Close

Logo

Det er 458 brukere på siden. 13 brukere er logget inn. Tirsdag 01.12.2015 kl 08:21

# SBB: Minneblogg Auprins

Tredje oktober 2010 gikk drømmen min i oppfyllelse. Noen dager før hadde jeg vært å prøvd Auprins og Black Beauty. Endelig skulle drømmen om egen hest gå i oppfyllelse. Den nydelige kaldblodsen. Husker godt den dagen vi så han på annonsen. Dette bildet var det som var ute. 

Prøveridningen

Når vi ankom Stall Mortensville så gikk vi inn i stallen. Der sto han, ørene rett opp og nådde nesten i taket. Siden av sto Black Beauty, svart liten ponni som var kjempe sur Tongue out Treneren til Prins og eierne børstet han og salte han opp. De tok med seg han ut og det var Linda, treneren hans som begynte å ri han. For en hest tenkte jeg! Var så utrolig glad for å tenke på det at han kunne bli min og så fin som han var så må jeg si jeg var helt forelsket i utseendet hans. 
Her blir Prins ridd av Linda

Så var det min tur da. Fikset stigbøylene og steg opp. Var utrolig nervøs på hvordan dette skulle gå ettersom det hadde gått så galt sist jeg prøvde hest. Kaldblods var det jeg alltid hadde sagt jeg aldri skulle ha! Jeg likte han kjempe godt. Var litt stresset - men for en hest! Så behagelige steg og så god&snill! Verdens fineste! Kan ikke akkurat si jeg tenkte på så mye annet enn at han skulle bli min og brukte ikke lang tid på å bestemme meg for det heller. 

Noen dager senere reiste vi nok en gang nedover for å hente dem begge to, Beauty og Prins skulle bli mine! MINE hester, den følelsen kan virkelig ikke beskrives. Så glad som jeg var da! Brukte ei god stund på å få dem på, men må si at jeg tenkte ikke så mye over det så stolt som jeg var ettersom jeg hadde fått meg hest!

Stolt eier av verdens nydeligste!

Hestene og vi ankom stallen igjen sent den dagen. Islandshesten som står her fra før, Ofeigur ble temmelig nysgjerrig når han fikk selskap igjen. Prins kastet seg rett ned i boksen, rullet seg i flisa og knuste litt av veggen - haha! Det ble ordnet igjen neste dag! Han roet seg veldig fort ned for å si det sånn.. 

Dag 1 med Prins

Dagen etter de kom så var det å forte seg i stallen. Jeg skulle ta ut MINE egne hester, den følelsen. Vi kom opp i stallen, børstet hestene og tok de med oss ut på det ene beitet her. Sto lenge den dagen bare for å studere hvor fine hester jeg hadde :)

Samme dagen så var det veldig gromt å ta med seg hesten inn å børste han og gi han markkur da. Husker jeg var så glad inne i meg når jeg kunne stå der med min helt egne hest, børste og dulle med han! Fineste gutten i hele verden, var ingen andre tanker... 


De neste dagene ble bare brukt til kos og sånn for å få han vandt til meg! Det var ei stund senere vi begynte å ri og gjøre ting sammen! Var så fornøyd med han i begynnelsen, men det begynte først en dag vi skulle på ridebanen.. Vi dreiv ute der og plutselig begynte han å tulle og steile og sånn. Jeg tenkte egentlig ikke så mye mer over det, men likte det absolutt ikke. Senere begynte han også å reagere skikkelig på traktorer, løp ut med meg og sånn. 

En dag vi var ute å rei så kom det buss, jeg tok med meg Prins på en veg ved siden av og akkurat i det bussen er på tur forbi tar han fart og hopper ut i vegen RETT FORAN bussen! Det begynte å bli mørkt den dagen og bussen fikk akkurat stoppet. Det var da jeg begynte å bli veldig usikker. Senere har det vært masse sånne nesten ulykker, datt faktisk ikke av men ble veldig usikker. Han sto hele tiden urolig når man skulle opp og var rett og slett veldig sta og visste ikke selv hvor grensene gikk.

 Jeg prøvde selv og jeg prøvde med hjelp fra folk! Målet var å kunne beholde han, men innså det at det gikk ikke etter hvert. Lørdag 21 April ble han solgt til Hamar. 


Savner han masse og tenker på han hele tiden! Virkelig vanskelig å finne igjen en som han. Selv om han var som han var så er han jo bare verdens fineste og beste ellers! Glad i den gutten, men utrolig glad for at jeg kan komme å besøke han så mye som jeg vil! Hadde vært utrolig godt å endt opp med han i mitt "voksende" liv for å si det sånn :) 

Vi har jo ikke bare minner som er negative heller, tvert om! Vi har vært igjennom så mye rart og jeg har storkost meg på mange turer og banetimer med han og har brukt utallige timer på Prins! Han er virkelig herlig! Hesten som vrinsker når han ser deg! Han har en helt egen personlighet! Jeg vet ikke helt hva som skjer videre. Skal prøve å få besøkt han igjen så snart som mulig, jeg har veldig lyst til å følge litt med på hvordan han har det og sånn. Følg meg videre alikevell da! :)

0.2121
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0029
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • Suilje

  15:17 - 11.08.12
  Han er så utrolig nydelig! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0032
 • -Sandra-

  19:19 - 26.04.12
  Huff, er ikke alltid like lett! Kjempetøff du er. Han har det iallefall godt der han er nå, og det er ingen vits å jobbe med en hest som bare skvetter, så du gjorde nok bare det beste! :) Lykke til videre.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
0.0392

 • Mariaoguno

  Tenkte å lage "bli med meg i stallen" video eller i bilder, følg med :D

 • BLevi

  SOMMER

 • FarmenSita

  Rønking av høver i dag! Super nervøs :(

 • StallDotcom

  Ny blogg ute, en bb fra føll til 2 år m godkjent mønstringsløp!

 • R-Bellboy95

  Norge i verdenstoppen i travsport! Norskfødte og norskeide Papagayo E. travet seg til VM-gull i USA, og hans reisekompis fikk 5. plass! :D

 • sergeant pepper

  Miss Rebel, Daydream Believer, Stuckinamoment, Seventyseven og Timntonic skal ut og vise seg fram på Øvrevoll 17. mai, kom og se! :D

 • cartonnier

  Miss B er tilbake i mitt eie.

 • GKR

  Jippi - etter to år uten, kan jeg endelig kalle meg hesteeier igjen! Blogg ute nå :-)

 • Stormgutten

  I morgen reiser vi med Rognfaks til Bjerke, håper det går like bra som de 3 siste startene som har vært 1 plass til Rognfaks, ønsk oss lykke til! :D

 • annamyklin

  hadebra alle sammen :-)

 • bollemalin

  Gratulerer med dagen, Arnie <3

 • Trav-jenta

  Følg oss på facebook gjennom hverdagen som lærling( Stall Engebråthen) :D

 • andreaemilie

  frøya og linnstjernen ut på Jarlsberg travbane ! Gleder meg til og se, ettersom at treningen går super bra og hestene er i god form!

 • ABY

  Er på skoletur i noen dager, stille ifra min side da :)

 • Carolinee

  Elano er hjemme igjen fra beite, og vi er igang med treningen igjen!

 • domino

  Da var ett litt mer "høstlig" design på plass på bloggen! :D

 • ojinta

  Blir vintersko over helga, endelig! :)

 • Sanne&Goddess

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • miahest

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • TheaR

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.3778

0.1537

7.6408
i 0.2664
a 3.3993