Close

Logo

Det er 983 brukere på siden. 21 brukere er logget inn. Fredag 27.11.2015 kl 19:56

Tiden vår sammen

Det hele fikk en begynnelse 18.03.06


Ene bildet som var i annonsen.

Finn.no

Da jeg skulle ha meg hest for første gang, satt jeg å så litt rundt på nettet. Jeg fant en helt nydelig vallak til salgs på finn.no, eller Christina (Pilenda) viste annonsen til meg. Så jeg ringte på hesten og fikk vite mye mer om han! Han virket som en perfekt førstegangshest for meg.. Så det ble det avklart av vi skulle komme nedover til Larvik(Stavern) hvor hesten stod, og prøve den 18.03.06. Gud som jeg gledet meg..


Prøvingen

Så den 18 mars satte vi kursen mot Larvik, nærmere sagt Stavern, hvor hesten stod på en stall som het Brunla. Jeg husker jeg syns det tok såå lang tid å dra dit, og jeg som gledet meg så utrolig, så tok det jo bare enda lengre tid! Men vi kom frem rundt 12-13.00 tiden hvis jeg ikke husker helt feil. Vi hentet Line(hans forrige eier) i Stavern by(?) og vi kjørte til stallen.. Vi kom frem på en stooor stall, med flere ridehaller, og baner.

Vi gikk inn i stallen, laang stallgang med bokser på hver sin side. Line ropte på hesten, og plutselig så vi et stort hode titte opp med spissede ører, fra en boks heeelt nederst i stallgangen. ''Herregud'' tenkte jeg, ''for en nydelig hest!''.

Hilste på han, og satte han i vaskespiltet som var rett ved boksen hans. Begynte å pusse over han, mens vi pratet litt med Line. Husker jeg syns han var litt stor da, men jeg som apsolutt skulle ha stor hest så Tongue out

Senere salte jeg på og vi tok med Spyder ned i en av ridehallene. Skrittet en god stund, for jeg tok av teppet og begynte å jobbe han litt. Noe som var litt vanskelig da han var litt stiv, pga. han hadde stått litt før jeg kom for å prøve han. Det gikk jo bedre ettersom hesten ble varm, og vi prøvde å hoppe litt.. Utrolig uvandt var det, ja, men jeg likte denne hesten.

Oss i ridehallen

Tid for å bestemme seg

Da vi var ferdige, dro vi mot Gjøvik igjen. Jeg fortalte pappa om og om igjen, jeg ville ha Spyder! Pappa svarte at vi måtte tenke litt på det, finne ut om han var frisk osv.

Imens mamma og pappa bestemte seg for om de skulle kjøpe denne hesten til meg eller ikke, satt jeg oppe på rommet mit og drømte om Spyder. Jeg hadde virkelig falt for han..


Men så..

Noen dager senere fikk jeg beskjed om at jeg faktisk skulle få denne hesten, og jeg ble så sinnsykt glad! Pappa ringte nedover å fortalte at vi ville ha han osv. Line gikk med på å selge han til meg, tror hun så at han kom til å få det bra her sammen med meg.

Dette var vel en fredag ellernoe, husker pappa fortalte at han ikke kom for om to uker, og jeg ble helt fra meg! Maste og maste på at de måtte komme tidligere med han, jeg klarte ikke vente.. Jeg ble nesten sint på mamma og pappa.

Men så, midt oppi alt ''skrikingen'' fra meg til mamma, sier hun ''hesten din kommer på søndag den!'', da ble jeg ganske fort stille, stod bare å måpte! Men glad? YES!


26 mars 06

Søndagen kom, og endelig skulle hesten min, bare min, komme. Vi kjørte å møtte Line og faren hennes i Hunndalen, siden de ikke viste hvor stallen lå. De stod der alt når vi kom, de hadde en stor hvit henger. Line gikk ut og vi gikk bort til hengren, Line åpnet døren forran og Spyder tittet ut med ørene rett frem : ' )

Fremme på stallen

Line tok han av hengeren, han var helt kald og rolig. Jeg fikk ta over han, og leide han inn i stallen, videre inn i boksen han skulle stå i. Vi stod der en stund bare å pratet, men til slutt måtte mamma, pappa, Line og faren hennes dra ned til oss for å skrive kontrakt, jeg fikk forespørsel om å bli med, men det var ikke aktuelt, jeg skulle være i stallen hos den nye hesten min ja!

Tok han ut på gangen, koste masse med han, klipte litt man, hale og hovskjegg og shinet han sikkelig. Var i stallen fra tidlig på søndag, helt til kveldsfôringen kl. 20.00.

Spyder kvelden han kom.

