Close

Logo

Det er 513 brukere på siden. 30 brukere er logget inn. Tordag 26.11.2015 kl 20:38

[KB] Stevnetrening med Randi


26.02.2012  


Siste rideøkt før det o’store klubbstevnet ble brukt på Stensruds grusbane i Lørenskog. Jeg skulle nemlig ha en halvtimesøkt med Randi Holaker.

Før avreise kunne jeg glede meg over å beskue et skikkelig møkkavær der ute. Æææsj som jeg hater å ri i regn. Jeg pakket med ekstra bukse og genser, for regnbukse er bare helt uaktuelt. Boksene ble raskt møkket over, middagshøy fant veien inn i boksene, gulvet ble kostet over, så fikk hestene komme inn. Begge hang ved porten da jeg tittet ut av stallen, så det var neppe helt feil å sette dem inn for mat.


Krafturmane på tosdagens treningstur.

Mens Kraftur spiste middag, koblet jeg til hengeren og lastet inn ustyret. Det begynner å bil en vanesak heldigvis og jeg kan raskt gå igjennom hva jeg trenger;

-    Sal med gjort og stigbøyler
-    Salunderlag
-    Hodelag med bitt og tøyler
-    Klokker
-    Hjelm
-    Hansker
-    Pisk
-    Ulledekken

Litt random ble ting stappet i henger, baksete og forsete, så jeg ønsket meg et stevneskap! Men akk, de er så dyre. Og det er så mye jeg trenger. Jaja nok med drømmene, jeg hentet hesten som er en drøm å laste. Så var vi klare.

Jeg kjørte innom posthuset og la en enorm og en litt mindre eske inn på den ledige siden i hengeren. Kraftur så rart på meg. Det var de nye greiene jeg har bestilt fra Høøks og Horze. Dessverre var der ingen tid til oppakking der og da, så vi dro videre. En halvtime senere ankom vi Stensrud, doningen fikk seg en parkeringsplass, så bar jeg utstyret inn i stallen. Kraftur fikk komme inn siden det regnet i masser ute, og mens jeg børstet og salte opp, slo jeg av en prat med mine hyggelige tidligere stallkompiser. Endelig fikk jeg sett Quinn live, som jeg bare har sett på facebook før. Han var veldig lekker.

Jeg har blitt en racer på å ankomme tidlig. Jeg varmet opp i 20 minutter, akkurat passe for Kraftur syns jeg. Først ti minutter nedover veien i skritt på løse tøyler, med noen innlagte versader her og der, så i trav med en galopp oppover bakken, videre innover i skritt, så til slutt tølt med versader, sjenkelvikninger og tempovekslinger.


Et arkivtøltbilde fra Kurre, siden jeg ikke fikk knpiset et eneste bilde nå sist.

Kraftur kjentes myk og fin ut da vi flyttet oss inn på banen. Tølten var avspent mot spent og passaktig sist. Han var lett og ledig på hjelperne, der han gikk i mot både sjenkel og bitt sist. Nå har jeg ikke trent han på noen vidundermåte, det er ikke det jeg sier. Men jeg har lært å ri han bedre, han har blitt mer lydhør for _mine_ hjelpere, han har sluttet å teste meg og jeg har ridd mye løsgjørende med han. Som Randi sa sist; han kunne mye men han var rusten ;)


Galopp-lahopp. Jeg har fått beina mer på plass, selv om det hender seg at tungen stikker ut i et konsentrasjonsøyeblikk.

Jeg hadde bestemt meg for at jeg ville ha hjelp til passen og til hurtigtølten, for det er der vi sliter. Det er rett og slett hull som jeg som rytter har. Jeg har ingen videre erfaring med pass, eller med hurtigtølt på femgjengere. Jeg red jo Brynja, men hun var utrolig lett å legge i pass, og hun kjente jeg jo litt bedre og visste hvor mye jeg kunne presse henne i temp, samt hvordan jeg kunne løse taktproblemer.

Vi flyttet litt rundt på mitt brune dyr først. Tølt i sakte tempo, byttet hånd ofte og vekslet på å stille innover og utover alt etter som hvordan han fikk med seg bakparten sin. Slik ville vi få aktivisert bakbena hans.

