprøve skal utføres?

Både jeg og flere jeg kjenner har fått oppleve, at vetrinæren faktisk har bøyd hesten halt, eller mer halt enn det hesten egentlig er. Jeg har lært og hørt at benet skal holdes oppe i bøyestilling i 30 sec, men det er jo faktisk vetrinærer som kan holde benet i nærmere 1 min og nesten / kanskje over det også, slik at de faktisk holder så lenge at hesten blir halt pga. det. Tenk deg selv, om du skulle sittet i en ubehagelig stillig for lenge, det blir jo ekkelt å gå etterpå!

Nå trenger ikke jeg nevne noe navn, men det er faktisk hester som har blitt bøyet opp av en vetrinær her, og fått reine ''dødsdommen'', at det bare var å slakte, for de hestene var ikke noe å ha. Så har samme hestene senere blitt sjekket av annen vetrinær like etterpå, og så vidt vært utgangshalt. Den dag idag går fler av hestene helt normalt.

 


Hva skal man tro?

Jeg er jo usikker på hva jeg skal tro, for jeg er jo ingen vetrinær.. Men, det gjelder vel å finne en vetrinær man kjenner at man kan stole 100 % på, og vite at den gjør jobben riktig og ordentlig.

Hva er deres erfaringer med bøying av hest? Har dere noen gang opplevd at en hest har blitt bøyd for hardt / lenge, slik at den har blitt utgangshalt pga. det?

Skal man egentlig alltid tro 100 % på bøyeprøver?


0.0137
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0026
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • MustekRoyal

  14:22 - 06.04.12
  La til ein link, der står det mykje om bøyeprøve :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0052
 • MustekRoyal

  14:22 - 06.04.12
  http://holistiskterapi.no/info/verdt-aa-vite/b%C3%B8yepr%C3%B8ver-p%C3%A5-hest-%E2%80%93-misbrukt-hjelpemiddel
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • EraTheG

  22:32 - 28.07.09
  min ble bøyd i 1 min på begge forbeina og 1 og et halvt på bakbena, med et halvt utslag på et av bakbena.. Jeg fikk faktisk vite der og da at det er FORSIKRINGSSELSKAPET man velger som dømmer hvor lenge bøyeprøven skal være ☺ så er ikke alltid vetrinærens feil.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • BettinaB

  22:54 - 16.03.09
  Jeg tar ikke bøyeprøve på hester jeg kjøper lenger.
  Jeg skulle selge hesten min i januar, og jeg satte han da bort på prøve. Men da vetrinæren dems sjekket han hadde han utslag på 3 i h frem bein. Og inne på vet.høyskolen viste det seg at han var bøyd halt. Han gikk halt i ca 1 uke etter på, og har heldigvis ikke merket noe til dette i senere tid. Grunnet denne episoden turte jeg ikke annet enn å sette ned prisen på han til det halve. Og i løpet av et halvt år har jeg tapt 20.000 kr på han... Utrolig surt.. Har opplevd flere ganger at hestene har blitt bøyd halt av en vet. og er helt frisk i følge en annen.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Heelga-og-Tuuny

  13:27 - 04.03.09
  Jeg har sluttet å bøye opp hestene mine etter engang dyrlegen var å bøyde opp hesten min og klarte ikke å finne ut om hun syntes hesten var halt eller ikke, så hun bare bøyde og bøyde og jeg sprang og sprang. Etterhvert sto hun og diskuterte med skoeren om hesten var halt eller ikke. Tilslutt kom de fram til at, joda, hesten var halt og den ble sprøytet. Så kom hun tilbake noen uker etterpå, og da fant hun ut at neida, det var bekkenet som var litt skjevt, og det var det som gjorde det lille utslaget de hadde sett. Senere bøyde jeg opp i danmark, og da fikk ikke hesten utslag i hele tatt. Den danske vetrinæren sa at i Norge legger de 8 kg press på foten og holder i 1 minutt, mens i resten av europa legger de 4 kg press og holder i 1/2 minutt. Så jeg bøyer ikke opp her i landet før det er heelt nødvendig!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • --Katrine-