De første dagene

De første dagene sammen med Spyder gikk helt suupert! Dro i stallen så fort jeg hadde mulighet, tilbrakte så mye tid jeg bare kunne med han. Spyder, spyder, spyder og atter spyder! Jeg elsket å ha egen hest, var nesten som en drøm, men samtidig forstod jeg at jeg hadde endelig min egen hest !
Jeg og Spyder en av de første dagene

De første treningene

Vi reiste til Gjøvik Miljøhestesenter for å ha sprangtrening med Heidi Price, hun jeg hadde ridd for tidligere også. Treningene gikk supert, han stoppet ALDRI og rev sjeldent. Da var jeg litt stolt, når jeg så på de andre hestene som vegret og rev ofte. Sprang var faktisk utrolig morsomt med Spyder !
Oss på vår første sprangtrening.

Oss på vårt første stevne

Kunne ikke hatt det bedre

Tiden med Spyder ble bare bedre og bedre, vi trente jevnlig sprang og dressur, og han ble kjempefin! Etter hvert prøvde vi oss også på endel stevner, fikk nesten alltid plassering, Spyder gjorde alltid sitt beste. Når vi kom på nye steder var han helt rolig og kald, ingen tegn til stress. Det var så deilig!
Spyder da han akkurat hadde skadet seg. Her i boksen på Starum med omslag.

Tid for feltritt

Sommeren kom og jeg fikk lyst til å prøve han i terrenget, siden han kunne endel der. Vi meldte oss på, men desverre stakk han av med et stort jerngitter sittende fast i seg, og ble ganske alvorlig skadet i venstre kode bak, det var så vidt at han ikke hadde knust hele kodeleddet sitt!

Men etter mye behandling ble han helt bra igjen, og jeg begynte å trene han opp igjen. Han hadde tapt seg veeeldig over perioden han stod. Han stod nesten hele sommeren.


D-stevner

Spyder ble frisk og vi kom sterkere tilbake.

Vi startet kunn klubbstevner til å begynne med, men da jeg følte at det gikk bra og vi mestret det, eller JEG mestret det, Spyder hadde jo startet masse før. Så meldte jeg oss på vårt første Distriktsstevne, på Atlungstad, og vi skulle ri 90 cm. Jeg var utrolig spent, men over all forventning vant vi faktisk klassen vår, kan tro jeg var glad og førnøyd!

 

Oss på Atlungstad, 90 cm.

Feltritt? jada

Joda, vi fikk prøvd feltritt til slutt. Det gikk kjempebra, Spyder var flink! Vi måtte gå forran alle de andre hestene hele tiden, så de kunne henge seg på Spyder, da han kunne dette, mens de andre hestene var grønne på det området her.

Men morro var det iallefall!

Oss opp banketten

Oss på Biri etter sprøyting.

Men plutselig

Alt gikk så fint, Spyder ble bedre og bedre for hver sprangtrening, mykere og finere for hver dressurtime.

Men plutselig en sprangtime, var det ingenting som stemte, han hoppet, ja, men han hoppet litt rart, og var ikke seg selv. Så jeg fikk beskjed fra treneren min å dra å sjekke han.

Vi bestilte time på Biri hesteklinikk og dro avgårde for å sjekke han. Svaret vi fikk var at det var slitasjeskader som hadde slått ut, og han måtte sprøytes. De hadde troen på at han skulle bli 100 % frisk igjen, men så gikk det ikke. Han ble så bra som han KUNNE få blitt, med tanke på at han var en 17 år gammel spranghest. Men noe sprang, eller hard dressur, kom ikke til å funke for han.

 


Tonje og Spyder da hun prøvde han.

Vanskelig avgjørelse

Siden Spyder bare kunne gå som turhest, + litt lett dressur innimellom for å avveksle var ikke dette lenger noe hest for meg. Og en tung avgjørelse ble tatt på at han skulle selges til noen som ville bruke han som turhest, så han bare kunne gå å kose seg resten av livet.

Det var flere som meldte interesse for Spyder, men det ble liksom aldri noe match. Han lå ute for salg fra rundt august til november, plutselig fikk jeg beskjed fra venninna mi, at hun kanskje ville ha han. Så hun hadde han på prøve i noen dager, og kom frem til at hun ville kjøpe Spyder. Gladmelding.no!


Det beste

Det var virkelig det beste for både meg og Spyder at Tonje kjøpte han, han står nå på samme stall som jeg hadde han på, jeg kan dra opp NÅR jeg vil å hilse på han. Jeg vet han har det bra med Tonje, og han trives på Lerud. Smile Så bedre enn dette kunne det ikke blitt.

 


Spyder, alltid en av de beste

Spyder var altså min første hest. Vi opplevde utrolig mye sammen, og fikk sterkere bånd for hver dag som gikk. Å selge han var utrolig vanskelig, for Spyder er virkelig spesiell.. Jeg vil alltid være glad i han, og han vil alltid være en av de beste <3

Hadde Spyder i 2 år og 8 herlige mnd .