Da Randi var fornøyd med oss, red jeg ut på ovalbanesporet. Jeg skulle ri gjennom femgangsprogrammet, så jeg startet med sakte til middelstempo tølt. Randi gjorde sitt beste for å rope ut instruksjoner, men jeg hørte ikke meget. Jeg har prøvd uten hell å finne ut hvor jeg kan kjøpe et sånn dings rytteren har i øret, hvor instruktøren på sin side har en mikrofon å snakke inn i. jeg fikk med meg at Kraftur ikke måtte gå så høyt i form som jeg red han, så det korrigerte jeg. Så var det trav, den var grei, skritten var grei, galoppen likeså, så skulle jeg legge passen…

Galopp gjennom svingen, forbedrede pass i svingen ved å sakke av tempoet, sette meg godt ned i salen, rette meg opp, bryte fra galopp med innvendig tøyle og legge vekta litt ut til høyre (siden jeg red på venstre hånd). Første forsøk ble helt patetisk. Hesten ville ikke bryte, så rullet han. Det var slett ikke hestens feil, for rytteren var ikke tydelig nok. Hele opplegget var helt puslete. Vi prøvde igjen! Gang to gikk det meget bedre, men vi var fortsatt ikke helt i mål. Gang tre ble mer rullete, for nå var Kraftur noe sliten. Vi brøt av der, og jeg fikk tips og råd muntlig heller. Jeg måtte være flinkere til å sette meg mer tilbake, ikke slappe av et øyeblikk selv om vi fant passen, og være mer tydelig i leggingen. Jeg tenkte at vi får øve mer, men det rekker jeg jo i hvert fall ikke før førstkommende stevne. HJELP.


Hurtigtølt, foreviget av Kurre, også fra Stjarni-treningen.

Helt til sist red jeg gjennom tøltprogrammet. Som Randi sa var det viktig å tenke takt framfor tempo. Jeg måtte slippe han litt fram, og støtte lett på tøylene uten at det ble knugende og stramt. Kraftur var oppildnet av all passleggingen så han løp på med ørene rett fram i to små spisser. Det gikk egentlig fint, og Kraftur var i tillegg veldig varm i kroppen sin nå. Jeg blingset på programmet, for den siste runden skulle være ”full spiker” hele veien rundt, men jeg red tempovekslinger. Det var jo greit å få oppklart før stevnet i hvert fall.

Vi skrittet innover veien mot skogen til slutt, og på hjemveien hoppet jeg av og løsnet på salgjorden. En tidligere stallkompis kom gående med verdens søteste lille cocker spaniel-valp. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt vett til å ta bilde av den, men jeg nøyde meg dessverre for dere med å kose med den. Elsk!

Kraftur ble plassert i hengeren igjen, etter en tur innom stallen for avsaling. Jeg kom på at jeg burde ha tatt på ulldekkenet, så jeg heiv det på bak og gikk fram til sidedøren for å ta dekkenet på foran og. Siden det regnet ute enda, hadde jeg på hjelme i det jeg skred så elegant over dørterskelen (som er ved knehøyde). Dermed knallet jeg hodet opp i dørkarmen med hele min vekt, så det knaket tre ganger i nakken. Jeg mistet ballansen og datt ned mens jeg skrapte leggen min langs hengeren så jeg fikk et kjempeskrubbsår. Og jeg som skulle hjem å prøve ridestøvler. For en klums! Jeg ble så satt ut at jeg begynte hjemkjøringen med sidedøren til hengeren åpen, men noen stanset meg heldigvis. Flaut? Neida :D

0.0138
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0029
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Liselotte

  09:44 - 30.04.12
  Så gøy at du og Kraftur begynner å finne ut av ting sammen. Er så rart å ri "en annen type hest" enn hva man er vant til - Sköri er en helt annen type hest enn hva både mamma og jeg har ridd fra før av, så kan bli spennende... ☺ Gøy med hestepakker i posten - det liker vi, hehe... Hørtes ordentlig au-au ut å kræsje hodet :-S
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0042
 • cerc