  13:22 - 04.03.09
  Er jo noen vetrinærer som sier at dersom ikke hesten slår ut på bøyeprøven, så er det ikke bøyd hardt nok. Er hesten dyr i innkjøp, så hadde jeg heller tatt røngten og kanskje ultralyd..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • corbella

  14:15 - 02.03.09
  tror egentlig ikke så mye på dissa bøye prøvene jeg, siden mange bøyer jo hestene alt for lenge og for hardt.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Vinna

  19:04 - 01.03.09
  Jeg vet heller ikke helt om man skal stole på disse bøyeprøvene. Når Ingvinna sto med meg fikk hun en halv grad på det høyeste, og når hun kom til ny eieren hadde hun over 2 eller noe.. Så jeg tror nok det er fra veterinær til veterinær det der, så jeg vet ikke helt om jeg stoler på en bøyeprøve..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0030
 • BonAmiBally

  14:27 - 01.03.09
  fin blogg du skriver! nå skal ikke jeg nevne noe navn, men den vetrinæren vi bruker og stoler 100% han er veldig flink, men han har faktisk sakt til oss " hvis dere skal ha bøyeprøve på en hest, så ikke bruk meg" og det er nettopp fordi han bøyer hestene for hard, så de gir utsalg uansett. men vi har en annen vi bruker og er veldig fornøyd med:) men dette er et vedlig vanskelig tema! sikkert lurt og forhøre seg med noen som bruker en vetrinær de er fornøyd med.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • StineCF-Prikken

  23:07 - 27.02.09
  ikke greit å si.......
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Asikken

  18:39 - 26.02.09
  Astra ble bøyd opp på Bjerke, da vi var der og han ble var litt halt i VFB. Veterinæren der trodde det kunne være knusning, men haltheten kom av at han hadde tråkket på en stein tidligere, hatt litt vondt og blitt stiv i skulder/nakke regionen. Nå har gått løs på streching og masjase og Astra er på bedringens vei=)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • margretw

  15:43 - 26.02.09
  Hei! Personlig synes jeg ikke stort om bøyeprøver, da den ikke sier noe om grunnen til haltheten. Den kan komme av hva som helst - feilskoing, stiv skulder, dårlig dag....osv... Hvis jeg var deg ville jeg ev. prøvd å få en equiterapeut til å se på hele hesten, ikke bare beina. Lykke til!:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • 14:58 - 26.02.09
  Jeg har bare gode erfaringer med bøyeprøver og han vi bruker her er veldig dyktig! Men jeg husker vennina mi sin ponnis bøyde opp til 2 grader halt på det ene beinet, men da sa cato (dyrlegen) at det er noe hester som ALLTID blir halte når vi bøyer de, så for å sjekke om den var helt frisk måtte den på rønken! så er hester som alltid kommer til å få utslag på bøyprøver selvom den er frisk!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • nevada

  12:48 - 26.02.09
  nevada slo ut en halv grad på ene benet som 6-åring - og vi har aldri hatt noe bentrøbbel med hun. nå går hun jo ikke høyt ellernoe, så bruksområde har sikkert litt å si. men stell av ben etter trening er jo det viktigste..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • LineogFa

  12:07 - 26.02.09
  Hesten min hadde faktisk ganske mye utslag på bøyeprøve, men det var nok fordi dyrlegen bøyde for hardt. Jeg var dum (nok) til å kjøpe ham likevel, men har ikke sett snurten av halthet, hadde også equiterapeut som sjekka ham og sa at hvis han hadde hatt noe vondt i det hele tatt hadde han reagert på det hun gjorde. Så jeg stoler ikke fullstendig på det..!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Siv-Lillegutt