TAKK FOR ALT , SPYDER <3

Vi to <3

0.0331
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0026
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • MissDaisy

  22:08 - 24.02.11
  Kjempe søt hest og historie dere har sammen! Jeg står på Brunla nå med hesten min faktisk:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0172
 • snutta91

  11:51 - 25.09.09
  jeg har lest bloggen om og om igjen Caroline, jeg får alltid tårer i øynene... Dere var så flotte og herlige sammen, men jeg må si. Du har vært heldig med Fido : )
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0054
 • Mirthe

  20:03 - 01.01.09
  Så din VIP på Hestemarked.no først, da jeg la merke til masse fine bilder av en vakker hest og en glad rytter. Så har jeg liksom fulgt med på bilder og blogger :P. Synd du måtte selge han .. Utrolig vakker hest. ♥ Men skjønner hvis du skal satse videre på Sprang. mvh. Ingrid
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • elken

  00:00 - 04.12.08
  åhh:( jeg begynner nesten å gråte jeg:(
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • StineCF-Prikken

  23:45 - 02.12.08
  så fin blogg, fine bilder å!:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • snutta91

  19:21 - 30.11.08
  fikk tårer i øya jeg nå Caroline, så utrolig fin blogg !
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • IdaOgMr

  16:43 - 30.11.08
  fin blogg: )
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Linda-Ceos

  16:16 - 30.11.08
  Gud bedre meg Caroline, du er helt toppers sammen med Spyder! Men nå når Tonje har kjøpt han går det nok flott på jakt etter ny hest. Rørende historie.. 4ever Caroline og Spyder! Klem
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • 23:04 - 29.11.08
  fin blogg♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • nevada

  21:52 - 29.11.08
  herlig blogg.. han er jo såå pen!! virker som dere har hatt det supert. hans nye eier er heldig :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Tonjehermansen

  12:10 - 29.11.08
  Så fin blogg Caroline : )
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • gullethamlet

  01:25 - 29.11.08
  kjempe bra blogg!
  denne har du brukt tid på! denne var kjempe fin : )
  dere har hatt en fin tid sammen : )
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Bjorge-stjerna

  01:19 - 29.11.08
  Ntå denne bloggen var utrolig fint skrevet Caroline ☺ Spyder får det nok supert med Tonje ☺ Nå er det bare for deg å finne deg en ny hest! :-D ønsker deg lykke til ☺ ♥
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
0.0671

 • Maximillian

  www.martesvenkerud.blogg.no

 • Riverina

  Vi venter og venter og venter på føllet. 12 dager over termin nå.. Nå kan det ikke være lenge igjen!

 • Sata

  Vi skal ha photoshoot i morgen, så kommer en STOR bildeblogg etter den :)

 • Tone92

  Vi har i dag testet boots, som gikk strålende! Blogg om dette og Simple System kommer etterhvert som tiden strekker til :-)

 • emlepedersen

  Tusentakk for så utrolig mange visninger og fine komentarer i det siste blogginnlegget, fellido begynner allerede og bli mye bedere c:

 • Karolineh98

  Tusen takk for forsideblogg! :D

 • AkiLene

  Tro det eller ei, men her er det tid for stevnehelg igjen allerede, søndag braker det løs på dressurbanen igjen :-)

 • SallysGirl

  Temablogg om innvolsorm er ute på bloggen. Inspirasjon fra forelesing i timen. :)

 • Marianne3

  SNØ, Endelig!!

 • Anno

  Skrevet i bloggen for første gang på et par år! Mye er annerledes her på hest.no nå =)

 • MaleneOgBamse

  Skal endelig kjøpe ny hest! Er dessverre ikke så lett å finne den rette :/ Blir muligens tur til Danmark snart :)

 • Karoline Sveen

  Roadbroker gjør det ekstremt bra om dagen! 3. Plass forrige fredag og denne fredagen slår han til med en 2. Plass! For en hest <3

 • chanelmiin

  Qelly er til salgs! http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=51806561&searchclickthrough=true&searchQuery=qelly

 • pashmar

  Om to uker venter stevnedebuten for både Richenna og Prince Cotta! iik, det blir spennende, også meg i en dressursal da gitt..

 • SST

  Nytt design foregår, ordnet ferdig banner og bakgrunn! :)

 • lillerose

  Ny nedtur; Arthur er kjempe halt og må sprøytes..

 • KristineOgDaddy

  Ny header. Jeg later som om jeg kan photoshop... Den ble ikke så velykket..

 • Heffalompene

  Ny blogg om mitt 2013 år er ute. Gjerne titt innom :)

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • -Varmblodsen-

  King står nå på beite og koser seg masse med de andre hestene fra stallen :D Lite med oppdateringer her inne nå for tiden!