  18:56 - 29.04.12
  auda, kakk i skallen, knekk i nakken, dette på ræv og skrape opp leggen hørtes virkelig ikke ut som noen god avslutning på en fin trening :/ Håper hode, skulder, kne og tå (kne og tå) overlevde bruduljene, og at kommende stevne (gleder meg allerede til stevneblogg, bare så du vet det!!) gjennomføres uten slike lignende "stunts".. ;) Artig å se at nygampen fungerer, og at dere begynner å finne ut av hverandre nå :) gleder meg til fortsettelsen!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0043
 • Reksterberg

  09:27 - 29.04.12
  Kurs er bare helt fantastisk utviklende - og du merker jo allerede at du begynner å bli bedre kjent med ham:) Auau, innstigningen i hengeren hørtes litt vel dramatisk ut, men heldigvis hadde du fortsatt hjelmen på iallfall:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • SiljeS

  01:01 - 29.04.12
  Hørtes bra ut det der, bortsett fra siste stuntet da med smell i hodet, stakkars.....litt ør og vær glad det var sidedøra og ikke baklemmen, hihi. Sånn dings til å ha i øret tror jeg du kan snakke med Erik Andersen om, de bruker slike på landslaget. Lykke til på stevnet!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Albina-Asthor

  12:29 - 28.04.12
  Flinkiser! Ovalbanen vår er ikke heelt perfekt for passlegging akkurat nå, den er jo temmelig tung etter den fikk påfyll av grus ifjor. Og banen vår året før, og den er fortsatt tung også. Sukk. Lykke til imorgen, det er femgang du starter der, ja? Eller ble det firegang?
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0034
 • rianne

  01:14 - 28.04.12
  Spammer fælt nå, men blir så irritert hvis jeg ikke finner det jeg leter etter at jeg klarer ikke stoppe. Noe som dette? Ufjampelig sak å ha på innerlomma
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0056
 • rianne

  01:02 - 28.04.12
  Nå hr jeg lett litt rundt... Vanskelig. Så jeg ringte broren min som er på fest og ba om råd. Han skal sjekke ut litt ;) han er et lite teknisk geni og flink til å finne smarte løsninger, nåtidens Reodor Felgen, så satser på han kommer opp med noe ;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0046
 • rianne

  00:40 - 28.04.12
  Du, jeg begynte å tenke litt her. Hva med noe lignende teleslyngesystemet? Det trenger ikke være altfor avansert, bare bruke radiosignaler. Ha en radiomottaker koblet til ørepropper/Bluetooth (kan være radiomottaker i telefon feks), og en liten radiosender som ridelæreren snakker inn i?
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0068
 • pysa

  00:25 - 28.04.12
  AAuu leggen og nakken da:-( Godt med undervisning før en skal på stevne og en føler at ting ikke sitter. Du skal se det går fint
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • skjoni80

  00:05 - 28.04.12
  Jeg må bare få fikset timer med Randi altså. Skal høre med Kristin. Vanskelig å høre på en ovalbane ja, særlig om det blåser. Du må få tak i en sånn dings! Haha, fort gjort å tryne. :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Glampi

  22:21 - 27.04.12
  Aff, føler med deg! vanskelig å høre når man rir ut på sporet og samtidig skal høre på den som roper i midten! ;) Du får skaffe deg en sånn dings, hadde ikk vært dumt! Moro at du virkelig får kjørt deg som 5-gangs rytter nå, gleder meg skikkelig til å se dere i aksjon i Pinsa!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Jean22

  16:15 - 27.04.12
  Jeg synes jeg så dere skjønner du ;) hadde ridetime selv i går, ikke det hyggeligste været i verden, men men! Høres ut som om det ble en bra ridetime, blir spennende å høre hvordan det går på klubbmesterskapet! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Hedda-Dramstad

  16:10 - 27.04.12
  Randi er kjempeflink! Jeg rei også for hun i går :) Utrolig vakker hest du har! Lykke til på stevnet :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • KristineM

  16:05 - 27.04.12
  En utrolig vakker islandshest! Ha en fin dag videre :) - Klem fra Kristine & Lokegutten
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0043
0.0627

 • Tinkern93

  Æææh, forsideblogg! Kult :D

 • Bajass

  Zetus har byttet stall.

