Close

Logo

Det er 748 brukere på siden. 0 brukere er logget inn. Lørdag 28.11.2015 kl 06:46

Synopsis

Sammensurium av ting som har skjedd siden....januar?  Jeg glemmer vel det meste sikkert, men sånn kan det gå, når man ikke gidder å skrive på en stund.
Luminuspusus <3

JANUAR

Desember/januar begynte bra. Jeg fikk besøk av Annelie i Jula, og vinterføret var bra, noe som gjorde at jeg fikk trent begge hestene nesten hver dag. Det hjelper så inmari mye å ha en å trene hest sammen med, både når det praktiske, og mottivasjonen. Jeg tømmerkjørte Lumina mye, og hun var stortsett veldig flink, bortsett fra enkelte dager hvor hun var ganske uhåndterlig av for mye energi og fjortissfakter. Fjortissfakter er noe jeg har merket MYE til det siste året, og jeg er ikke alltid like begeistra for det.
Men så, etter en periode med greit snøføre, kom det bare holke og is hele tiden. Det snødde og regna om hverandre og alt ble bare et helvete for folk og dyr. Jeg syns ikke det var gøy eller forsvarlig å trene hest på isen, og mangel på boots med brodder som fungerte, gjorde at hestene måtte stå utrente. Jeg så de kjedet seg, så jeg utvidet utegangen med endel skog, også ble det beiteslipp i januar. Det ble satt stor pris på! Og hestene kunne i allefall ikke klage på at de ikke hadde ting å finne på.

på vei til tannsjekk.

I midten av januar var det tid for tannstell, litt på etterskudd. Så jeg lastet hestene på hengeren o kørte de til Lise i Sandefjord hvor Mattias skulle komme å se på tannebissene. Lumina og Snoopy er verdens flinkeste hester, Jeg blir like stolt hver gang jeg laster begge på hengeren helt alene og kjører avgårde til dit vi skal. Det er så kjempedeilig å ha så letthåndterte hester som jeg kan laste av og på uten problemer alene!

Snoopy sliter som vanlig med kariesangrep som Mattias ikke vil gjøre noe med. Jeg håper INDERLIG han ikke må oppereres for det etterhvert. I følge Mattias hadde Ellen gjort noe med det, men han mener det er best å la vær, og det er altfor langt å kjøre de til Ellen syns jeg. Satser på at han vet hva han gjør. Vi prøvde også å skylle tårekanalene til Snoopy, for de er dønn tette, men fikk det ikke til, så jeg fikk dråper med kortison som hjalp noe. Også tok jeg blodprøve for å teste for diabetes og cushings, siden han er så dårlig på å røyte. Han hadde ingen av delene, heldigvis. Så da fikk jeg tips om et dyrt tilskudd jeg kunne prøve å gi som skulle lette pelsfellinga.

Lumina var bare fin i munnen sin, og kan fra nå av begynne å sjekkes i munnen 1 gang i året, og ikke 2, som hun har blitt gjort til nå. Da ble lommeboka glad.


FEBRUAR

Februar skjedde det ikke så veldig mye. Det var is. Jeg kjøpte boots, som ikke passa alikevell. Og det var enda mere is. Og kroppen min fungerer særdeles dårlig om dagen, så tolmodigheten er liten, og lysta til å trene hest med ADHD på glatta er liten. Lumina blir feit, men har det ellers bra. Jeg tror ikke de lider av å stå så mye som de gjorde i februar. De kjeder se kansje litt, men siden de står på utegang, har tilnærmet fri tilgang på høy, skog og gjorde og oppmerksomhet flere ganger om dagen, så tilpasser de seg ganske godt. Men, bildet under her, er til å bli flau av! Snoopy klarer seg bra, men Lumina ser drektig ut! Grøsse....
Flaut! Hun er IKKE drektig!