 • snutta91

  jeg har ridd på time for Jonas Elvebakk i helgen! http://www.hest.no/blog/?blid=1163828

 • Tinkii

  Imorgen skal jeg og Aragon på sprangtime igjen, det blir spennende :)

 • Maren&Cedrik

  Igår hadde jeg en fin økt med Cedrik for Maria! Man merker at enkelte ting er verdt og kjempe ekstra for etter slike økter! :)

 • Celsius

  Høsten er på vei og jeg sitter på nettet og handler inn Høst og Vintergarderoben til hestene. Alltid gøy med nye dekken!

 • fridaareikvam

  Hest.no jobber bare mot meg! Jeg får ikke gjort noe annet enn å skrive tekst i bloggene mine.. Ingen bilder, ingen filmer, ingenting! Hjelp meg?

 • bally

  Heihei :) Hest er best

 • fay

  Hei sjelden innom her nå men rir en hest for ei venninne på tur en 5 år gammel vallak nwb som heter sagatuns cartwright :) stor gutt men fin type

 • Belpi

  Hatt Dimple i 1mnd i dag :)

 • Carolinewh

  Har visst glemt å informere om at jeg har bloggpause på ubestemt tid... Om jeg kommer helt tilbake er usikkert, men små oppdateringer legges nok ut!

 • MaiBrit

  Har startet litt opp igjen på bloggen :)

 • IdaHexe

  Har oppdatert profilen min.. Kommer kanskje en blogg snart. :)

 • Linnemor

  Gogo er superponni, og gjør framskritt hver eneste dag :)

 • G0gg0

  Fineste Rosa har reist til de evige grønne enger <3

 • kamj

  Er ikke spesielt god på å skrive blogger, men skal prøve å få laget en oppsummeringsblogg snart :)

 • *Marii*

  Er igang med Flakki, nyehesten. <3 Alt går så bra nå:)

 • NinaogRecco

  Er det noen som har lyst til å lage header til oss? :) Bruk bildene fra de tre siste bloggene :)

 • -Lina-

  Endelig hesteeier igjen, hils på Quapo De Tutti Z :)

 • TeamTulla

  Endelig har bloggen om stevnesesongen kommet ut, pluss en blogg om Piia-treninga. Også er vi satt opp på ventelista for start i 5års sprang under AEG!

 • LineMS

  Endelig en liten oppdatering her i gården også.. :)

 • Chrispo

  Digger det nye designet, kan ikke få takket Gry nok altså! Tusentakk, det var så fiiint <3

 • puntos

  Blogg fra gårsdagens terrengtrening er ute!

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • --Andrea

  Blir nok veldig stille på bloggen nå da jeg har 0 motivasjon og Bell ikke er helt bra... Men følg meg på instagram "Norbelprinsesse" oppdateringer der

 • ludo

  Beklager for lite oppdatering. Vært på 10 klasse tur. Men pc'en må fikses litt på. Så kan ta litt tid før blogginga er helt på plass igjen :D

 • Cestlavie

  Anbefaler alle å skrive treningsdagbok! :-)

 • Palisandermi

  3 nye blogger, om min fantastiske helg ute! :D

 • kvix

  12 år med vennskap, er nå over. Min vakre og aller kjæreste edelsten er borte. Vil savne deg for alltid, prinsen min. Du var alt. Hvil i fred <3<3<3<3

 • Lunah

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LiseogScott

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silje04

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • matilde-james

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • super-tiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ElinRasmussen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tiril91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bridget

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RosaBella

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FabioLove

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Riikay

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RilumBrura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lunsepuns

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CelineH

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Latoya96Alex

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hasle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • laurawalig

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Siljus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneD

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EvaM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maxii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Czak-Martine

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kariina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bjorge-stjerna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karlsson

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thea-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tessa72

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JulieMyrsveen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida-justkidding

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Thessie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SunnivaogExa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • J0hanne

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -julie-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tarkus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MayogLaura

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tommytomali

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneOgFernando

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Magni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Noblesse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneMari

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Linda-Ceos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • BonAmiBally

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Svartjo-Rawhide

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Synneee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Loudina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • venezia-lise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Santaponni

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eiken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sivsb

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • beater

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mathildesv

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • khsk1811

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KeibaDicenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • mhh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ida09

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Roblin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MartheogJolly

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TarasTaiga

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tonjehermansen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Pilenda

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fiia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Liba

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Idaspirit

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RonjaBigMacon

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Minabalke

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarenOgPemiro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • idaliten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mariex3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • UrsinaogTiril

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Navanna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rainbow-panic

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • liselottel

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • astridw

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Celinda91

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • linnlangset

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Jazzie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MadeleineBB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Drifandi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Kjersti-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariogMax

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Anake

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ayera

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.2081

0.0341

9.0788
i 0.1136
a 0.1794