  11:33 - 26.02.09
  Jeg er i grunn ikke så glad i bøyeprøver, det er en overbelastning av ledd og som du sier kan en hest som i utgangspunktet ikke er halt få utslag pga feil bøying. Synes bøying er greit for å lokalisere en urenhet men det skjer ofte at man ikke blir klokere etter en bøyeprøve... Greit med tanke på kjøp også men jeg stoler ikke blindt på denne type undersøkelse. Takk for kommentar på bloggen min forresten! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Drifandi

  10:43 - 26.02.09
  Jeg er både for og imot bøye prøver, i utgangspunktet synes jeg det kan være feil måte å finne ut på om det er noe galt med hesten dersom det IKKE har vært noe synlig, halthet ol før en bøyeprøve. En bøyestilling, er helt unormalt for hesten, synes jeg! Prøv det, selv du halter godt etterpå og synes det er vondt.

  Men av og til er det også lurt med en bøyeprøve, men en vetrinær man stoler 100% på må man jo ha. Og jeg mener holde tiden skal være 20-30 sekunder, ikke mer eller mindre :) Og jeg har opplevd mitt, og alle har vel ulike erafringer og synspunkter på dette med bøyeprøver :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • LeneJensen

  09:35 - 26.02.09
  Jeg har også opplevd og hørt om veterinærer som bøyer beinet så lenge at de bøyer dem halt! Jeg synes at bøyeprøve bør taes før evt kjøp av hest.Jeg hadde ikke kjøpt hest uten bøyeprøve iallefall.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • AnneC

  08:26 - 26.02.09
  Jeg har ingen negative erfaringer med bøyeprøver. Mener det er et nyttig redskap i diagnostisering av hest. ville personlig aldri kjøpt en hest som ikke hadde vært gjennom en bøyeprøve.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Kariina

  07:56 - 26.02.09
  Tobias var fastkunde på biri en stund :( så har veldig god erfaring med bøyeprøver! jeg synes vætrineren som bøyde han var litt hard denne gang, at han holdt litt lenge : o det er fint å ta en sånn test når man skal kjøpe og selge hest : ) utrolig kjett å få en skadet hest feks..
  hvordan gikk det med den nye? : )
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Lillemann

  07:51 - 26.02.09
  Det er ikke noe vanskelig for en veterinær å bøye en hest halt. Men i utgangspunktet skal h*n bøye leddet med et visst press. Dvs at bruker man for hardt press, er det større sjans for at hesten vil reagere og halte når den mønstres etter bøyingen. Motsatt reaksjon vil man få hvis man bruker for lite press. Da vil ikke hesten reagere selv om den faktisk kan ha noe grums i leddet. Det er forresten ikke bare ledd som kan plage hesten når man bøyer den opp, det kan like gjerne sitte i senene. Å vite hvor stort press man skal bruke når man bøyer opp benet på en hest er noe en hver veterinær må prøve seg fram til. Men under utdannelsen dems lærer de at man skal bruke ca. 5 kg press når man bøyer benet. Så var det å vite at man faktisk bruker denne styrken når man bøyer da.......
  Jeg ville personlig ikke ha kjøpt en hest uten å ha bøyd den opp først. Dette er uansett hvor mye jeg skulle eventuelt gi for hesten. Det er greit å vite hva man kjøper seg. Jeg ville da ha fått en veterinær som jeg føler jeg kan stole på til å undersøke hesten. Dette går på erfaringer man gjør seg underveis som hesteeier. Det er uansett greit å bøye opp hesten med jevne mellomrom for å kunne avdekke eventuelle begynnende problemer. Greit å ta de før de blir for store, og hesten kanskje må inn i en lang rekonvalisens periode.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • fullblods