MARS

Snøen begynner å forsvinne, og jeg bestemmer meg for at Lumina skal sendes til innridning. Jeg føler vi har gått oss vill i de dårlige vanne våres, eller mest mine igrunn. Jeg har mer og mer vondt i kroppen ( borelia ) og har liksom ikke hode eller energi til å jobbe med småproblemer som måtte komme opp. I tilegg har Lumina blitt skikkelig fjortiss. Hun oppfører seg mest som et helikopter på tur, og befinner seg for det meste på to eller ingen ben og har mye energi som hadde trengt å bli brukt til noe mer konstruktivt en det. Jeg begynner å bli litt engstelig og føler ikke at det er noe gøy å trene henne siden jeg aldri vet hvordan hun kommer til å oppføre seg. Jeg vet at årsaken er min mangel på energi, og for lite trening og utfordringer for henne, og at hun rett og slett er i en skikkelig teit aldersfase. Jeg kryper til korset, egentlig uten dårlig samvittighet i det hele tatt, og bestemmer meg for at det er mye bedre jeg heller inser mine egne begrensninger og får hjelp til dette. Ellers ender det bare i blod, svette og tårer.

Snoopy har fått seg sele. En relativt dårlig en har jeg lært i ettertid, men den får duge en stund. Han er fryktelig flink til å trekke vogn, og syns det er morro. Men jeg lurer litt på om bremsene hans virker om han blir ekstremt gira. Jeg kan ikke ha bitt i munnen hans, så han kjøres på sidepull. Men nå blir han mest gira når han løper med andre hester og det har jeg sjeldent mulighet til uansett, så det går sikkert bra. Jeg har som mål å prøv å trimme han jevnlig så han holder seg slank og sprek.

APRIL

1. april kjørte jeg Lumina til Nittedal, hvor hun skal stå i 3 måneder til innridning. Jeg er ganske sikker på at jeg har funnet det perekte stedet å ha henne, og hun gjør stadige fremskritt på vei til å bli en stødig ridehest. Men jeg gleder meg til hun kommer hjem i midten av juli. Det er kjemperart å ikke ha henne her!

Siden Lumina skulle bort en stund, måtte jeg låne meg en annen hest som kunne holde Snoopy med selskap. Og jeg ville ha en hest jeg kunne ri på. Valget falt på min gamle flamme, Equador. Han har nå vært her en måneds tid og har tilpasset seg utegangslivet bra, men ridningen kan jeg se langt etter ser det ut til. Han har gått med sal som ikke har passet i det hele tatt veldig lenge. Så jeg har ikke sal som passer til han, og han har vondt i ryggen. jeg syns ikke det er ålreit å ri på hest med vond rygg, eller med en sal som ikke passer. Så nå håper jeg jeg kan finne en sele til en billig penge så jeg kan kjøre han. Jeg er så lei av å GÅ tur med hestene, jeg går med Khador 3 ganger om dagen, så jeg har ikke behov for å gå enda en tur med hestene, jeg får så sinnsykt vondt i ryggen av det. Men det ser for øyblikket ut som jeg må leie hester fra bakken for evig og alltid....neida, jeg får jo hjem ridehesten min snart!

Equadoren

Det var vel alt. Snoopy ble 18 8.april. Equador blir 18 snart han også. Bingobanden regjerer heimen!
Bingobanden

0.0377
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0025
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • brockenborings

  02:26 - 28.05.12
  Digger skrivemåten din! FIne bilder også!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • SiljePilje

  23:16 - 26.04.12
  Bingobanden?
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0030
0.0095

 • EvitaogMistral

  Mistral har kommet tilbake og Nugget og jeg skal delta i Landsmesterskapet!

 • RagnhildE

  Min første status, som en test. Den vil slettes :)

 • Carolinewh

  Har visst glemt å informere om at jeg har bloggpause på ubestemt tid... Om jeg kommer helt tilbake er usikkert, men små oppdateringer legges nok ut!

 • Hestevenn1

  Etter en lengre pause fra blogg og hest.no, er jeg nå i gang igjen med blogging:). Mye som har skjedd siden sist...

 • Bolla

  Dronningen har fått evig hvile og bloggen skal "pusses" opp.. Introduksjon av den nye ladyen kommer snart :)

 • Annfaery

  Da har jeg klart å påføre en hest gasskolikk i dag.. Og for de som lurer, en hest som sluker luft, kan faktisk få luftolikk :P

 • Willow

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • hattifnatt

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LinnOgZahira

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lia

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Dyretolken

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kristiin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • selma4ever

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SiljePilje

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Martesq

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kaja

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • HauteEcole

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Kamthaka

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Splendour

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • pumpkin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ridetraver

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • lunsepuns

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • GineOgJasmin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0286

0.0082

6.3734
i 0.1019
a 0.1860