 • Maximillian

  www.martesvenkerud.blogg.no

 • Hedda-Dramstad

  Vi har kommet hjem fra fjellet, og det kommer endel bildeblogger derfra framover! :)

 • Helga-ox

  To nye stevneblogger ute :-)

 • Sagahestene

  Takk for 100 000 besøkende!

 • Nattfari og Bajasmin

  Springtime er helt super vi har debutert i LB!

 • Elsy96

  Snart får jeg endelig hest på fôr på islandshestgården Kro. Kommer ikke til å ha den samme hesten hver uke, men det tror jeg bare blir mer lærerikt :D

 • Legaat

  På tide å vekke denne bloggen en gang for alle, kanskje? Nytt design er hvertfall i boks.

 • Idni2004

  Om 2 dager, så har jeg vært uten Idni i 4 uker... Savner alt med han, og savner å ri...

 • xislandshestx

  Nøtti står på beite å koser seg, hun blir også trent, da vi rir på turer og diverse i blant, og vi koser oss mye begge to! Snart sommerferie! <3

 • KjerstiJadd

  Når hesten gjev blanke i mykje hest og gira hest, mykje publikum, heliumballongar, tivoli og pipe-dyr, då er den vel ganske trygg, eller? Heia Katla!

 • Katiinne

  Nå nærmer det seg nytt blogg innlegg - Over et år siden sist!

 • SST

  Nytt design foregår, ordnet ferdig banner og bakgrunn! :)

 • MMQ

  Ny, stor blogg ute!

 • augustavb

  Ny blogg om dagen som hestetrener på Island ute - kun 9 måneder for sent! :)

 • Glampi

  Ny bildeblogg ute(13.07.13): Eventyrhester i eventyrland.

 • Reksterberg

  Neineinei, nå hadde jeg skrevet et blogginnlegg (der jeg ikke fikk til å legge til bilder), og da jeg publiserte, forsvant alt! Haff!!

 • -Sandra-

  Molly har mistet begge fremskoene og har rolige dager fremover siden hun er så sårbeint. Håper hovslageren kommer så fort som mulig :-)

 • RagnhildE

  Min første status, som en test. Den vil slettes :)

 • CaDu?

  Linkene til våre blogger: Caroline: http://hest.no/blog/index.html?bid=100132 Anna: http://hest.no/blog/?bid=99940

 • Mariexxd

  Kan den spises? Ja, da spiser jeg den - Sørli Gulli

 • pysa

  Juster ble kåret på hingsteutstilling i helga!!! Matmor er stolt som bare det :)

 • Marie-Sofie

  Jeg skal prøve å blogge litt igjen nå! ;)

 • paddaogkarine

  Jeg har fått meg ny hest!! Drømmehesten var plutselig min <3 Blogg ute!

 • ShCh

  Jeg har bestemt meg, jeg har gått igjennom bloggen å tenkt at jeg ikke skal slutte her eller på den andre. Teamdølvj skal gå i drift og shch skal også

 • Muffins

  Instagram: lenejondahl

 • -Eirinpija-

  Igår va jeg med Amalie på trening i hallen på Øya. Bilder fra treninga kommer etterhvert!

 • Cirius

  I dag har jeg hatt Elvis på fôr i 6 mnd<3

 • complett

  I dag fyller min fantastiske Mira år! Gratulerer med 16-årsdagen verdens beste <3

 • Stori-Dimon

  https://www.youtube.com/watch?v=y3zAh3CGTIc&feature=youtu.be

 • Ginii

  Hjemme fra Skåbu! Lover mange blogger fremover. Har utrolig mange bilder &#9829;

 • Albina-Asthor

  Hjemme fra Island, blogg kommer. :)

 • embliss

  Har tatt opp igjen bloggen, veldig rart uten kjæreste Sportsbar - men hest er best - og Embla er fortsatt med på laget <3

 • xxmiriam

  Har rundet 200.000 besøkende! Faktisk har jeg rundet over 201.000 besøkende! Wow! Tusen takk alle sammen :D (selv om jeg ikke er verdens mest aktive!)

 • Fire-Bell

  Har lagt ut bilder fra AEG :)

 • MartineVH

  Har kommet hjem fra en fantastisk måned på Island!! Kommer nok en del blogge rom Island fremover. Mer bilder og oppdateringer på martinevh.blogg.no

 • Blesir1999

  Har fortsatt hest - nå to - Einherji og min nye hest Frigg fra Eklespannet kjøpt august 2014.