  01:43 - 26.02.09
  jeg har to helt ulike erfaringer med veterinær undersøkelse før kjøp. Min første hest ble jeg utrolig forelsket i første gang jeg så henne, og beskjeden vi fikk fra den ansatte veterinæren var at hesten var helt fint. 6 mnd etter kjøpet var hesten stokk halt av diverse årsaker, blant annet en hovbetennelse min egen veterinær mente måtte ha vært der da jeg kjøpte den. 1 år etter kjøpet måtte jeg avlive den fantastiske hesten.
  Under kjøpet av hest nr 2, som er min nåværende hest, fikk jeg igjen beskjed om at den var helt fin og denne gangen hadde vi en veterinær vi visste var til å stole på. Hesten er nå 17 år snart og går som en kule:) Det gjelder å finne habile og ordentlige veterinærer tror jeg:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0774

 • Maximillian

  www.martesvenkerud.blogg.no

 • Riverina

  Vi venter og venter og venter på føllet. 12 dager over termin nå.. Nå kan det ikke være lenge igjen!

 • Sata

  Vi skal ha photoshoot i morgen, så kommer en STOR bildeblogg etter den :)

 • Tone92

  Vi har i dag testet boots, som gikk strålende! Blogg om dette og Simple System kommer etterhvert som tiden strekker til :-)

 • emlepedersen

  Tusentakk for så utrolig mange visninger og fine komentarer i det siste blogginnlegget, fellido begynner allerede og bli mye bedere c:

 • Karolineh98

  Tusen takk for forsideblogg! :D

 • SallysGirl

  Temablogg om innvolsorm er ute på bloggen. Inspirasjon fra forelesing i timen. :)

 • Marianne3

  SNØ, Endelig!!

 • Anno

  Skrevet i bloggen for første gang på et par år! Mye er annerledes her på hest.no nå =)

 • MaleneOgBamse

  Skal endelig kjøpe ny hest! Er dessverre ikke så lett å finne den rette :/ Blir muligens tur til Danmark snart :)

 • Karoline Sveen

  Roadbroker gjør det ekstremt bra om dagen! 3. Plass forrige fredag og denne fredagen slår han til med en 2. Plass! For en hest <3

 • chanelmiin

  Qelly er til salgs! http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=51806561&searchclickthrough=true&searchQuery=qelly

 • pashmar

  Om to uker venter stevnedebuten for både Richenna og Prince Cotta! iik, det blir spennende, også meg i en dressursal da gitt..

 • SST

  Nytt design foregår, ordnet ferdig banner og bakgrunn! :)

 • lillerose

  Ny nedtur; Arthur er kjempe halt og må sprøytes..

 • KristineOgDaddy

  Ny header. Jeg later som om jeg kan photoshop... Den ble ikke så velykket..

 • Heffalompene

  Ny blogg om mitt 2013 år er ute. Gjerne titt innom :)

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • -Varmblodsen-

  King står nå på beite og koser seg masse med de andre hestene fra stallen :D Lite med oppdateringer her inne nå for tiden!

 • snutta91

  jeg har ridd på time for Jonas Elvebakk i helgen! http://www.hest.no/blog/?blid=1163828

 • Tinkii

  Imorgen skal jeg og Aragon på sprangtime igjen, det blir spennende :)

 • Maren&Cedrik

  Igår hadde jeg en fin økt med Cedrik for Maria! Man merker at enkelte ting er verdt og kjempe ekstra for etter slike økter! :)

 • Celsius

  Høsten er på vei og jeg sitter på nettet og handler inn Høst og Vintergarderoben til hestene. Alltid gøy med nye dekken!

 • fridaareikvam

  Hest.no jobber bare mot meg! Jeg får ikke gjort noe annet enn å skrive tekst i bloggene mine.. Ingen bilder, ingen filmer, ingenting! Hjelp meg?

 • bally

  Heihei :) Hest er best

 • fay

  Hei sjelden innom her nå men rir en hest for ei venninne på tur en 5 år gammel vallak nwb som heter sagatuns cartwright :) stor gutt men fin type

 • Belpi

  Hatt Dimple i 1mnd i dag :)

 • Carolinewh

  Har visst glemt å informere om at jeg har bloggpause på ubestemt tid... Om jeg kommer helt tilbake er usikkert, men små oppdateringer legges nok ut!

 • MaiBrit

  Har startet litt opp igjen på bloggen :)

 • IdaHexe

  Har oppdatert profilen min.. Kommer kanskje en blogg snart. :)

 • Linnemor

  Gogo er superponni, og gjør framskritt hver eneste dag :)

 • G0gg0

  Fineste Rosa har reist til de evige grønne enger <3

 • kamj

  Er ikke spesielt god på å skrive blogger, men skal prøve å få laget en oppsummeringsblogg snart :)

 • *Marii*

  Er igang med Flakki, nyehesten. <3 Alt går så bra nå:)

 • NinaogRecco

  Er det noen som har lyst til å lage header til oss? :) Bruk bildene fra de tre siste bloggene :)

 • -Lina-

  Endelig hesteeier igjen, hils på Quapo De Tutti Z :)

 • TeamTulla

  Endelig har bloggen om stevnesesongen kommet ut, pluss en blogg om Piia-treninga. Også er vi satt opp på ventelista for start i 5års sprang under AEG!

 • LineMS

  Endelig en liten oppdatering her i gården også.. :)

 • Chrispo

  Digger det nye designet, kan ikke få takket Gry nok altså! Tusentakk, det var så fiiint <3

 • AkiLene

  Da var årets siste stevne gjennomført for vår del. 62,407% i LB4 og første uplasserte, mon tro hva 2016 bringer ? Jeg tror at vi blir overasket :-)

 • puntos

  Blogg fra gårsdagens terrengtrening er ute!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • --Andrea

  Blir nok veldig stille på bloggen nå da jeg har 0 motivasjon og Bell ikke er helt bra... Men følg meg på instagram "Norbelprinsesse" oppdateringer der

 • ludo

  Beklager for lite oppdatering. Vært på 10 klasse tur. Men pc'en må fikses litt på. Så kan ta litt tid før blogginga er helt på plass igjen :D

 • Cestlavie

  Anbefaler alle å skrive treningsdagbok! :-)

 • Palisandermi

  3 nye blogger, om min fantastiske helg ute! :D

 • kvix

  12 år med vennskap, er nå over. Min vakre og aller kjæreste edelsten er borte. Vil savne deg for alltid, prinsen min. Du var alt. Hvil i fred <3<3<3<3

 • Latoya96Alex

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hasle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • laurawalig

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Siljus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneD

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EvaM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maxii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Czak-Martine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lunah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LiseogScott

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silje04

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • matilde-james

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • super-tiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ElinRasmussen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tiril91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bridget

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RosaBella

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FabioLove

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Riikay

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RilumBrura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lunsepuns

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CelineH

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • J0hanne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -julie-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tarkus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MayogLaura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tommytomali

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneOgFernando

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Magni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Noblesse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneMari

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kariina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bjorge-stjerna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karlsson

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thea-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tessa72

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JulieMyrsveen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida-justkidding

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thessie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SunnivaogExa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida09

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Roblin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MartheogJolly

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TarasTaiga

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tonjehermansen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Pilenda

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fiia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Liba

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Idaspirit

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linda-Ceos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BonAmiBally

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Svartjo-Rawhide

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Synneee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Loudina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • venezia-lise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Santaponni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eiken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sivsb

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • beater

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mathildesv

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • khsk1811

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KeibaDicenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mhh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • linnlangset

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Jazzie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MadeleineBB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Drifandi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Kjersti-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariogMax

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anake

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ayera

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RonjaBigMacon

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Minabalke

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarenOgPemiro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idaliten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mariex3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • UrsinaogTiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Navanna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rainbow-panic

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • liselottel

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • astridw

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Celinda91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.2074

0.0301

5.8416
i 0.3477
a 0.5224