 • idunnhelene

  Første blogg i dag på veldig lenge + noen år

 • MarteOgFregd

  FRÆGD HAR FÅTT FØLL! Et nydelig, velskapt hoppeføll etter Jarl ble født 3. Juni kl 11:00 :')

 • emblus

  Frisk hest, og snart sommer. Nu kjör vi!!

 • MinClinton

  Etter snart 5 måneder bloggpause er jeg omsider tilbake!

 • Hestevenn1

  Etter en lengre pause fra blogg og hest.no, er jeg nå i gang igjen med blogging:). Mye som har skjedd siden sist...

 • Letrin

  Endelig vært på hesteryggen igjen! For en fantastisk følelse!

 • OspLeikur

  Endelig ny blogg "Leikur tilbake" :-)

 • Chrispo

  Digger det nye designet, kan ikke få takket Gry nok altså! Tusentakk, det var så fiiint <3

 • domino

  Da var ett litt mer "høstlig" design på plass på bloggen! :D

 • CM

  Da er det bare masse trening med den nye ponnien frem til St.Hans stevnet 2013. Ser vi deg der nede? Du ser oss i T7, V5 og P2 :D

 • Hoordur

  Bloggen vil nok bli litt inaktiv nå som hestene er på beite og jeg reiser på ferie, men om en måneds tid er vi sterkere tilbake :)

 • LisaGrimnes

  Bloggen har rundet 100 000 besøkende! Helt rått, tusen takk til alle som har vært innom oss. :)

 • Fiva-og-Annette

  Bloggen er under designoppdatering, derfor litt lite matchende header og forsidebilde! Snart på plass igjen :)

 • skjoni80

  Bloggen er i midlertidig dvale, men Fáni har bursdag i 6 minutter til! :) 7 år fyller han idag den 27/5! Gratulerer med dagen til super-Fáni! :D

 • Maschi

  Beklager fraværet så mye! Jobber denne uken, skal prøve å starte igjen neste uke! :-) Har 1 stk hest som koser seg på sommerbeite :-) <3

 • ceffylau

  ANBEFALES - Den forferdelige brannen! Sofie lagd en nydelig blogg om den forferdelige brannen: http://hest.no/blog/?blid=1142420 - Margrethe

 • Hest-Ponnii

  Adam har funnet sin kjærlighet, med den lille søte traveren Mira, det er så godt å se han har funnet seg til rette!

 • HeddaG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Eyra

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rips

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • violaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Loviise

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • musa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Benedicte-97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EliseM

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Amor

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TeamSilli

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marie-95

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SiljeS

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • wilson

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Isewee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • svadill

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kokos

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • marengeisli

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hekpernille

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sombiejenta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • havvik

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • cjustars

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • EOC

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LeneCamira

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Suzanne-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarianneCG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Line-Gaus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MonikaSeli

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • 95Kristin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • funisen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Etanec

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Lone-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • souffle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Supersnipp

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Meritaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • miahest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • anfalo

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • VildeW

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Rosita

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silfurtoppur

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • jeha

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Cocktail

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MildridKikki

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tvillingmamma80

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MarteFjeld

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ponnikusk

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ygg58

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TonjeM97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MiriamOgLoppene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Natti97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Tutta

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ulanda-Gulle

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • malaysia96

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ValleyCurtis

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Perlus

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AB

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • VindurogMarte

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • irmelin321

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariOgPiltur

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • emmelyogkauri

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marteogponnien

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • reeg

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ran-ingeborg

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Pauliina97

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • iminmin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mina92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • DumleRoxas

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Fearlesshorse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • tula

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kurre

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • kerry

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • rolfnevanlinna

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HannaogHelge

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Octavia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Maria01

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • myworld3

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Robbie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MinMelissa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • FrkKolberg

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ingerid95

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Synna89

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Gulliver

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • cerc

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • StokkaSandy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • bosse

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Hemmisponnien

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IdaogEldur

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Stigandi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.2841

0.1520

7.1529
i 0.3909
a 0.5458